zelf boilies maken 12 uur drogen of 24 uur drogen?
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
ik ga misschien volgende week zondag boilies maken, ik heb zelf al een recept bedacht maar mij vraag is 12 of 24 uur laten drogen? ik wil ze niet te zagt hebben ik zat zelf te denken aan 12 uur want dat zij een p visser, maar ik hoor ook vaak 24 uur, ik weet het ik moet lezen op het forum maar ik heb al zo veel er op gelezen maar nog steeds neit het mooie andwoord.
Groeten Stefan
Groeten Stefan
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Verplaatst naar Aas
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Hoe langer drogen hoe beter het is voor je bol
Dus zou voor 24 uur gaan,en voor het mooie nog een ventilator erbij!
Dus zou voor 24 uur gaan,en voor het mooie nog een ventilator erbij!
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
bedankt leen.
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
Bij mij liggen ze meestal 2 dagen te drogen. Je moet gewoon naar je bollen kijken hoe ze zijn. Zijn ze goed, kunnen ze de vriezer in.
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
moet je dan voelen of ze nog nat zijn?
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Voelen of het nog nat is doe ik meestal bij mijn vrouw.
Ik voel meestal hoe hard de boilies zijn na een tijd drogen.
Wat ik ook vaak doe is een emmer pakken en dan een laag boilies,laag suiker,laag boilies,laag suiker etc net zo lang totdat de emmer vol is.Dit laat ik een week staan.De boilies zijn knettershard omdat al het vocht er zowat uit is.Ook nog eens lekker zoet.
Ik voel meestal hoe hard de boilies zijn na een tijd drogen.
Wat ik ook vaak doe is een emmer pakken en dan een laag boilies,laag suiker,laag boilies,laag suiker etc net zo lang totdat de emmer vol is.Dit laat ik een week staan.De boilies zijn knettershard omdat al het vocht er zowat uit is.Ook nog eens lekker zoet.
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
stefan laurijssens schreef:moet je dan voelen of ze nog nat zijn?
En dit in combinatie met hoe hard de bol is. Als je bollen nat zijn, staat er ook zo schimmel op als een paar dagen gaat vissen. (en je kan ze niet uithangen ivm regen)
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Stomen,koken
Tja breek een bol open en check,maar minimaal 24 uur is echt aan te raden,en inderdaad 2 dagen is helemaal top!
Tja breek een bol open en check,maar minimaal 24 uur is echt aan te raden,en inderdaad 2 dagen is helemaal top!
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
ik ga ze koken in water en dan rond de 24 uur laten drogen.
denk ik
denk ik
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Jah doe dat maar,als het langer kan vooral dan doen!
Succes
Succes
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
is goed dank u
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
als ik bollen kook laat ik ze 12 uur drogen dan zijn ze bij mij in perfectke conditie hoe langer je droogt hoe meer ijsvorming je krijgt voor mij hoef al het vocht er niet uit maar ja ieder zijn ding .windwaaiers gebruik ik alleen als ik ze helemaal wil laten uitdrogen voor langere sessies in france gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
dus als ze droog aan voelen gelijk in de vriezer?
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 26-02-2010 19:46
Hoi Stevan,
Je zou ook kunnen variëren met de droogtijd van je bollen. Een zachtere bol valt wat sneller uit elkaar en trekt daardoor ook andere vissen aan, terwijl je met een harde (grote) bol meer andere vissen uitsluit. Door te variëren krijg je een dynamischer (attractiever) voerplek. Je kunt bijvoorbeeld een paar kilo 8 uur drogen, een paar kilo 12 uur en een paar kilo 24 uur. Kortom, varieer!
Greetz, Elmar
Ps: Vergeet niet om wat van het deeg te bewaren. Hier kun je nog leuke dingen mee doen.
Je zou ook kunnen variëren met de droogtijd van je bollen. Een zachtere bol valt wat sneller uit elkaar en trekt daardoor ook andere vissen aan, terwijl je met een harde (grote) bol meer andere vissen uitsluit. Door te variëren krijg je een dynamischer (attractiever) voerplek. Je kunt bijvoorbeeld een paar kilo 8 uur drogen, een paar kilo 12 uur en een paar kilo 24 uur. Kortom, varieer!
Greetz, Elmar
Ps: Vergeet niet om wat van het deeg te bewaren. Hier kun je nog leuke dingen mee doen.
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
zoals een laagje verse/ongekookte deeg om je boilie doen?
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Ik ben nogal een mierenneuker betreft rottingsproces in een boilie wat tijdens het drogen toch al een beetje op gang komt. Vandaar dat ik voortaan ga stomen. De droogtijd wordt zeer aanzienelijk verkort. Stukken handiger dan 2 dagen drogen naar mijn idee.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Daarom heb ik ook voor stomen gekozen
En zijn ook andere redenen voor,maar ook inderdaad wat jij zegt!
En zijn ook andere redenen voor,maar ook inderdaad wat jij zegt!
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
okeej maar ik heb zelf geen stomer.
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 26-02-2010 19:46
stefan laurijssens schreef:zoals een laagje verse/ongekookte deeg om je boilie doen?
Hoi Stevan, dit is idd wat ik bedoel. Maar je kunt er ook andere vormen dan een bolletje van maken. Of bolletjes van draaien en ze niet koken maar alleen laten drogen. Wees creatief!
greetz
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
dat is waar, maar dan schimmelen ze ook en als je ze dan aan je hear doet dan breken ze denk ik, kijk maar naar hardgewoorden modder,
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 26-02-2010 19:46
Het gaat hierbij enkel om je haakaas. Je kunt je deeg in de vriezer bewaren en alleen gebruiken wat je voor die sessie nodig denkt te hebben. Ik weet niet waar en hoe je vist, maar met deeg ben je wel wat beperkter in je werpafstand. Er zijn wel allerlei hulpjes om je deeg beter op de hair te houden. En die droge ongekookte deegballetjes blijven best aardig zitten. Je het in deeg ook maar de helft van de attractors nodig die je normaal in je boilies gebruikt. Je koot ze er immers niet uit!
Greetz
Greetz
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
Hoe vers zijn je ingrediënten? Ja.. vaak weet je dat ook niet eens. Ik vind dat je niet moet overdrijven in de term vers. Zelfs wit van de schimmel vang je er nog super mee. (niet dat dit moet, maar als je niks als regen hebt doe je er weinig an)
James warner schreef:Ik ben nogal een mierenneuker betreft rottingsproces in een boilie wat tijdens het drogen toch al een beetje op gang komt. Vandaar dat ik voortaan ga stomen. De droogtijd wordt zeer aanzienelijk verkort. Stukken handiger dan 2 dagen drogen naar mijn idee.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Langer drogen is niet perse beter voor je bollen hoor. Ligt toch voor het overgrote deel aan je mix of een bol echt hard wordt. Een "kurkdroge" bol die zich volzuigt met water schiet natuurlijk ook niet op. Kun je wel tegen jezelf zeggen dat je knetterharde bollen hebt, maar onder water zien ze er binnen no time heel anders uit.
12 à 24 uur droog ik m'n eigen bollen meestal, ligt eraan hoe vochtig ze zijn en hoe snel ze dit vocht weer afgeven. Wil ik ze extra hard hebben, droog ik ze voor gebruik nog wat langer en soak ze vervolgens met wat olie. Kan visolie zijn, maar ook gewoon zonnebloem- of olijfolie. Ligt weer aan het soort bol (vis, zoet, kruidig...). De olie zorgt ervoor dat de bollen zich, eenmaal te water, niet gelijk volzuigen met water.
Overigens kan ik in 99% van m'n visserij de bollen zonder deze "nabehandeling" gebruiken, omdat ik m'n mix aanpas aan het water waar ik vis. Of beter gezegd: ik vis gewoon vrijwel overal met dezelfde bollen...
12 à 24 uur droog ik m'n eigen bollen meestal, ligt eraan hoe vochtig ze zijn en hoe snel ze dit vocht weer afgeven. Wil ik ze extra hard hebben, droog ik ze voor gebruik nog wat langer en soak ze vervolgens met wat olie. Kan visolie zijn, maar ook gewoon zonnebloem- of olijfolie. Ligt weer aan het soort bol (vis, zoet, kruidig...). De olie zorgt ervoor dat de bollen zich, eenmaal te water, niet gelijk volzuigen met water.
Overigens kan ik in 99% van m'n visserij de bollen zonder deze "nabehandeling" gebruiken, omdat ik m'n mix aanpas aan het water waar ik vis. Of beter gezegd: ik vis gewoon vrijwel overal met dezelfde bollen...
Ik weet het ook allemaal niet...
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
ik ga met deze mix vissen,
200gr Melkpoeder
200gr bambix
200gr Griesmeel
200gr Tarwebloem
200gr Sojabloem
1 zakje vanillepoeder
ongeveer terwaarde van 5 eieren yogo
is dit een goede mix of moet ik wat veranderen?
Groeten Stefan
200gr Melkpoeder
200gr bambix
200gr Griesmeel
200gr Tarwebloem
200gr Sojabloem
1 zakje vanillepoeder
ongeveer terwaarde van 5 eieren yogo
is dit een goede mix of moet ik wat veranderen?
Groeten Stefan
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.