Drogen van boilies
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Ik ben momenteel wat aan het voeren op een water hier in de buurt. Het valt mij op dat wanneer ik de zakken boilies (uit de vriezer) openmaak dat de boilies wat zacht/vochtig zijn. Hoe kan ik deze bollen het best laten drogen zodat ze wat harder worden? Gewoon in een bewaarzak in de achertuin hangen? Of binnen? Hoelang?
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Ikzelf laat ze in een droogzak binnenshuis drogen. Buiten heb ik slechte ervaringen mee omdat ze dan snel scheuren. 1 dag is al voldoende om ze wat harder te krijgen. Wil je ze kneiterhard, dan wat langer natuurlijk. Gewoon wat proberen
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 19-09-2009 10:17
- Locatie: Nieuwegein
Buiten lekker in de wind hangen, wel buiten het bereik van de zon. Dan kunnen je boilies gaan scheuren.
Gr.
Nick
Gr.
Nick
-
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
- Locatie: Utrecht
ik maak meestal rond 2 uur smiddags dan gaan ze rond 6 uur op een handdoek in het bad en de volgende ochtend haal ik ze daar weg leg ik ze nog even op een krant en smiddags rond 5 uur vries ik ze in..
ik geloof maar dat weet ik niet 100% zeker als je ze opnieuw invries ze ook zachter worden..
ik geloof maar dat weet ik niet 100% zeker als je ze opnieuw invries ze ook zachter worden..
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Als ik ze uit de vriezer haal,dan worden ze idd nattig/vochtig,maar zal ze niet direct drogen vochtigheid trekt terug in je boilie en dat is toch een deel van een flavour ook.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Wat raad jij me aan dan wel te doen Leen? Ik vis persoonlijk graag met wat hardere boilies.
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Naflavouren of besprenkelen met een soak worden ze ook lekker hard van.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- vincent bakker
- Berichten: 236
- Lid geworden op: 20-07-2006 02:54
- Locatie: Maastricht
- Contacteer:
Wil je ze snel knetterhard krijgen? Leg ze in zout of suiker, al naar gelang je voorkeur. Slurpt vocht...
Ook snel werkend en minder plakzooi: tussen (droge, ongekookte) particles of rijst leggen. Particles wel koken en gebruiken of weer laten drogen na deze actie, anders blijft er te veel vocht in achter om ze te bewaren.
Als je bang bent om flavours of andere lekkere dingetjes te verliezen is luchtdrogen de beste optie, de vloeistoffen trekken dan gewoon weer in de bol.
Ook snel werkend en minder plakzooi: tussen (droge, ongekookte) particles of rijst leggen. Particles wel koken en gebruiken of weer laten drogen na deze actie, anders blijft er te veel vocht in achter om ze te bewaren.
Als je bang bent om flavours of andere lekkere dingetjes te verliezen is luchtdrogen de beste optie, de vloeistoffen trekken dan gewoon weer in de bol.
De karper heeft altijd gelijk... http://www.baitcalculator.com
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Oke, thanks allemaal! Volgende keer gaan ze gewoon 24 uur van te voren de droogzak in..