Hallo mensen,
Heb gehoord en gelezen dat je ook met tijgernoten kan vissen.
Mijn vraag is dan: "zijn dat gewoon tijgernoten uit de lokale winkel of is het wat anders? en hoe is de bereiding daarvan?"
Vis trouwens nog niet zolang en wil gewoon het een en ander proberen en leren.
Alvast bedankt.
Patrick
tijgernoten
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 03-02-2010 00:51
Beste Patrick , het zijn helaas niet de tijgernoten die wij zo lekker vinden haha
Tijgernoten kun je kant en klaar kopen in de viswinkel , maar je kan ze ook kopen dat je zelf moet weken dat doe je dan 24 uur , en dan kook je ze een half uur tot maximaal 1 uur. Na het koken wel even laten afkoelen! En je kan er ook als je ze weekt suiker erbij doen, dat maakt het lekker zoet , en niet bang zijn als er slijm of drap begint bij te vormen want dat hoort er juist bij.
Hopelijk heb je hier wat aan
Mvg , Corne.
Tijgernoten kun je kant en klaar kopen in de viswinkel , maar je kan ze ook kopen dat je zelf moet weken dat doe je dan 24 uur , en dan kook je ze een half uur tot maximaal 1 uur. Na het koken wel even laten afkoelen! En je kan er ook als je ze weekt suiker erbij doen, dat maakt het lekker zoet , en niet bang zijn als er slijm of drap begint bij te vormen want dat hoort er juist bij.
Hopelijk heb je hier wat aan
Mvg , Corne.
Moeders vond mij te dik , maar na mijn eerste 30er werd ik tot model uitgeroepen.
-
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 20-09-2009 10:46
- Locatie: Oegstgeest
Gewoon bij de viswinkel eens proberen, zoals gezegt, eerst minimaal 24 uur weken (enkele dagen langer is zeker niet slechter) daarna zeker 1 uur koken, mag ook iets langer, daarna weer in nog steeds het zelfde weekvocht wegzetten of er evt mee vissen, let wel op, hoe langer je ze weekt, hoe slijmeriger ze worden, dit maakt verder niet veel uit, maar je moet ze niet weken laten staan.
het koken en weken is echt een verplichting, tijgernoten (net als veel andere noten) zijn erg gevaarlijk (dodelijk!) voor vissen wanneer ze niet goed zijn bereid.
het koken en weken is echt een verplichting, tijgernoten (net als veel andere noten) zijn erg gevaarlijk (dodelijk!) voor vissen wanneer ze niet goed zijn bereid.
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 11-05-2010 19:22
- Locatie: Utrecht
Oke in ieder geval bedankt voor de goeie informatie,zal er zeker goed de tijd voor nemen om het te bereiden!!!!!
Kan ik ze trouwens ook invriezen na de bereiding?
Alvast bedankt voor de tip en info....
Mvg. Patrick
Kan ik ze trouwens ook invriezen na de bereiding?
Alvast bedankt voor de tip en info....
Mvg. Patrick
- jeroen van oenen
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 19-03-2008 15:33
- Locatie: Dalfsen
ja kan prima
maar weet je ook dat dit forum een zoekfunctie heeft??
hier staan bergen aan informatie over tijgernoten
maar weet je ook dat dit forum een zoekfunctie heeft??
hier staan bergen aan informatie over tijgernoten
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 11-05-2010 19:22
- Locatie: Utrecht
Oke dank je wel.
Ben nieuw hier dus heb nog niet de hele site bekeken maar zal voortaan eerst zelf ff goed spitten en dan wat plaatsen,
Grt nog bedankt Patrick
Ben nieuw hier dus heb nog niet de hele site bekeken maar zal voortaan eerst zelf ff goed spitten en dan wat plaatsen,
Grt nog bedankt Patrick
-
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 09-05-2010 19:44
hallo patrick.
ik doe het volgende:
ik koop ze in de viswinkel, laat ze 48 u weken in gewoon water, met tijgernoten dip.
dan laat ik ze nog eens 24 u weken maar dan met 1 kg suiker & 1 kg bruine suiker & een biertje (trappist) dan laat ik ze in plaats van 4u koken op 100°, ik laat ze dan 1 u in een snelkoker koken (:
& dan laat ik ze nog 5 dagen staan in hun kookvocht.
& dan invriezen
ik doe het volgende:
ik koop ze in de viswinkel, laat ze 48 u weken in gewoon water, met tijgernoten dip.
dan laat ik ze nog eens 24 u weken maar dan met 1 kg suiker & 1 kg bruine suiker & een biertje (trappist) dan laat ik ze in plaats van 4u koken op 100°, ik laat ze dan 1 u in een snelkoker koken (:
& dan laat ik ze nog 5 dagen staan in hun kookvocht.
& dan invriezen