Wat denken jullie van bakkerszout. Bij iedere molen wel te krijgen (bakkerszout is voor een bakker verplicht om te gebruiken omdat deze gezonder is dan gewoon zout wist de molenaar te vertellen).
Misschien heb je er iets aan in inderdaad niet te veel zout 2% lijkt me genoeg.
mazzel pascal.
en vang die dikke karper in de buurt van je woonplaats.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: pascal kik op 2003-06-04 19:16 ]</font>
zout
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
- Locatie: Borne(Ov)
- Contacteer:
kees hierover ben ik het niet met je eens zout is niet oneindig oplosbaar door eens een paar 100 gram in een glas water en kijk eens wat je overhoud op de bodem
je kunt wel veel oplossen in water maar oneindig niet
je kunt wel veel oplossen in water maar oneindig niet
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Beste Dennis,
Ik vis niet in een glas water en ik zei oneindig goed oplosbaar, waarbij oneindig gebruikt wordt als bijvoeging aan goed. Of te wel, prima oplosbaar. De grenzen voor de oplosbaarheid van zout liggen zeer hoog.
Kees
Ps 359 g keukenzout per kg water
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Kees Ouwehand op 2003-06-04 21:29 ]</font>
Ik vis niet in een glas water en ik zei oneindig goed oplosbaar, waarbij oneindig gebruikt wordt als bijvoeging aan goed. Of te wel, prima oplosbaar. De grenzen voor de oplosbaarheid van zout liggen zeer hoog.
Kees
Ps 359 g keukenzout per kg water
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Kees Ouwehand op 2003-06-04 21:29 ]</font>
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Pascal,
Bakkerszout heet JoBroZo zout ofwel Jodium houdend BroodZout.
Bakkers zijn verplicht dit zout te gebruiken om Kroep of valse kroep te voorkomen, een schildklier afwijking die ontstaat door een jodiumtekort.
2% van het droge mix gewicht is genoeg, bakkers voegen ook 2% zout toe van het te gebruiken meel/bloem gewicht.
Cor,
5 seconden nadenken wil nog wel,
5 seconden iets proeven wat 20% zout bevat wordt al moeilijker.
Kees,
wanneer het zout eerst is opgelost en daarna opgenomen en opogesloten door allerlei gluten en zetmelen tijdens de deegbereiding, daarna word het toch moeilijk voor het zout om te ontsnappen, bovendien is enkel de buitenste schil van de boilie vochtig na uren in het water te hebben gelegen.
Zoveel zout zal er dus niet uit ontsnappen, na een half uurtje in het water denk toch dat de boilie nog 95% van het toegevoegde zout zal bevatten.
Dennis,
een paar 100 gram lost wel goed op in een glas water, enkel de toevoegingen zoals beschreven in de link van Klaas zullen bezinken nadat het even met rust gelaten wordt.
Sportieve groeten Henk
Bakkerszout heet JoBroZo zout ofwel Jodium houdend BroodZout.
Bakkers zijn verplicht dit zout te gebruiken om Kroep of valse kroep te voorkomen, een schildklier afwijking die ontstaat door een jodiumtekort.
2% van het droge mix gewicht is genoeg, bakkers voegen ook 2% zout toe van het te gebruiken meel/bloem gewicht.
Cor,
5 seconden nadenken wil nog wel,
5 seconden iets proeven wat 20% zout bevat wordt al moeilijker.
Kees,
wanneer het zout eerst is opgelost en daarna opgenomen en opogesloten door allerlei gluten en zetmelen tijdens de deegbereiding, daarna word het toch moeilijk voor het zout om te ontsnappen, bovendien is enkel de buitenste schil van de boilie vochtig na uren in het water te hebben gelegen.
Zoveel zout zal er dus niet uit ontsnappen, na een half uurtje in het water denk toch dat de boilie nog 95% van het toegevoegde zout zal bevatten.
Dennis,
een paar 100 gram lost wel goed op in een glas water, enkel de toevoegingen zoals beschreven in de link van Klaas zullen bezinken nadat het even met rust gelaten wordt.
Sportieve groeten Henk
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Denk ik wel Cor. Ben benieuwd.
Succes, Kees
(af en toe een beetje roeren om de stroming te simuleren )
Succes, Kees
(af en toe een beetje roeren om de stroming te simuleren )
-
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: volkel
hoi
mijn maat had het van iemand gehoort
namelijk 'de king' die volgens hem heel bekend is???.en die zei je moet 0.5 kg zout op 1 kilo doen.
maar ik dacht dat kan niet goed zijn.dus ik vraagde het ff na.
mvg coen
mijn maat had het van iemand gehoort
namelijk 'de king' die volgens hem heel bekend is???.en die zei je moet 0.5 kg zout op 1 kilo doen.
maar ik dacht dat kan niet goed zijn.dus ik vraagde het ff na.
mvg coen
lijkt mij wel heel errug veel!!
100 gram zout op 1 kilo boilliemix lijkt mij meer als voldoende!!!
want ik denk zelf: overdaad schaadt!!
mvg koen
100 gram zout op 1 kilo boilliemix lijkt mij meer als voldoende!!!
want ik denk zelf: overdaad schaadt!!
mvg koen
lijkt mij wel heel errug veel!!
100 gram zout op 1 kilo boilliemix lijkt mij meer als voldoende!!!
want ik denk zelf: overdaad schaadt!!
mvg koen
100 gram zout op 1 kilo boilliemix lijkt mij meer als voldoende!!!
want ik denk zelf: overdaad schaadt!!
mvg koen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Koen,
Denkt zelf;
Overdaad schaadt en denkt daardoor duidelijk niet goed genoeg..
Proef eerst het verschil eens tussen gewoon Brood en Zoutarm Brood..
Het verschil is wel erg duidelijk, denk ik.
En dan gaat het nog maar over 2% zout = 20 gram per kilo meel.
100 gram maakt je deeg echt Bremzout en niet te vreten...denk ik.
Sportieve groeten Henk
Denkt zelf;
Overdaad schaadt en denkt daardoor duidelijk niet goed genoeg..
Proef eerst het verschil eens tussen gewoon Brood en Zoutarm Brood..
Het verschil is wel erg duidelijk, denk ik.
En dan gaat het nog maar over 2% zout = 20 gram per kilo meel.
100 gram maakt je deeg echt Bremzout en niet te vreten...denk ik.
Sportieve groeten Henk
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
tenzij je natuurlijk je boilies op zee wil gebruiken!!!!!