Langer flavour vasthouden hoe?


Plaats reactie
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

08-03-2010 08:51

Heej
Ik had een vraagje,
Ik maak nu al een tijdje boillies maar hoe zorg ik ervoor
dat ze hun flavour langer vasthouden(ik gebruik als flavour kruiden)
Vaak als ik ze ingooi ruiken ze nog goed, haal ik ze eruit
is de hele geur eraf, Behalve als ik de buitenstelaag
van de boillie af haal.

Iemand suggesties?

Ik gebruik vaak een standaar mix
met
Tarwebloem
Tarwegries
Maizena.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

08-03-2010 15:54

Omdat vloeibaar beter "wasemt" dan "vast" denk ik. Je huidige componenten (kruiden) houden het juist VAST (en dat wil je nu juist niet).
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

08-03-2010 20:31

Rene Schouten schreef:Omdat vloeibaar beter "wasemt" dan "vast" denk ik. Je huidige componenten (kruiden) houden het juist VAST (en dat wil je nu juist niet).



Maar ik wil juist dat ze wel vasthouden?
Of snap ik dit even niet?
Mijn gehele flavour vliegt er soms heel snel af,
breek ik hem,dan meurt hij als vanouds
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

08-03-2010 21:30

Binnen in ruikt 't prima zeg je maar je wil de buitenkant ook (langer) kunnen ruiken? Ofwel vloeibare flavours, ofwel meer wateroplosbare bestanddelen gebruiken zodat "de binnenkant" sneller de "buitenkant" word.
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

08-03-2010 23:17

hoe gebruik je de kruiden hier in ?
dedroogd,vers en hoe verwerk je ze hier in.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

09-03-2010 06:45

Rene Schouten schreef:Binnen in ruikt 't prima zeg je maar je wil de buitenkant ook (langer) kunnen ruiken? Ofwel vloeibare flavours, ofwel meer wateroplosbare bestanddelen gebruiken zodat "de binnenkant" sneller de "buitenkant" word.



Ooow zo ik snap het,
maar ik was eigenlijks niet van plan flavours te kopen
die zijn erg duur:S
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

09-03-2010 06:46

tommy foekens schreef:hoe gebruik je de kruiden hier in ?
dedroogd,vers en hoe verwerk je ze hier in.



Ik gebruik gewoon Bijv. Kerrie poeder
dit verwerk ik door de eieren.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

09-03-2010 12:56

ik weet niet of je olie der in gebruikt maar zet een beetje olie (zonne) op het vuur en verhit dit.
waneer dit goed heet is gooi hier de kerrie bij en laat dit trekken.
door dit te doen worden de kruiden sterker van smaak.
ze noemen het ook wel myoteren.
wat je ook kan doen is een soak maken.
en die over je boilies strooien zodat die ook weer extra smaak af geven.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

09-03-2010 13:27

Als je vlaver langer wilt vasthouden omdat vis b.v. niet snel op je stek komt , zou je dit kunnen doen door 5-10% suiker in je boilie te kunnen verwerken... suiker glazuurt en houd daarin andere vloeibare delen vast.
tevens komt het omdat je de deeltjes suiker uit je boilie kookt en zich aan de buiten kant vaak hechten een soort schil om de bol te zitten dit zorgt voor een hele kleine afgifte van flaver!

Zelf wil ik altyd wel een flaver die snel uitlekt maar jah gelukkig is iedereen anders

Greetz 8)
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

09-03-2010 13:33

bloedmeel/bloedpoeder,dit sluit je buitenmantel af waardoor het minder snel naar buiten lekt.gebruik tot max 15 %
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

09-03-2010 17:08

Ow zie hier kan ik al aardig wat mee,

@ rik koster
bloedmeel/bloedpoeder lijkt me wel een goede oplossing
maar is voor mij helaas te prijzig, bedankt voor de
reactie in ieder geval

@ tommy foekens
Leuke tip, voor nog veel meer mensen
Kan ik vast wat mee.

@ tomba verwey
Maar ik gebruik poeders, dat is niet vloeibaar.
Ik meng dit nog steeds wel in ei maar werkt het
dan nog steeds?
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

09-03-2010 17:57

bloedpoeder te duur ? het is tevens ook een ei vervanger,het kan er tot 15 procent in maar tot 10 procent is ruim voldoende.wel moet je op letten in het begin het kan je boilie namelijk doen oplossen na een x aantal uur.dus even spelen met de hoeveelheid procent.eventueel een klein beetje albumine bijvoegen.10 procent bloedmeel en 5 procent ei albumine. en eieren weg laten alleen water toe voegen.verder een zak van een kilo bloedpoeder kost 5 euro,valt toch reuze mee ? kan je om en nabij 15 kilo boilies draaien met 1 kilo.verders moet je het natuurlijk zelf weten. mvg
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

09-03-2010 21:26

Ow ik Kan het nergens zo goedkoop vinden,
Heb ook al het een en ander gezocht op internet.
Weet jij dan waar ik het een beetje zou moeten zoeken?
En kan het geheel als eivervanger werken?
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

09-03-2010 21:44

hier. ---> http://www.ccmoorebenelux.be/product_in ... cts_id/260
hier. ---> http://www.carpcompany.nl/catalog/index ... rueqfcfgxg
hier. ---> http://www.bobshengelsportshop.nl/produ ... ts_id=2127
hier. ---> http://www.aasenvisvoer.nl/additieven-b ... 50231a5542

kan nog wel even door gaan,vraag ernaar bij je hengelsport special zaak die hebben het vast ook liggen. mvg
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

10-03-2010 01:34

ik denk dat als hij de flauvours te duur vind zal hij dat ook wel te duur vinden
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

10-03-2010 08:41

Nej valt mee,
En met flavours komter eigenlijks alleen geur aan
en moet je ook weer ingredienten gebruiken voor de smaak,
dus dan wordt het duurde, +ik heb gewoon een beter gevoel
bij Echte kruiden.

Bedankt, nu kan ik bloedmeel ook gaan gebruiken
Maar hoe kan ik mijn eieren erdoor vervangen?
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

10-03-2010 10:10

door 10/15% bloedmeel te gebruiken in je mix,en dan rustig aan mengen met water.ipv eieren.
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

10-03-2010 13:03

maizena is de dood doener die sluit je bol af. Laat die er maar uit. Verder zou je je bol wat grover kunnen maken door bv wat birdfood erbij te doen.
polenta (overal te krijgen is een grovere versie van de maismeel)
tarwemeel
griesmeel
birdfood

Neem dat als basis.

Wat jij niet ruikt wil niet zeggen dat de karper het ook niet ruikt.
Je wilt dat de flavour er langer in blijft terwijl je geen flavour gebruikt dat is sowieso al moeilijk. Met kruiden als geur moet je hem gewoon wat grover maken zodat het er ook van binnen uit kan lekken. Ik zou er zelf niet te veel waarde aan het geurtje hangen. De smaak is vele malen belangrijker gezien een karper niet kan ruiken zoals wij dat doen. Hij ruikt door te proeven en neemt geur dus heel anders waar dan dat wij dat doen.
Eigenlijk is je vraag wat tegen strijdig. want je zegt dat als je je boilie openbreekt hij weer goed ruikt (zou voor de karper genoeg moeten zijn) maar de buitenmantel niet dit is toch wat je nu dus probeert te bereiken? dat de geur langer blijft hangen. dat doet ie al(hij lekt heel langzaam uit maar dat ruik jij niet de karper waarschijnlijk wel). Je wilt dus eigenlijk dat ie wat grover is zodat de flavour er gelijkmatig uit lekt en je dus een continuïteit hebt van uitlekken en niet dat de geur eraf is na een half uurtje maar dat ie naar een paar uur nog steeds ruikt? Dat bereik je in mijn ogen door hem wat grover te maken(niet te grof wat dan lekt het weer te snel uit). Correct me if im wrong.



Vr gr peter
vr gr peter
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

10-03-2010 18:04

Je hebt gelijk, dat werkt inderdaad al een stuk
beter , Had andere boillies gedraad met aardig
wat Birdfood en die rook na 24 uur nog steeds.
Maar ik doelde trouwens op dat kruiden mijn ''flavours''
zijn, zij geven smaak en geur af.
En dat een karper niet ruikt, of in ieder geval
op een andere manier had ik al gelezen.
Maar toch zal hij geur toch ook wel
kunnen waarnemen? of dan anders?
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

10-03-2010 18:21

Bekijk eens een DVD met Andy Little. Flavour googelaar 1ste klas. (Advanced carp tactics bijvoorbeeld)
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
K. van den Herik

11-03-2010 07:09

geen geur en geen smaak is een voordeel
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

11-03-2010 14:17

.....maar "ieder voordeel heb z'n nadeel"..... zei een filosoof eens.
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

11-03-2010 14:41

kanppe jongen als je dat maken kan geen geur en geen smaak.volgens mij weet je niet wat een karper waar kan nemen aan smaak en aan geur dan.
een schrale bol is een ander verhaal.zonder flavours en zonder additieven word het dan. maar een bassis mix ruikt al en proeft al.
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

12-03-2010 16:37

Ik heb hier maar 2 keuzes voor:

- Flavour in de vorm van poeder als basis, vloeibaar als booster voor de eerste waseming.
- Gebruik van ei-albumine of meer eipoeder toevoegen alhoewel ik hier geen voorstander van ben omdat dit naar mijn mening teveel je bol afsluit.
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

14-03-2010 10:46

Koen, dat leek mij ook
een goede oplossing
goed idee!, ik zal er mee aan het werk, er zullen
dan vast leuke combinaties uitkomen.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Plaats reactie