tijgernoten


Plaats reactie
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

30-03-2010 17:41

hallo ik heb een vraagje, ik ga het weekend een nachtje vissen en daar ga ik tijgernoten voor berijden..
nu is mij vraag nadat je het geweekt en gekookt heb heb je het het kook water over kan je daar ook een stroperige drapje van maken???


MVG

Sander
Gebruikersavatar
Tjeerd Nijhof
Berichten: 114
Lid geworden op: 18-02-2010 17:46
Locatie: Achterhoek

30-03-2010 19:07

hoe bedoel je precies 'een strooperig drapje van maken' ?
Wat wil je dan met dat stroperige drapje?
Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

30-03-2010 21:39

ik had gehoord dat het een extra smaak aan de tijgernoten gaf
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

30-03-2010 21:55

Dat drapje komt vanzelf wel na het koken als het al even in een emmer zit. Hoef je niks voor te doen,alleen wat zoets bijvoegen
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

30-03-2010 21:59

wat is het beste om er bij toe te voegen dan?


mvg

Sander
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

30-03-2010 22:04

Suiker
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Jeffrey van der Wou
Berichten: 1049
Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
Locatie: Zuid-Holland

30-03-2010 22:05

Je kan tijdens het koken van de tijgernoten ook een halve kilo suiker toevoegen. Dit maakt de tijgernoten wat zoeter en zal het prcoes naar de 'zoete drap' wat bevorderen. Ik heb ook wel eens gehoor dat je na het koken een flesje 'oud bruin' bier kan toevoegen, dit zou ook helpen. Zelf heb ik alleen ervaring met suiker toevoegen.
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

30-03-2010 22:12

kan het ook gewoon 200-300 gram suiker doen en moet dat je moet je gelijk er in gooien die suiker?
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

30-03-2010 22:18

Tijdens het koken gewoon bijvoegen en goed mengen.

Maarjah hoeveel wil jij bereiden?
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

30-03-2010 22:24

nja niet te veel zoon halve kilo
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

30-03-2010 22:27

okeej....Jah gewoon 250/300 gram suiker doen,dan is het goed zoet
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
sander koster
Berichten: 36
Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
Locatie: brielle

31-03-2010 09:43

oke bedankt
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

31-03-2010 14:37

zonder suiker werken ze ook prima, en je kookvocht slijmt dan ook wel :P

en ik kookte het vaak in kokosmelk, krijg je nog een mooie witte walm op en rond je stek :)
Plaats reactie