tijgernoten vragen !


Plaats reactie
bob brouwers
Berichten: 47
Lid geworden op: 03-04-2010 20:10

12-04-2010 19:04

moet je tijgernoten invriezen als je ze gekookt hebt ?
en tijgernoten die je nog niet gekookt hebt moet je die ook invriezen?
en wat gebeurt er met de karper als je de tijgernoten niet goed kookt ?????
Gebruikersavatar
Jamy wuijts
Berichten: 509
Lid geworden op: 20-09-2009 08:35
Locatie: 040

12-04-2010 19:11

allereerst gebruik de zoekfunctie eens ;) er is meer dan genoeg informatie hierover te vinden..

Nu de antwoord op je vragen, je moet ze niet in vriezen maar je kunt ze invriezen, handig als je een grote hoeveelheid hebt gemaakt en ze niet direct wilt gebruiken.
Als je ze niet goed weekt en kookt kan de karper er aan dood gaan, hoe precies kan ik je niet vertellen...
Jeffrey van der Wou
Berichten: 1049
Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
Locatie: Zuid-Holland

12-04-2010 21:19

Ongekookte of niet goed doorgekookte tijgernoten zijn giftig voor de karper! Zorg er daarom altijd voor dat ze goed zijn gekookt (ik kook ze zelf altijd minimaal 60 minuten).
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

12-04-2010 21:26

blauwzuur/blauwzuur(gas) zit alleen in pinda,s en niet in tigers

Aldus iemand van het forum.


Btw Tijernoten zijn eigenlijk grasknollen.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
rene bron
Berichten: 16
Lid geworden op: 23-02-2010 09:04

12-04-2010 21:31

daar heb ik ook nooit van gehoord dat ze giftig zoude zijn
als je de tijgers niet goed kookt zetten ze uit in de maag van de vis met grote gevolgen van dien
Gebruikersavatar
stefan laurijssens
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
Locatie: Brielle

14-04-2010 21:20

daarom is een recoor karper dood gegaan, door het eten van ongekookte tijgernoten.
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
jasper korll
Berichten: 170
Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
Locatie: Utrecht

15-04-2010 17:41

hoe zwaar word een kg droge tijgernoten na het weken en koken??
zet dat netzo uit als duivenvoer of valt het nog wel mee??
matthias franssen
Berichten: 129
Lid geworden op: 06-11-2007 16:00
Locatie: rotterdam

15-04-2010 19:31

Jasper,

Tijgernoten zetten behoorlijk uit, te vergelijken met duivenvoer inderdaad.
Karperkoorts.. Ja ik heb er ook last van!
Gebruikersavatar
jari bonouvrie
Berichten: 24
Lid geworden op: 22-09-2009 16:39

15-04-2010 20:06

als je de tijgernoten niet kookt dan zetten ze dus ook niet uit, als je ze dan in het water gooit en de karper eet ze op dan zetten ze uit in de maag/darmen van de karper en verstoppen deze, uiteindelijk zit alles verstopt en kan de karper dus niks meer uitpoepen enz..... en overlijdt hij/zij

dus dat wordt toch maar wel ff koken! de bereidingswijze kan je op het internet of board echt wel vinden
iig heel veel succes
tom de groot
Berichten: 144
Lid geworden op: 22-11-2009 15:11

15-04-2010 21:38

1 kg tijgernoten wordt 1.5 kg zodra ze geweekt zijn (bij een gemengde grote mix).
jasper korll
Berichten: 170
Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
Locatie: Utrecht

16-04-2010 07:18

oke ja weken en koken had ik zowiezo al wel gedaan maar ik wist niet hoeveel het uit zou zetten..
maar je zegt 1kg tijgers word na de week 1,5 kg en tussen weken en koken blijft het 1,5 kg of niet?
niet dat ik straks aan het koken ben en dat ik opeens overmoed naar twee pannen..
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

16-04-2010 10:48

niet je pan tot het randje vullen, en als jij je tijgers 24 a 48 uur geweekt hebt nemen ze ook niet heel erg veel vocht meer op.
jasper korll
Berichten: 170
Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
Locatie: Utrecht

16-04-2010 14:27

nee uiteraard net onder de helft ofzoiets..
doen jullie er nog wat doorheen?? of is dat niet persee nodig??
matthias franssen
Berichten: 129
Lid geworden op: 06-11-2007 16:00
Locatie: rotterdam

16-04-2010 14:30

Suiker en bruin bier voor de gisting als je mee wilt doen met de rest, wil je verschil maken doe je wat anders.
Karperkoorts.. Ja ik heb er ook last van!
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

16-04-2010 14:36

Bruin bier onzin ken je beter opzuipen ;) gisten gaat het vanzelf wel na een paar dagen als het in de zon staat! Suiker tja wat je leuk vind,als je van een plakbende houd ;).
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Arjan vd Palen
Berichten: 322
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

16-04-2010 15:24

Laat m'n tijgers eigelijk nooit vantevoren weken. Drie kwartier goed door koken en met kookwater en al de ton in. Deksel er op en laat maar een paar weken staan 8) Heerlijke drap, zeker als de verhouding tijgers en suiker 1 op 1 is
Laatst gewijzigd door Arjan vd Palen op 16-04-2010 15:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Kees Verheij
Berichten: 2866
Lid geworden op: 09-12-2005 20:49

16-04-2010 15:29

Zo doe ik het ook, van tevoren weken is niet nodig. Koken in een ruime hoeveelheid water (minstens een half uur) en daarna zo de emmer in, deksel erop en minstens een dag of 2 a 3 laten staan, dan slijmen ze lekker.
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.

http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
Plaats reactie