Waarom moet je duivenvoer koken?


Plaats reactie
martijn zeij
Berichten: 566
Lid geworden op: 24-02-2007 17:05

06-07-2010 21:47

Hallo mannen,

Ik vraag mij af waarom je duivenvoer na 48 uur weken nog moet koken? De zaden zetten namelijk niet meer uit en er zitten volgens mij geen schadelijke stoffen in duivenvoer, dus waarom moet je het koken? Het voer wordt er wel zachter door, maar dat is niet noodzakkelijk voor het voeren(wel voor het vissen natuurlijk)
Gebruikersavatar
ralph massen
Berichten: 12
Lid geworden op: 05-05-2010 19:30

08-08-2010 20:32

martijn zeij schreef:Hallo mannen,

Ik vraag mij af waarom je duivenvoer na 48 uur weken nog moet koken? De zaden zetten namelijk niet meer uit en er zitten volgens mij geen schadelijke stoffen in duivenvoer, dus waarom moet je het koken? Het voer wordt er wel zachter door, maar dat is niet noodzakkelijk voor het voeren(wel voor het vissen natuurlijk)

zou het wel doen is beter voor aantrekings kracht voor het lokken van de vis gr een fan van duivenmix visser met een boilie erop
Jeremy Blomsteel
Berichten: 69
Lid geworden op: 17-06-2010 19:15
Locatie: Hurdegaryp

08-08-2010 20:35

Dat heeft volgens mij te maken met het opnemen van water als je het niet kookt zet het uit in de maag van een karper/brasem enz en dat is niet goed voor de vis
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

08-08-2010 20:52

het duivenvoer nog koken is wel degelijk belangrijk, want het kan inderdaad nog wel wat uitzetten in de maag en het is makkelijker verteerbaar voor de karper. Pak maar eens na het weken een maiskorrel die is nog vrijk hard net als de erwten, maar na het koken zijn ze lekker zacht en dat is aantrekkelijker voor de karper en makkelijker eten ;) maar wil je niet koken doe het dan zoals ik zelf al jaren doe :

gewoon een paar liter water koken en dat in een emmer doen en daar je duivenvoer in doen en dat minimaal 6 uur laten liggen en dan weer vers water koken en het duivenvoer uit de eerste emmer eruit en in het nieuwe emmertje met het kokende water en ook dan nog eens 18 uur laten liggen alles bij elkaar ben je een dagje verder, daarna doe ik het in die plastic melkkannen van de AH en gooi er nog wel een zooi zout bij afhankelijk van hoeveel je natuurlijk heb. Zo kan je het in een bus nog wel een aantal weken mitst gekoeld bewaren ;) maar koken doe ik daarna dus niet....

Tip: voeg er nog een zooitje hennep bij ;)
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

08-08-2010 21:10

Waaom zou je prei en andijvie koken? Anders is het niet te vreten!
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
sander kunst
Berichten: 2002
Lid geworden op: 07-10-2009 18:56
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

08-08-2010 21:45

leen goudappel schreef:Waaom zou je prei en andijvie koken? Anders is het niet te vreten!


Dat is niet de redenen waarom je maais moet koken.
De redenen is dat maais vocht op neemt, en als een karper dus 500 gr gedroogde maais op slurpt kun je wel bedenken wat er gebeurt in de maag van de karper.
Het kan dodelijk zijn als je maais niet kookt of goed laat weken.
groet
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

08-08-2010 21:53

Ow echt?
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
K. van den Herik

09-08-2010 07:31

Sander,

100 euro voor elke karpermaag.

ik kook om de zetmelen te ontsluiten. Als het de zetmelen zijn, maar dat weet henk wel
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

09-08-2010 09:33

Dat dit nog niet vaker besproken is op internet begrijp ik niet.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

09-08-2010 11:22

is er wel hoor ron staat op meerdere fora's alleen niet hier denk ik ;)
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Christian Hummelink
Berichten: 1857
Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
Locatie: Zwolle

09-08-2010 15:01

:lol: hap!
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

12-08-2010 13:03

slik 8)
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

12-08-2010 14:20

weg :P
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

12-08-2010 15:11

hahaha
Plaats reactie