ik wilde zelf hennep berieden.
ik wil hier voor gebruik maken van gemalen pepers poeder van proline.
ik wilde het spul toevoegen aan de hennep tijdens het weken en koken.
is er iemand die ervaring heeft met het bereiden van hot hennep.
voordat ik het spul van proline ga kopen wil ik eerst wel weten of dit enig toegevoegde waarde heeft.
alvast bedankt groetjes wilco
bereiding hot hennep
-
- Berichten: 1325
- Lid geworden op: 06-12-2004 13:22
Grote pan hennep, fles chili saus type pittig/pikant/heet/hot zoiets van de supermarkt erbij, soeplepel zout erbij en als je echt hothothot hemp wil ook nog een lading sambal naar eigen inzicht, dan heb je hot hemp voor een eurotje de emmer extra. Kan door het zout ook in pva gebruikt worden btw, ook wel handig.
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
@ robert! los pva in zoutwater minder snel op dan? en kun je dan bijv alleen maar hennep in je netje doen? antwoord kan ook via pb gegeven worden om dit topic schoon te houden. al geef je zelf eigenlijk al het beste en goedkoopste antwoord!!
on topic!,
heb je ook al aan chillie poeder gedacht? naar mijn weten zijn die hete poedertjes van proline aardig prijzig als je het met chillie poeder of chillie/sambal uit de supermarkt vergelijkt!!
mvg stefan
on topic!,
heb je ook al aan chillie poeder gedacht? naar mijn weten zijn die hete poedertjes van proline aardig prijzig als je het met chillie poeder of chillie/sambal uit de supermarkt vergelijkt!!
mvg stefan
-
- Berichten: 348
- Lid geworden op: 20-09-2009 15:33
- Locatie: thuis
http://www.naturalspices.eu/nl/kruiden- ... -1206.html
hier het goedkoopste denk ik.
weet niet of dit net zo goed kan gebruikt worden maar lijkt mij wel.
hier het goedkoopste denk ik.
weet niet of dit net zo goed kan gebruikt worden maar lijkt mij wel.
-
- Berichten: 1325
- Lid geworden op: 06-12-2004 13:22
pva lost in zout water veel trager op, dus ja alles in zout water kan in pva lijkt mij, ik kan er in elk geval een zakkie van maken en het inwerpen zonder problemen met noten mais hennep etc.
Klein beetje olie op partikels gaat ook goed trouwens, net als klein beetje van meeste dips, maar als je ze in zout water hebt staan dan kun je ze er zo in gooien. Vissen vinden zout door de hennep ook wel lekker geloof ik
Als je water 50-50 mengt met iets wat geen water is lost pva ook niet meer op, je kan zelfs nog meer water erin laten maar 50-50 is zeker safe.
Klein beetje olie op partikels gaat ook goed trouwens, net als klein beetje van meeste dips, maar als je ze in zout water hebt staan dan kun je ze er zo in gooien. Vissen vinden zout door de hennep ook wel lekker geloof ik
Als je water 50-50 mengt met iets wat geen water is lost pva ook niet meer op, je kan zelfs nog meer water erin laten maar 50-50 is zeker safe.
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
je bedoeld dus 1 liter water 1 liter chille saus bijv?
- jurgen heintjes
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
- Locatie: JRC twin skin
Bij te toko is ook de grovere versie chilli te koop.
Kan er ook perfect door.
Dit filmpje gaat over partikels in pva.
http://www.youtube.com/watch?v=23ZhOpc30AM
Kan er ook perfect door.
Dit filmpje gaat over partikels in pva.
http://www.youtube.com/watch?v=23ZhOpc30AM
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Op de markt in Beverwijk of andere toko markten kun je vermalen chili kopen.
Ik koop ieder jaar 5kg en gebruik dit voor diverse doeleinden, maar o.a bij de bereiding van mijn hennep!
Kosten a 1kg = 4 euro
Ik heb met deze poedervorm goede resultaten behaald, maar er zijn vast nog meer goede vormen. Bij de C1000 hebben ze potjes met Curry Paste. Deze gebruik ik voor andere partikels en ook wel eens als extra toevoeging bij de hennep. Ook goede ervaring mee. Maar om nu te zeggen dat ik zonder de ''hot'' minder vang? Dat moet ik eens tegen elkaar uit vissen denk ik...
Ik koop ieder jaar 5kg en gebruik dit voor diverse doeleinden, maar o.a bij de bereiding van mijn hennep!
Kosten a 1kg = 4 euro
Ik heb met deze poedervorm goede resultaten behaald, maar er zijn vast nog meer goede vormen. Bij de C1000 hebben ze potjes met Curry Paste. Deze gebruik ik voor andere partikels en ook wel eens als extra toevoeging bij de hennep. Ook goede ervaring mee. Maar om nu te zeggen dat ik zonder de ''hot'' minder vang? Dat moet ik eens tegen elkaar uit vissen denk ik...
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
gewoon je hennep bereiden zoals je dat normaal ook doet.
je kan eventuweel een paar pepers mee laten trekken.
water der uit halen.
en vervolgens een lading chilli poeder door heen halen.
je kan eventuweel een paar pepers mee laten trekken.
water der uit halen.
en vervolgens een lading chilli poeder door heen halen.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
En welke pepers in welke dosering??
De scherpte wordt gemeten met de zogenaamde Scovilleschaal . Hierbij wordt de heetheid van een peper in zogenaamde Scoville Eenheden uitgedrukt. De schaal is door Wilbur Scoville in 1912 ontworpen en meet de heetheid van verdunningen van een bepaald peper-extract ten opzichte van een niet hete peper. Hoe meer je moet verdunnen voor dezelfde heetheid, des te hoger de hoeveelheid Scoville eenheden. De tabel hieronder geeft de heetheid van diverse producten weer. Een gerecht wordt al als pittig ervaren rond de 500 - 1000 Scoville-eenheden, jalapeño's variëren tussen de 3.000 en 6.000, en habanero-pepers kunnen soms wel een heetheid van 300.000 eenheden bereiken: ze zijn zo heet dat je ze zelfs met handschoenen moet snijden, anders brandt het te hard aan je handen! De sterkte van rode peper kan dus erg verschillen van soort tot soort en zelfs van peper tot peper binnen een soort. Overigens went men snel aan het eten van peper en is het vooral in tropische en subtropische streken erg populair (naar verluidt omdat het het zweten bevordert, of ook wel omdat het goed zou zijn tegen parasitaire worminfecties).
Type peper of hete stof
Scoville Eenheden
Paprika
0-100
New Mexican pepers
500-1000
Espanola pepers
1000-1500
Ancho en Pasilla pepers
1000-2000
Cascabel pepers
1000-2500
Jalapeño pepers
2500-5000
Serrano pepers
5000-15000
Cayenne en Tabasco pepers
30.000-50.000
Chiltepin pepers
50.000-100.000
Thai pepers
100.000-350.000
Habanero pepers
200.000-300.000
Habanero varieteit Red Savina
577.000 (de heetste peper ter wereld)
De scherpte wordt gemeten met de zogenaamde Scovilleschaal . Hierbij wordt de heetheid van een peper in zogenaamde Scoville Eenheden uitgedrukt. De schaal is door Wilbur Scoville in 1912 ontworpen en meet de heetheid van verdunningen van een bepaald peper-extract ten opzichte van een niet hete peper. Hoe meer je moet verdunnen voor dezelfde heetheid, des te hoger de hoeveelheid Scoville eenheden. De tabel hieronder geeft de heetheid van diverse producten weer. Een gerecht wordt al als pittig ervaren rond de 500 - 1000 Scoville-eenheden, jalapeño's variëren tussen de 3.000 en 6.000, en habanero-pepers kunnen soms wel een heetheid van 300.000 eenheden bereiken: ze zijn zo heet dat je ze zelfs met handschoenen moet snijden, anders brandt het te hard aan je handen! De sterkte van rode peper kan dus erg verschillen van soort tot soort en zelfs van peper tot peper binnen een soort. Overigens went men snel aan het eten van peper en is het vooral in tropische en subtropische streken erg populair (naar verluidt omdat het het zweten bevordert, of ook wel omdat het goed zou zijn tegen parasitaire worminfecties).
Type peper of hete stof
Scoville Eenheden
Paprika
0-100
New Mexican pepers
500-1000
Espanola pepers
1000-1500
Ancho en Pasilla pepers
1000-2000
Cascabel pepers
1000-2500
Jalapeño pepers
2500-5000
Serrano pepers
5000-15000
Cayenne en Tabasco pepers
30.000-50.000
Chiltepin pepers
50.000-100.000
Thai pepers
100.000-350.000
Habanero pepers
200.000-300.000
Habanero varieteit Red Savina
577.000 (de heetste peper ter wereld)
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Wat zou je zelf aanraden Henk?
Zeg maar op basis van praktijk ervaring?
Zeg maar op basis van praktijk ervaring?
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Op basis van praktijk ervaring,
Cayennepeper 5 gram/kg.
Cayennepeper 5 gram/kg.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
Ik laat ongeveer 2a3 pepers mee trekken .
En daarna een of twee eetlepels chilli poeder.
En dat op een kilo hennep
En daarna een of twee eetlepels chilli poeder.
En dat op een kilo hennep
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen