Na altijd mijn boilies te hebben gekookt ga ik overstappen naar het stomen.
Hoe lang moeten de boilies stomen voordat ze gaar zijn, en hoe kan je het zien dat ze gaar zijn?
Groet, Reinder
Stoomtijd
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Hoi Reinder,
Ik heb mn boilies ook regelmatig gestoomd en het is een beetje per mix verschillend hoe lang de stoom tijden zijn..
Ook is het wel belangrijk hoeveel boilies je tegelijk wilt stomen. Hoe meer bollen hoe langer de stoomtijd.
Ik denk dat je het beste even een kleine hoeveelheid kan maken en deze dan op verschillende tijden stomen totdat het resultaat je het meeste aanstaat.
Gr.
Bertil
Ik heb mn boilies ook regelmatig gestoomd en het is een beetje per mix verschillend hoe lang de stoom tijden zijn..
Ook is het wel belangrijk hoeveel boilies je tegelijk wilt stomen. Hoe meer bollen hoe langer de stoomtijd.
Ik denk dat je het beste even een kleine hoeveelheid kan maken en deze dan op verschillende tijden stomen totdat het resultaat je het meeste aanstaat.
Gr.
Bertil
Leer van andermans fouten. Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Reinder
zoals Bertil al aangaf , ligt aan je mix.
gewoon beginnen, na 3 min 1 boilie eruit halen, dan na 2 min er weer 1 uit halen enz enz.
deze op een papiertje leggen met de tijd erbij, dan een uurtje laten drogen.
Heb je vanzelf een indicatie hoe lang je moet stomen.
zoals Bertil al aangaf , ligt aan je mix.
gewoon beginnen, na 3 min 1 boilie eruit halen, dan na 2 min er weer 1 uit halen enz enz.
deze op een papiertje leggen met de tijd erbij, dan een uurtje laten drogen.
Heb je vanzelf een indicatie hoe lang je moet stomen.
- Reinder van Lune
- Berichten: 389
- Lid geworden op: 06-12-2006 08:49
Bertil en Ray, bedankt voor jullie reactie's . . . ga ik zeker proberen, maar hoe zie ik nu dat de boilie gaar is?
Bij het koken was dat makkelijk te bepalen aangezien ze dan gingen drijven . . .
Bij het koken was dat makkelijk te bepalen aangezien ze dan gingen drijven . . .
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
laat ze maar een uur liggen, je buitenmantel wordt dan hard.
je snijd de boilie doormidden, dan zie je vanzelf de verschillen in de kern.
je snijd de boilie doormidden, dan zie je vanzelf de verschillen in de kern.
- Reinder van Lune
- Berichten: 389
- Lid geworden op: 06-12-2006 08:49
Okay, bedankt voor de info.
- Stefan van Grunsven
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 09-01-2010 21:56
Dus aas goeroes opgelet !!!
wat raden jullie aan (mitz)Nog tips ??
gr stefan
wat raden jullie aan (mitz)Nog tips ??
gr stefan
Less is More That is The way 2 succes
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Bij het stomen is een kerntemperatuurmeter bijna onmisbaar.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Stefan van Grunsven
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 09-01-2010 21:56
En welke Temp. moet je aan houden ik gebruik eieren vers.
Geen Ei-albumine waat niet of er nog verschil in zit ??
Geen Ei-albumine waat niet of er nog verschil in zit ??
Less is More That is The way 2 succes
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Bij het stomen is een kerntemperatuurmeter bijna onmisbaar.
vooral in het begin ON-misbaar
- Reinder van Lune
- Berichten: 389
- Lid geworden op: 06-12-2006 08:49
Moet ik de kerntemperatuur meten met een vleestermometer oid?
Wat moet de kerntemperatuur zijn?
Wat moet de kerntemperatuur zijn?