hallo ik heb een vraagje, ik ga het weekend een nachtje vissen en daar ga ik tijgernoten voor berijden..
nu is mij vraag nadat je het geweekt en gekookt heb heb je het het kook water over kan je daar ook een stroperige drapje van maken???
MVG
Sander
tijgernoten
- Tjeerd Nijhof
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 18-02-2010 17:46
- Locatie: Achterhoek
hoe bedoel je precies 'een strooperig drapje van maken' ?
Wat wil je dan met dat stroperige drapje?
Wat wil je dan met dat stroperige drapje?
Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
- Locatie: brielle
ik had gehoord dat het een extra smaak aan de tijgernoten gaf
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Dat drapje komt vanzelf wel na het koken als het al even in een emmer zit. Hoef je niks voor te doen,alleen wat zoets bijvoegen
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
- Locatie: brielle
wat is het beste om er bij toe te voegen dan?
mvg
Sander
mvg
Sander
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Suiker
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Je kan tijdens het koken van de tijgernoten ook een halve kilo suiker toevoegen. Dit maakt de tijgernoten wat zoeter en zal het prcoes naar de 'zoete drap' wat bevorderen. Ik heb ook wel eens gehoor dat je na het koken een flesje 'oud bruin' bier kan toevoegen, dit zou ook helpen. Zelf heb ik alleen ervaring met suiker toevoegen.
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
- Locatie: brielle
kan het ook gewoon 200-300 gram suiker doen en moet dat je moet je gelijk er in gooien die suiker?
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Tijdens het koken gewoon bijvoegen en goed mengen.
Maarjah hoeveel wil jij bereiden?
Maarjah hoeveel wil jij bereiden?
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 30-03-2010 17:34
- Locatie: brielle
nja niet te veel zoon halve kilo
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
okeej....Jah gewoon 250/300 gram suiker doen,dan is het goed zoet
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
zonder suiker werken ze ook prima, en je kookvocht slijmt dan ook wel ![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
en ik kookte het vaak in kokosmelk, krijg je nog een mooie witte walm op en rond je stek![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
en ik kookte het vaak in kokosmelk, krijg je nog een mooie witte walm op en rond je stek
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)