kan iemand mij vertellen hoeveel zout erbij moet als ik 1-2 kilo tijgernoten ga koken ???
want zout is pva vriendelijk da is wat makkelijker bijvoeren.
tijgernoten koken in zout
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
300 gram doe ik er standaard doorheen op 2 kilo.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Je kunt ze ook even in zoutwater leggen voordat je ze in je pva zakje doet.
Wel leuk dat dit nu pas bekend raakt? Dit gebruik ik al jaren zo. Geleerd van een vriendelijke Engelsman een jaar of 5 terug.
Wel leuk dat dit nu pas bekend raakt? Dit gebruik ik al jaren zo. Geleerd van een vriendelijke Engelsman een jaar of 5 terug.
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Mag ik er uit veiligheidsoverwegingen met nadruk bij melden dit niet te doen bij peulvruchten zoals bonen, ertwen en dus ook duivenvoer etc. Die ontsluiten niet indien zout tijdens het kookproces wordt toegevoegd en worden daardoor onverteerbaar. Dit kan tot allerlei narigheid lijden.
Daarvoor luidt de beste methode: Eerst weken op koud water, 24 uur en een paar maal verversen. Goed wassen en opkoken in schoon water totdat ze gaar zijn. Dan pas het zout erbij. 1% van het volume is voldoende. 100 gram op tien liter. Dan een nacht laten weken en gebruiken of invriezen.
groetjes Mitsz
Daarvoor luidt de beste methode: Eerst weken op koud water, 24 uur en een paar maal verversen. Goed wassen en opkoken in schoon water totdat ze gaar zijn. Dan pas het zout erbij. 1% van het volume is voldoende. 100 gram op tien liter. Dan een nacht laten weken en gebruiken of invriezen.
groetjes Mitsz
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Je pleurt zelf toch ook een beetje zout door de groente? Om wat smaak eraan te hebben? Dit heeft niks met die PVA te maken deze vraag.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 1884
- Lid geworden op: 22-09-2009 11:16
mitsz van der kamp schreef:Mag ik er uit veiligheidsoverwegingen met nadruk bij melden dit niet te doen bij peulvruchten zoals bonen, ertwen en dus ook duivenvoer etc. Die ontsluiten niet indien zout tijdens het kookproces wordt toegevoegd en worden daardoor onverteerbaar. Dit kan tot allerlei narigheid lijden.
groetjes Mitsz
Beste Mitsz,
Als ik mijn Bonen/peulvruchten (black eyed peas oid) bereid, valt het me op dat ze zich zeer snel volzuigen met water waardoor ze dus ook snel zacht worden. Ze hebben dan echter nog een hele bittere bijsmaak. Die bijsmaak is verdwenen zodra ze zijn gekookt. Meen ooit eens ergens te hebben gelezen dat die bijsmaak een gevolg van een giftige stof zou zijn. Wellicht kun jij dit bevestigen/weerleggen?
Mvg,
Sjoerd
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Yep,
Daarom moet je ze dus koken en dat gaat beter zonder zout. Na het koken kan het zout dus weer wel.
Daarom moet je ze dus koken en dat gaat beter zonder zout. Na het koken kan het zout dus weer wel.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Oh.. dus honger maakt rauwe bonen niet zoet... ![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
- Locatie: Hellevoetsluis
leen goudappel schreef:Je pleurt zelf toch ook een beetje zout door de groente? Om wat smaak eraan te hebben? Dit heeft niks met die PVA te maken deze vraag.
Wel goed blijven lezen Leen
![:o](./images/smilies/icon_eek.gif)
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
![:o](./images/smilies/icon_eek.gif)
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
mitsz van der kamp schreef:Oh.. dus honger maakt rauwe bonen niet zoet...
Als je honger hebt,vreet je alles.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
daar hoef je mij niets over uit te leggen, maar de bonen zijn nog altijd niet zoet.
comprende?
comprende?