![:oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ingrediënten:
Voor het suikerdeeg:
1 ei, 200 gram bloem, 100 gram boter, 75 gram poeder of basterd
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Voor de vulling:
200 gram lichtbruine suiker, 25 centiliter (tafel)bier/tournée Générale/ of ander donker bier, 2 eieren, 35 gram boter
Bereidingswijze:
Voor het deeg:
1. Al de ingrediënten kneden tot een homogene massa. Twintig minuten laten rusten.
2. Uitrollen tot een dikte van een halve centimeter en in een taartvorm doen met een doornsee van 25 centimeter.
3. Goed aandrukken. De bodem rijkelijk bestrooien met lichtbruine suiker.
Voor de vulling:
Eieren loskloppen in het bier en in de vorm gieten. De boter in kleine blokjes over de oppervlakte verspreiden. Dertig minuten in een oven op 240 graden. De biertaart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Eet smakelijk!