de vraag van vandaag. partikels


Plaats reactie
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

19-08-2010 21:50

wegens overlijden van mijn oma weet ik niet wat ik met me overgebleven aas moet doen van ksnkamp. kan ik het nog invriezen nu het al een week oud is? of ben ik daar al te laat mee? ik weet dat het als het nieuw is wel kan maar nu weet ik het niet.

bedankt voor de reactie!

mvg bart
MVG, Bart Bosch.
Olger Glorie
Berichten: 642
Lid geworden op: 02-10-2009 18:57

20-08-2010 11:24

Hee bart
ik denk dat je het aas wel in kunt vriezen, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee. gewoon proberen dan kom je er wel achter denk ik
SKP Twentekanaal: Meld uw vangsten terug!!
skp@ksnregiooost.nl
Barry Jansen
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-05-2007 23:20
Locatie: Someren

20-08-2010 12:34

He Bart,

Allereerste gecondoleerd met het overlijden van je oma.

Als het aas nog goed ruikt kan je het gewoon invriezen volgens mij. Als ik een weekje in het buitenland vis en ik heb aas over wat nog goed ruikt vries ik het zelf ook in. Ik heb hier nooit slechte ervaringen mee gehad.

Gr.

Barry.
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

20-08-2010 12:40

okee bedankt!

ik heb het antwoord gekregen :D
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

20-08-2010 13:34

Barry Jansen schreef:He Bart,

Allereerste gecondoleerd met het overlijden van je oma.

Als het aas nog goed ruikt kan je het gewoon invriezen volgens mij. Als ik een weekje in het buitenland vis en ik heb aas over wat nog goed ruikt vries ik het zelf ook in. Ik heb hier nooit slechte ervaringen mee gehad.

Gr.

Barry.


Ik las even boilies i.p.v. partikels, onderstaand antwoord is dus voor boilies bedoelt, maar kan in principe ook voor partikels gebruikt worden. Deze gaan vaak snel zuur ruiken, maar smaken dan ook nog prima

En vervang nu eens het woord ruikt door smaakt

Zit je wat mij betreft wat beter in de richting :wink:

Ooit al eens een scopex/boterzuur boilie meegenomen voor een lange sessie?
Ruiken nog heerlijk naar scopex/zoetigheid als je ze vers meenemt, maar na een dag of 2/3 komt die boterzuur er toch echt bovenuit.
Breek je de boilie open, komt de scopex weer naarvoren.
De smaak verandert in al die dagen niet. En de vangsten ook niet.

Als ik dan de geur als indicator zou gebruiken zou ik mijn boilies na 3 dagen al kunnen wegflikkeren.

Bart;
Als btw. de haren er al op staan, lijkt het mij ook niet zo bevordelijk om ze terug in te vriezen.

Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
niels hurkmans

20-08-2010 23:51

Gecondoleerd Bart
Barry Jansen
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-05-2007 23:20
Locatie: Someren

21-08-2010 10:16

Mathieu,

Ik weet wel dat een karper niet ruikt... Maar ik ga geen aas proeven om te kijken of het bedorven is voordat ik eraan geroken heb...

Dat doe je toch ook niet met een pak melk die misschien te lang in de koelkast heeft gelegen....
Gebruikersavatar
Alex Groothuizen
Berichten: 35
Lid geworden op: 08-05-2010 17:02

21-08-2010 11:55

Gecondoleerd jongen!

zolang er geen schimmel vertoning is kun je het aas alsnog weer invriezen.

zorg dat je je aas goed droog hebt voordat je het weer invriest.
Mvg @lex.

Simpel, is het moeilijkst.!......

http://www.boilies.nl
Gebruikersavatar
Jamy wuijts
Berichten: 509
Lid geworden op: 20-09-2009 08:35
Locatie: 040

22-08-2010 07:25

Daar ben ik het niet mee eens alex, als het voor mij twijfelachtig ruikt, eet ik het echt niet op! Niet alles begint meteen zichtbaar te schimmelen he ;)
Gebruikersavatar
Alex Groothuizen
Berichten: 35
Lid geworden op: 08-05-2010 17:02

22-08-2010 10:52

Klopt die had ik er ook ff bij moeten zetten dat als het niet goed meer ruikt dat het dan ook niet meer aan te bevelen is om het te gebruiken of in te vriezen.

heb je gelijk in Jamy
Mvg @lex.

Simpel, is het moeilijkst.!......

http://www.boilies.nl
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

22-08-2010 23:54

Jamy wuijts schreef:Daar ben ik het niet mee eens alex, als het voor mij twijfelachtig ruikt, eet ik het echt niet op! Niet alles begint meteen zichtbaar te schimmelen he ;)


Je wilt toch niet zeggen dat slijmerige tijgers ook zo lekker zoet ruiken. Is ook gewoon een zure lucht, totdat je dr is eentje doorbijt en je de zoetigheid proeft.

Ik denk dat mensen teveel waarde hechten aan geur, en te weinig aan smaak.
Waarom vangt mais wat een paar dagen staat vaak net zo goed als versgekookte? Ruikt ook zuur, maar dat proef je er niet in terug.

En je wordt niet gelijk ziek als je langbewaarde partikels in je mond steekt hoor, je hoeft het ook niet letterlijk op te eten he :lol:

Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

23-08-2010 22:57

bedankt voor jullie medeleven :)

ik heb het nu nog in mijn emmer zitten :oops: zal morgen/ overmorgen eens kijken of er schimmel op staat en eventjes proeven, als het niet naar wens is flikker ik het weg. anders vries ik het in :wink: bedankt voor de reactie's
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

23-08-2010 23:10

Beetje doorroeren en vissen maar

Kotslucht wil ook voor een opleving zorgen,zeker met vieze dikke wolken erbij!
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Plaats reactie