"Troost" taart.


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

12-05-2010 22:20

Met uitdagend goedvinden van "Dave" natuurlijk :oops: :wink:

Ingrediënten:
Voor het suikerdeeg:
1 ei, 200 gram bloem, 100 gram boter, 75 gram poeder of basterd 8) suiker
Voor de vulling:
200 gram lichtbruine suiker, 25 centiliter (tafel)bier/tournée Générale/ of ander donker bier, 2 eieren, 35 gram boter

Bereidingswijze:
Voor het deeg:
1. Al de ingrediënten kneden tot een homogene massa. Twintig minuten laten rusten.
2. Uitrollen tot een dikte van een halve centimeter en in een taartvorm doen met een doornsee van 25 centimeter.
3. Goed aandrukken. De bodem rijkelijk bestrooien met lichtbruine suiker.

Voor de vulling:
Eieren loskloppen in het bier en in de vorm gieten. De boter in kleine blokjes over de oppervlakte verspreiden. Dertig minuten in een oven op 240 graden. De biertaart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Eet smakelijk!
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-05-2010 06:59

Bakkie "Troost" ernaast en dan kunnen we weer volle bak gaan vissen. :D
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

13-05-2010 16:23

wtf? :lol: :lol: :lol:

Ben nieuwsgierig. Ga de taart maken.

Veel gezelliger zo'n kookforum.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

15-05-2010 10:01

Kookforum? Dan doe ik mee. Wat eten we vandaag?
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

15-05-2010 13:48

Oosterschelde kreeft.
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

16-05-2010 11:31

BBQ

Homard à la Waverveen
De kreeft garen op de BBQ. Door de helft snijden. Scharen afdraaien en de schalen breken. Lekker met stukjes grapefruit, huisgemaakte whiskeysaus en een knapperig blaadje sla erbij.

Garlic queen
Maak spiesjes van kipfilet. De prikkers 24 uur weken in water. De kip geruime tijd van tevoren marineren in citroensap, grof gehakte zwarte peper en knoflook

Hot tropics
Snijd een ananas dikke repen en mango in grove stukken. Wrijf het fruit in met bruine bastardsuiker en chili. Even op het rooster en smullen maar.

Op de pof
Gewoon een aardappel poffen en dippen in zure room.

Kruidige stok
Snijd bieslook en peterselie fijn. Maak een knoflookpuree. Meng dit met ongezouten roomboter. De sneetjes stokbrood even roosteren en insmeren met de boter.

Kat en muis
Een lekkere bak Ben & Jerry's

En jij Mitsz?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-05-2010 10:32

:oops:

bami met een eitje. :D
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

17-05-2010 15:39

Jouw bami benaderd waarschijnlijk die uit een goede toko qua smaak.

Niet zo'n "wat de boer niet kent eet ie niet, maar om gek te doen toch eens een Knorr dat breekt lekker de week pak" proberen.

Goede koks beheersen meer dan de klassieke Franse keuken.

Vanavond een Hollandsche pot op een Christelijke tijd.
Gebruikersavatar
William Crommentuijn
Berichten: 504
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: grubbenvorst

17-05-2010 21:15

Voor wie van "zoet" houdt, even werk maar dan heb je ook wat:

http://www.chefsonline.tv/videos/detail/Meringue/163

:D gr william
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

17-05-2010 21:55

Lekker William,

Dit "bakkie" als afsluiter?
http://www.youtube.com/watch?v=D62rpnGl0BQ
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
William Crommentuijn
Berichten: 504
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: grubbenvorst

17-05-2010 22:06

Henk,

Ik maak zo al jaren boillies, potje algin, potje calcic, paar silicone spuiten en geen geklooi met deeg en afkoken......grapje, moet wel zeggen dat het de ideeenbus heeft gepasseerd.
Ps dit is culinair gezien al lang weer "uit" nu dat de aanvoerder van het moleculair koken ermee stopt komt er gauw genoeg een nieuwe stroming, mijn gok: fusion 2e kans....tubes wasabi, wakame, en rijstazijn vinden (weer) gretig aftrek.

gr William
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

20-05-2010 22:41

Ja William,
zo gaat dat met mode artikelen..ze raken snel weer uit.

Vroegâh vraten we toch ook best wel lekkar. :wink:

Met alginaat en calcic gaatut nie lukke, daar zijn weer andere dingetjes voor.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

21-05-2010 14:51

Mooi zo'n 2e ronde. Ben ik weer in de mode.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

21-05-2010 21:01

Nee Dave,
daar ben jij weer net te autenthiek voor..da's momenteel wel weer in de mode trouwens.
Gewoon jezelf blijven enneuhh, bak zo nu en dan een lekkere taart.

Die appeltaart hè, maak 'm eens met 2 gram cayennepeper en 2 gram rozemarijn per kilo appel. :o 8)

Was de biertaart nog te hachelen of.. :oops:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

22-05-2010 10:31

De intentie was om te taart te maken was er. De uitvoering blijf achterwege. Een bier omelet op een bodem van heerlijk suikerdeeg leek me niet zo lekker.

Droge of verse peper en rozemarijn?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

22-05-2010 11:29

Droge gemalen poeders van De Weerd specerijen 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-05-2010 09:27

je kunt ook verse zooi gebruiken Henk, da's best lekker. :D
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

27-05-2010 15:54

Morgen een snelle BBQ

Flinke rauwe garnalen pellen en op spies rijgen met grof gesneden stukken bosui. Insmeren met teriyaki saus.

Rundergehakt op smaak brengen met kebabkruiden, fijngesneden verse platte peterselie en munt. Worst kneden en op spies rijgen. Turks brood in stukken even op het rooster. Brood vullen met dunne ringen rode ui, fijn gesneden ijsbergsla, stukjes komkommer, stukjes tomaat en worst. Saus is overbodig. Zou lekker kunnen zijn met huisgemaakte knoflooksaus en sambal.

Rundergehakt op smaak brengen met kruiden, zoete ketjap en gembersiroop. Hamburger van maken en tussen een broodje dat even op het rooster heeft gelegen. Gegrilde uienringen, dun schijfje tomaat en zure bom erbij.

Daarna snel naar de waterkant.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

30-05-2010 21:53

Ook lekker en makkelijk.
Deze taart maak je desnoods daags tevoren en plaatst hem in de voorverwarmde oven wanneer je honger krijgt.. :wink:

Ingrediënten
200 gram beenham
250 gram bladerdeeg uit de koeling of vrieskast
1 kilogram asperges
50 gram geraspte kaas
3 eieren
1/8 liter room
Peper
Fijngeknipte peterselie
Fijngeknipte bieslook
Ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee

Bereiding
Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee
Prik hier en daar met een vork in de bodem
Kook de asperges en laat ze afkoelen
Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang
Bak de helft van de beenham in een koekenpan
Leg deze gebakken Beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges
Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham
Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los
Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham
Bak de taart in een op 220°C of stand 5 voorverwarmde oven gedurende 40 minuten
Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie