mix probleemje


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marcel Suchan
Berichten: 372
Lid geworden op: 19-09-2009 13:14
Locatie: jrc one man sti (Z-H)

04-04-2010 18:24

Ik heb net een mix gedraaid en denk dat ik mijn flavours op sluit.
mijn mix bestaat uit :

gemalen vogelzaad
cd eivoer
maisgries
tarwebloem
maismeel
en 25 gram tarwegluten.

mix op 10 eieren mix draait perfect daar gaat het niet om maar naar mijn idee sluit ik mijn flavours op ze ruiken niet erg.Ik laat mijn bollen 2 minuten koken omdat ik hier op een kanaal vis en wat last heb van kreeft en ik ook een aardige afstand met mijn voerpijp moet gooien.

Ik gebruik flavours van Icarp en die ruiken toch niet verkeerd als ik het potje open doet,voordat we weer discusies krijgen over Icarp ik ben hier heel tevreden over en denk ook niet dat het aan mijn flavours ligt maar aan mij.
Wat doe ik verkeerd mannen ? bij mij bestaat het vermoeden dat het in de tarwebloem en de gluten zit.
Wie o wie heeft wijze raad. :D
+=Ik ben geen echte karpervisser,maar vis op karper=+
jans de boer
Berichten: 233
Lid geworden op: 05-01-2006 14:20
Locatie: emmen

04-04-2010 19:08

heb je een foto van je bol ?
wellicht kook je net even te lang
als ik draai en de bollen komen boven gaan ze in principe gelijk eruit
ik droog ze 2 dagen en worden perfect
de geur blijft ook goed
wel flavour ik na als ik ze uit de vriezer haal maar is niet nodig
gr
martin sb
BFP BAITS.NL
Vis met het geen wat je zelf bevalt
Laat je niet van de wijs brengen
Doe de dingen die je zelf leuk lijkt
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

04-04-2010 20:57

Je kookt het er uit.
Je doseert te weinig vd flavour op de hoeveelheid vj mix of eieren.
De flavour is bagger,dat kan ook.

Ingredientencombinatie lijkt me niks mis mee.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

04-04-2010 21:03

Inderdaad....Zet er ook ff bij wat en hoeveel flavour erin gaat,dit is gissen zegmaar. Maar denk ook te weinig.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-04-2010 21:35

Marcel,

Waarschijnlijk zal de geur weer meevallen wanneer ze een dag in een plastic verpakking bewaard zijn.

Het tarwegluten sluit de boel wel af maar zorgt wel weer voor een werpbare bol bij grotere afstanden.
Je kan nog proberen de flavours in 120 ml water op te lossen en deze bij de 8 eieren te doen vlak voor het draaien.
Nog beter gebruik je wat olie waar je eerst de flavours door mengt.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Marcel Suchan
Berichten: 372
Lid geworden op: 19-09-2009 13:14
Locatie: jrc one man sti (Z-H)

05-04-2010 09:25

Ik gebruik 10ml flavour en doe er ook nog 20 ml salminol bij.Als ik ze korter dan 2 minuten kook blijven ze te zacht ook na 2 dagen drogen.de pest is ook dat ik een harde bol wil omdat ik veel last van kreeft heb af en toe hier op het kanaal.Misschien iets minder tarwebloem en gluten en albimine bijvoegen??
+=Ik ben geen echte karpervisser,maar vis op karper=+
jans de boer
Berichten: 233
Lid geworden op: 05-01-2006 14:20
Locatie: emmen

05-04-2010 10:01

haal de eitjes eruit en vervang dit door plasma
door de birdfood moet deze toch gauw hard worden
flavour ze na als ze uit de vriezer komen
ik heb het idee dat als je op een kanaal wel of geen flavour gebruikt er weinig verschil meemaakt
als je bol maar goed is
gr
martin sb
BFP BAITS.NL
Vis met het geen wat je zelf bevalt
Laat je niet van de wijs brengen
Doe de dingen die je zelf leuk lijkt
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

06-04-2010 06:02

Zo moeilijk is dat toch niet?

Marcel als je als groot deel van je basis maismeel aanhoud, zul je alvast een keiharde bol krijgen. Dus laten we zeggen

-30 % maismeel
- 15 % tarwebloem (binding)
- 15 % sojameel volvet
- 15 % gemalen vogelvoer.
- 10 % gemalen hennep (wordt ie hard van)
- 10 % magere melkpoeder
- 2,5 % ei-albumine
- 2,5 % zout

De boel gewoon aanmaken met je eitjes. Deze bol is grof en zal keihard worden. Dus laat wel je flavours uitlekken en zal vele kreeften moedeloos doen aftaaien. :D

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

06-04-2010 15:05

jans de boer schreef:haal de eitjes eruit en vervang dit door plasma
door de birdfood moet deze toch gauw hard worden
flavour ze na als ze uit de vriezer komen
ik heb het idee dat als je op een kanaal wel of geen flavour gebruikt er weinig verschil meemaakt
als je bol maar goed is
gr


plasma is juist een ingredient die je bol afsluit,laat deze dus achterwege wil je het geurprobleem oplossen.soak anders je bollen gewoon na.24 uur drogen half dagje in de flavour gemengt met wat water of aminol/salminol in de zak goed schudden dat het overal zit.en daarna de vriezer in.
Gebruikersavatar
Marcel Suchan
Berichten: 372
Lid geworden op: 19-09-2009 13:14
Locatie: jrc one man sti (Z-H)

06-04-2010 18:52

Mitz ,
Bedankt voor je reactie ga ik zeker doen.
Ik ga het op jouw manier proberen en ik weet nou al dat ik er geen spijt van ga krijgen lik lik slijm slijm. :D
Henk en Rik julie ook bedankt.

Topic mag van mij bij deze gesloten worden.

Gr Marcel.
+=Ik ben geen echte karpervisser,maar vis op karper=+
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-04-2010 19:15

Marcel,
gebruik toch liever volle melkpoeder.
Veel lekkerder en de darmflora kan er meer mee dan met magere en halfvolle producten.

Voor Mitsz is magere weer beter.. 8) :oops: :oops:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

06-04-2010 19:18

jammie lammermelkpoeder.

haal ik altijd bij vente veevoeders.
2,5 kg voor een tientje,redelijke prijs en goede kwaliteit. 50 gram op een kilo is zat..
algoet enzo
Berichten: 54
Lid geworden op: 30-01-2010 12:41
Locatie: lauwe

06-04-2010 19:27

Waarom kookt iedereen hier zijn bollen ?!

Stomen is 100 keer beter. De meeste flavers kook je gewoon kapot !
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

06-04-2010 19:29

daar is al menig topic over geschreven.zoek en gij zult vinden op Kwo
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

08-04-2010 18:20

Algoet Enzo, Enzo Algoet,

Stomen is enkel beter voor het behoud vd attractors die je in de mix doet.
Ook bij nagedacht hoelang je moet stomen voordat dit de kern van een boillie bereikt?
Te lang voor de meesten, het grote nadeel is dan ook dat het stomen je bollen bederfelijker maken wanneer je je bollen kookt. Temperatuur bij het bereiden(garen) vj bollen is simpelweg te laag in een korte tijd. Koken is leuk als je je bollen dezelfde week nog het water geeft, ga je zoiets langer bewaren dan vertrekt deze zelf richting waterkant met de bekende witte lange haren. :wink:
Atrractors die je eruit kookt........... Daar heb ik wel wat oplossingen voor.....Maar dat hoort niet in deze topic thuis :P
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

08-04-2010 19:57

:roll: :-? :oops:

Koen volgens mij heb jij niet opgelet bij scheikunde.

Stomen kan op div temperaturen en dat zou jij als kok moeten weten.
Plaats reactie