ik heb een maand of 3/4 geleden een kilo kippengraan en een kilo hennep geweekt en gekookt.
dat heeft in een emmer water buiten gestaan
is gaan gisten (deksel van emmer stond bol)
nou is mijn vraag zou ik dit nog kunnnen gebruiken
ik hoor het graag snel want wil woensdag gaan voorvoeren
bedankt
houdbaarheidsdatum hennep
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
dat was ik ook al eigenlijk van plan
maar zijn er nog mensen die er iets van af weten over of ik het nog kan gebruiken??
maar zijn er nog mensen die er iets van af weten over of ik het nog kan gebruiken??
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
-
- Berichten: 423
- Lid geworden op: 31-08-2006 21:18
persoonlik heb ik mijn hennep vers voordat het zuur gaat ruiken.
maar ja dat is mijn mening
maar ja dat is mijn mening
Better to rule in hell, then serve in heaven.
-
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
- Locatie: Hellevoetsluis
Mee eens Bertho.
Je praat over 2 kilo ga het niet zomaar ergens dumpen.
Het is een klein beetje dus zou ik het weg gooien in de kliko in een dichte vuilniszak en weer nieuw weken en koken.
Hennep droog kan je ook niet jaren goed houden de kiemkracht gaat eraf.
Je praat over 2 kilo ga het niet zomaar ergens dumpen.
Het is een klein beetje dus zou ik het weg gooien in de kliko in een dichte vuilniszak en weer nieuw weken en koken.
Hennep droog kan je ook niet jaren goed houden de kiemkracht gaat eraf.
-
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
- Locatie: bronxtel
als hennep een tijdje staat, kun je het beste de laag die op het water is komen te staan (van die witte drap), er voorzichtig afscheppen. dit is schimmel en is (lijkt mij) niet goed voor de vis.
als de hennep net als tijgernoten een slijmlaag heeft ontwikkeld, dan is deze nog goed te gebruiken.
als ie echt te zuur begint te ruiken kun je hem het beste weggooien, de prijs is niet zo duur, dus dan kun je beter nieuwe halen.
ik sluit mijn emmers nooit meer af, ik leg de deksel er los op. heb wel eens een doffe klap gehoord s'nachts. toen ik de volgende ochtend opstond zag ik in de keuken wel waar dat geluid vandaan kwam, de deksel stond open en was misvormd...... wat een stank dat het gaf. tegenwoordig staat alles op het balkon.
ik week en kook meestal 1 keer in de maand, als ik aan het eind van de maand nog wat over heb, voer ik al mijn stekken aan met het overgebleven restant van duivenvoer, hennep en tijgernoten. zo blijf ik "vers" aas gebruiken.
als de hennep net als tijgernoten een slijmlaag heeft ontwikkeld, dan is deze nog goed te gebruiken.
als ie echt te zuur begint te ruiken kun je hem het beste weggooien, de prijs is niet zo duur, dus dan kun je beter nieuwe halen.
ik sluit mijn emmers nooit meer af, ik leg de deksel er los op. heb wel eens een doffe klap gehoord s'nachts. toen ik de volgende ochtend opstond zag ik in de keuken wel waar dat geluid vandaan kwam, de deksel stond open en was misvormd...... wat een stank dat het gaf. tegenwoordig staat alles op het balkon.
ik week en kook meestal 1 keer in de maand, als ik aan het eind van de maand nog wat over heb, voer ik al mijn stekken aan met het overgebleven restant van duivenvoer, hennep en tijgernoten. zo blijf ik "vers" aas gebruiken.
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
oke bedankt voor het reageren
ik ga gewoon nieuw koken want voor die paar lullige euro's ga ik geen karper leven riskeren
ik ga gewoon nieuw koken want voor die paar lullige euro's ga ik geen karper leven riskeren
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"