particles conserveren?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

06-06-2010 20:14

Mede-boarders, ik heb een vraag.
Zijn er manieren om je geweekte en daarna gekookte particles langer houdbaar te houden buiten de vriezer? Vaak voer ik het maximaal een dag na bereiding, maar soms komt dat niet uit ivm omstandigheden op de stek o.i.d.
En laat dan de vriezer vol zitten, zijn er dan manieren/opties om bijvoorbeeld mais langer vers te houden?

Mvg, P.V.
geel he
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

06-06-2010 20:26

Wel eens van "wekken" gehoord, of "wekflessen"? Vast nog wel een "opa of oma" die je op het goede spoor kan zetten. Of wekflessen heeft.
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

06-06-2010 20:40

Rene,

Me oma had wel van die potjes vroeger, voor de jam die ze maakte.
Zat net op google te kijken voor weckflessen, maar die gaan tot 1000ml.
Hopelijk vind ik zoiets in 5liter vaten, zou ideaal zijn. Thnx voor de tip!

Nog iemand tips of tricks?

Mvg, P.V.
geel he
Gebruikersavatar
jasper van gelderen
Berichten: 625
Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
Locatie: wamel

06-06-2010 21:01

als je de goede verhouding creert tussen suikers en water etc, dan hoef je niet te conserveren want dan kunnen ze niet rotten
(toch..??)
groeten, jasper

"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

06-06-2010 21:09

jasper van gelderen schreef:als je de goede verhouding creert tussen suikers en water etc, dan hoef je niet te conserveren want dan kunnen ze niet rotten
(toch..??)

Ik heb geen idee, iemand zei me net ook je kan het in water houden, maar moet je de ph verlagen naar 4. met wat azijn bijv. als je ph 7 is, wat zon beetje je kraanwater is, dan ken het schimmelen, bij 4, dan schimmelt het niet.
Maar dat is meer voor de hogeropgeleide medeboarders...wie heb hier kaas van gegeten? :lol:
geel he
Gebruikersavatar
jasper van gelderen
Berichten: 625
Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
Locatie: wamel

06-06-2010 21:19

whaha die is wel goed :p
als je het water gewoon iedere dag ververst en er geen zon bij laat komen dan is het zonder problemen heel wat maandjes goed te houden
maar of de vangkracht er van vooruit gaat is mij een vraag
groeten, jasper

"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

06-06-2010 23:28

ik doe voor elke kilo tijgers, 1 kilo suiker erbij, 48 uur weken 30 mins koken, en dan met het net gekookte zoete water in een zuurkoolvaatje, water en noten tot de rand, deksel luchtdicht erop schroeven en niet meer openmaken tot je ze gebruikt.

Door het gisten wordt de zuurstof verbruikt, en blijven ze maanden in optimale conditie, worden ook niet zuur!

Als je elke keer een beetje nodig hebt werkt dit niet want dan komt er elke keer lucht bij en worden ze zuur!

succes!
Mvg Bas
Plaats reactie