Hoe kneden/mixen jullie je boiliedeeg ?
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
- Locatie: Alphen ad Rijn
Hoe kneden/mixen jullie je boiliedeeg ?
Ik vroeg me af hoe jullie dat doen. Ik doe het zelf met de boormachine en een speciemixer opzetstuk maar dit vind ik toch niet zo prettig werken. Misschien dat jullie een niet al te dure en goed alternatief gebruiken.
Henk
Ik vroeg me af hoe jullie dat doen. Ik doe het zelf met de boormachine en een speciemixer opzetstuk maar dit vind ik toch niet zo prettig werken. Misschien dat jullie een niet al te dure en goed alternatief gebruiken.
Henk
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
henk
met een deegkneder/mixer zijn wel vrij prijzig
gr
viktor
met een deegkneder/mixer zijn wel vrij prijzig
gr
viktor
- Rick van Sinderen
- Berichten: 713
- Lid geworden op: 17-07-2010 20:23
Soms kun je bij domeinen een proffesionele deegmixer van een bakkerij kopen voor weinhug, of zoals een maatje van mij deed, bedrijven gebeld die die dingen leveren en vragen of ze nog een gouwe ouwe hebben die het doet, uiteindelijk vond hij er eentje voor 75,- die makkelijk 5 tot 20 kilo mengt.
Voordeel ervan is dat hij met een dikkere mixer langzaam met heel veel kracht draait, dus veel minder lucht erin 'klopt' ik ben geen fan van luchtig gemixed deeg, maar dat is uiteraard mijn mening, geen evangelie, er zullen best mensen zijn die het wel luchtig willen, wat ook kan helpen is zo'n hobby boorkolom en de steel van de mixer inkorten, dan is is het veel steviger en sta je niet heel de tijd te worstelen met een dolle Hilti.
Groeten Rick
Voordeel ervan is dat hij met een dikkere mixer langzaam met heel veel kracht draait, dus veel minder lucht erin 'klopt' ik ben geen fan van luchtig gemixed deeg, maar dat is uiteraard mijn mening, geen evangelie, er zullen best mensen zijn die het wel luchtig willen, wat ook kan helpen is zo'n hobby boorkolom en de steel van de mixer inkorten, dan is is het veel steviger en sta je niet heel de tijd te worstelen met een dolle Hilti.
Groeten Rick
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Ik had van een maatje een spacmixer geleend met een behoorlijke garde erop. Daar kon ik binnen twee minuten mijn deegklomp van 15kg klaar krijgen. Ik gooide de mix en de eieren met toevoegingen in de kuip en rammelde die spacmixer er twee minuten stevig doorheen.
Voorwaarden waren wel:
- Verhoudingen vocht en mix moeten precies kloppen, dus weten wat je doet.
- Speciekuip moet vast staan anders vliegt ie door de toko.
- Je moet zelf ook stevig in je schoenen staan anders tem je die dolle stier niet.
- Je moet van een luchtig mixje houden, wat mij wel goed uitkwam met een zware notenmix met rijstebloem.
Tien minuten laten drogen, worsten voor in de spuit rammelen en knallen met die hap.
Voorwaarden waren wel:
- Verhoudingen vocht en mix moeten precies kloppen, dus weten wat je doet.
- Speciekuip moet vast staan anders vliegt ie door de toko.
- Je moet zelf ook stevig in je schoenen staan anders tem je die dolle stier niet.
- Je moet van een luchtig mixje houden, wat mij wel goed uitkwam met een zware notenmix met rijstebloem.
Tien minuten laten drogen, worsten voor in de spuit rammelen en knallen met die hap.
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 22-11-2009 15:11
ik doe 14 kg met de hand kneden
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
- Locatie: Alphen ad Rijn
bedankt voor jullie reacties. Ga toch denk ik zoeken naar een goede planeetmenger.
- Raymon Reterink
- Berichten: 824
- Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Ik gebruikte een pastamatic. Dat is een pastamachine. Ik kwam daarmee op ca 1 kilo per 3-5 minuten en die kwamen er meteen als worsten uit. Dus even rollen,koken en klaar.
Voor een duidelijker verhaal
http://www.karperen.net/forum/viewtopic ... pastamatic
Voor een duidelijker verhaal
http://www.karperen.net/forum/viewtopic ... pastamatic
- Patrick Visser
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
- Locatie: Hoorn (the netherlands)
tom de groot schreef:ik doe 14 kg met de hand kneden
heb je zulke grote handen dan
of je heb niks te doen...kan ook.
geel he
Schoenen uit, op z'n Frans. Gemakkelijk 30kg per dag. Veel goedkoper kan niet....
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
- weerensteyn harold
- Berichten: 826
- Lid geworden op: 01-02-2006 23:53
- Locatie: venlo
hahahaaaa kijk die zooi aan ze enkels zitten,lijken wel sloffen
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
- Patrick Visser
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
- Locatie: Hoorn (the netherlands)
na paar uur hakkuuh op je mix heb het wel extra kaasflavour denk?
geel he
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
En maar interressant met je neus in die wijn hangen als hij in het glas zit
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Laat mij dan maar lekker interressant doen dan...
Meer verstand van bollen maken hoop ik? whoaaaaaaa
Meer verstand van bollen maken hoop ik? whoaaaaaaa
Geur
Wederom een belangrijke (misschien wel de belangrijkste) fase in het beoordelen van
de wijn. Een geur kan namelijk, naast zeer aangenaam, ook chemisch of bedorven
aandoen. Laten we daar echter niet vanuit gaan, en rustig verder proeven.
De eerste geurimpressie krijgt u door het ruiken aan het stilgehouden glas: de
zogenaamde primaire aroma's. Dit zijn vooral fruitige, bloemige en plantaardige
aroma's, die afkomstig zijn van de druivensoort. Elke soort heeft z'n eigen karakteris-
tieke geuren. Een Chenin Blanc kenmerkt zich door bijvoorbeeld aroma's van kiwi en
honing, terwijl de Sangiovese druif ruikt naar leer en viooltjes.
http://www.teest.nl/wijn-aromas.htm
De secundaire aroma's zijn afkomstig van vergisting. Is de wijn gedurende twee weken
in nieuwe houten vergist in de Bordeaux, of via de methode Macération Carbonique:
enkele dagen in roestvrijstalen vaten in de Beaujolais? Alleen de topdruiven kunnen
langere tijd gisten, door de hoge kwaliteit van hun schil. U kunt zich voorstellen dat dit
verschil hemelsbreed is, en dus ook makkelijk te onderscheiden voor de beginnende
proever. Deze aroma's zijn goed waar te nemen na het walsen van het glas.
Na de vergisting volgt de opvoeding van de wijn, te herkennen aan de tertiaire aroma's.
(Ook wel bouquet genoemd) Deze omvatten bijvoorbeeld houtgeuren, kruidige geuren
en dierlijke geuren.. Spaanse wijnen die gerijpt zijn op Amerikaans eikenhout, zijn te
herkennen aan hun vanille-geur. Klassieke Bordeaux-wijnen hebben eerder iets van
cederhout, omdat Frans eiken weer heel andere eigenschappen bezit. Verder komen we
in Italië wat meer leer en teer tegen.
Naast al deze heerlijke aroma's, komen we echter ook wel eens minder lekkere geuren
tegen bij het proeven. Deze duiden op fouten in de bereiding of opslag. Bij een teveel
gebruik van zwavel zal de wijn hiernaar gaan smaken. (Dit is ook vaak de oorzaak van
hoofdpijn, de volgende dag.) Slechte (of zelfs TCA-geïnfecteerde) kurken kunnen ook de wijn
verzieken.
- Rick van Sinderen
- Berichten: 713
- Lid geworden op: 17-07-2010 20:23
Benieuwd hoe dat uitpakt, voeten ruiken naar vis en boilies naar kaas?
Klaas, je gaat mij toch niet vertellen dat je zo'n kurksnuivende voorproevende allerlei chateau's opnoemende patjepeeër bent? Toch..........
Klaas, je gaat mij toch niet vertellen dat je zo'n kurksnuivende voorproevende allerlei chateau's opnoemende patjepeeër bent? Toch..........
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Met deze kneed ik me deeg, Met de timer erop en gaan.
En betonmixer voor het meel te mengen
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Met de hand in een speciekuip.
Leen,
met zo'n machine kan de beton mixer met pensioen.
Het meel mengt ie ook wel.
Geeft ook minder luchtinslag, of je moet het juist daarom met de beton mixer willen doen.
Leen,
met zo'n machine kan de beton mixer met pensioen.
Het meel mengt ie ook wel.
Geeft ook minder luchtinslag, of je moet het juist daarom met de beton mixer willen doen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
- Locatie: Alphen ad Rijn
Blijf het voorlopig nog met de mixer doen.
-
- Berichten: 142
- Lid geworden op: 25-10-2010 19:59
- Locatie: hoorn
niet moielijk doen gewoon een specie (geeen idee hoe je het schrijft) mixer op een boormachine in een cement ton gaat als een jeko
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
Mario Kok schreef:Schoenen uit, op z'n Frans. Gemakkelijk 30kg per dag. Veel goedkoper kan niet....
Uploaded with ImageShack.us
Je zou maar tenenkaas hebben,
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Als ik zie hoe graag mijn hond aan mijn voeten likt......
- john hibbel
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 20-09-2009 19:36
- Locatie: soest
vorig jaar een bakkerijmixer van boiliedesign aangeschaft wat een genot is dat nooit meer pijn in je handen van het kneden
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Henk ter Maat schreef:Met de hand in een speciekuip.
Leen,
met zo'n machine kan de beton mixer met pensioen.
Het meel mengt ie ook wel.
Geeft ook minder luchtinslag, of je moet het juist daarom met de beton mixer willen doen.
Hoi
De betonmolen hebben we als we 50 kilo batch willen draaien,zodat we alle melen in de beton mixer doen om het zodoende te mengen. Dan per emmer afwegen(10 liter meestal) en in de mixer storten en dan ei etc etc bijvoegen.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust