Andre Jacobs schreef: Na het koken gooi ik het kookvocht weg en spoel de noten een paar keer na.
Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten?
Je moet het kookwater ook niet vervangen! Die link had je moeten leggen. Schoonspoelen voor het koken kan, na het koken moet je de tijgers in het kookvocht laten staan. En die bruine schilfertjes door de slijm? Hoe meer hoe beter...
Bier en suiker na het koken toevoegen zou ik ook niet doen ik voeg zowieso nooit iets aan de nootjes toe. Puur naturel.
- Schoonspoelen
- Ruim onder water leggen (2x zoveel volume als de nootjes)
- Na 24 uur weken een half uur tot een uurtje koken
- In het kookvocht laten, daar geen vers water meer aan toevoegen
Kunnen wel een paar weekjes mee op deze manier, emmertje luchtdicht afsluiten.