Ooit stoom gezien die kouder is als 100 graden?
Als jij je bollen aanmaakt met plasma dan heb je minder temperatuur nodig dan als je stoomt.
Stomen sucks
![:cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Koen de Been2 schreef:Nog slechter!!
Ooit stoom gezien die kouder is als 100 graden?
Als jij je bollen aanmaakt met plasma dan heb je minder temperatuur nodig dan als je stoomt.
Stomen sucks
Bart Timmerman schreef:Om maar weer even ontopic te gaan:
tarwe bloem: 30 cent per kg
Maismeel: 30 cent per kg
(grond)eieren 2 cent per stuk.
lijkt me dat je nog best een aantal hoogwaardige producten aan deze simpele basismix (40/60 of 30/70) kunt toevoegen en onder een euro blijft.
Is inderdaad erg laag wat betreft voedingswaarde, maar je kunt er nog een flinke portie vismeel aan toevoegen en onder de euro per kg blijven
(kwestie van zorgvuldig inkopen en zo min mogelijk bij de sportviszaken/boilieboeren inslaan).
Uiteraard kies ik alleen in bepaalde situaties voor een dergelijke bol, maar ik vind het wel een sport om zo goedkoop mogelijk te draaien. Durf eigenlijk wel te beweren dat je voor 3/4 euro een bol kunt draaien die kan tippen aan bollen die voor het dubbele misschien wel drievoudige aangeboden worden. Alhoewel dat natuurlijk peren met appels vergelijken is.
Groet'n,
Bart
ron thijsen schreef:Zielig gedoe een bol voor een euro,kan ook nog goedkoper,gewoon jatten die zakken.
En vince die mix hoef ik nog niet te maken om te zeggen dat je die echt niet van je handen krijgt,laat staan een karper uit se kanaal persen.
Hoop echt dat mensen dit niet gaan uitproberen,WAAAAAAARDELOOS.
M,F,G, DER RONNIE.
Martijn Nederpel schreef:Leuke discussie
Als met al denk ik dat nogal wat mensen veel te veel betalen voor hun basis ingredienten. Neem als voorbeeld eens de basismix van good old luc:
250gram griesmeel: kost je ongeveer 18 cent
250gram groffe polenta kost je ongeveer 25cent
250 gram sojameel vet getoast kost je ongeveer 30 cent
125 gram vismeel kost je ongeveer 30cent
samen heb je 875 gram boliemix samen met 8 eitjes (48ct) krijg je ongeveer 1,3 kilo bollen voor 1,51 euro, per kilo is dat iets meer dan een euro In mijn ogen een zeer degelijke mix waar je op veel wateren prima mee uit de voeten kan en zeker niet alleen op de rivier Wil je zaken als flavour, sweetner, kruiden toevoegen dan komt de prijs iets hoger uit.
Martijn Nederpel schreef:De eitjes kostten me 6 ct per stuk maar dan heb ik het wel over reuze eieren.
De sojameel zou ik persoonlijk niet vervangen het is een goed ingredient met een redelijk gehalte aan benutbaar eiwit en het draait als een tiet. Zorg er wel voor dat je getoast sojameel gebruikt en niet de goedkopere ongetoaste variant. Het vismeel kan je ook vervangen voor gemalen vogelvoer (kanarie) kost ook ongeveer een euro de kilo. De gries zou je kunnen vervangen voor bloem, maar de hardheid van je bol word wel iets minder....