polenta-maisbloem


tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

12-01-2010 23:05

hallo iedereen,

zou het kwaad kunnen dat ik in mijn mix de polenta zou vervangen door maisbloem?
zou dit veel veranderen aan de boilie?

tom
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

13-01-2010 12:22

polenta is eigenlijk fijn gesneden mais.het bind beter uit als maismeel,maar word wel weer minder hard.
het heeft een zachte geur en smaak,

dan mais meel,die is niet gesneden maar vermalen,het is vrij grof maar hard uitstekend uit,met een laag eiwitpercentage van 15%

CONCLUSIE :

POLENTA word je bol hard van maar geeft een fijnere structuur aan je boilie,dit is op te lossen door birdfood bijvoorbeeld.waardoor die weer beter uit zou kunnen lekken.

MAISMEEL word je bal wat grof van,hij zal instant wel wat beter uitlekker waarschijnlijk,en hij word wat minder hard,dit is op te lossen doormiddel
van ei-albumine toe te voegen bijvoorbeeld.
henry stotijn
Berichten: 1127
Lid geworden op: 02-02-2006 21:50

13-01-2010 15:49

idd polenta is maisbloem maar je heb wel veel verschillende kwaliteiten hoor
polenta is eigenlijk italiaans!!! kan geen kwaad om te veranderen!!
........de zoveelstebaits
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

13-01-2010 15:51

Rik koster schreef:polenta is eigenlijk fijn gesneden mais.het bind beter uit als maismeel,maar word wel weer minder hard.
het heeft een zachte geur en smaak,

dan mais meel,die is niet gesneden maar vermalen,het is vrij grof maar hard uitstekend uit,met een laag eiwitpercentage van 15%

CONCLUSIE :

POLENTA word je bol hard van maar geeft een fijnere structuur aan je boilie,dit is op te lossen door birdfood bijvoorbeeld.waardoor die weer beter uit zou kunnen lekken.

MAISMEEL word je bal wat grof van,hij zal instant wel wat beter uitlekker waarschijnlijk,en hij word wat minder hard,dit is op te lossen doormiddel
van ei-albumine toe te voegen bijvoorbeeld.


Maismeel en mais bloem zijn 2 verschillende dingen...
en maisbloem heeft bijna de zelfde eigenschappen als polenta aleen is dit wat zoeter!
en maismeel is de grovere variant en heeft dus idd een andere werking!
:D
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

13-01-2010 16:18

lol ik zie nu pas dat er om maisbloem gevraagd werd.

mijn excuses. al met al zit er niet super veel verschil tussen deze 2,maismeel is groffer dan maisbloem die weer iets fijner is.

wil je nou weten hoe en wat. is dit mischien een handige link.er zit ook een boilie validator bij,
je kan daar kijken of je mix goed raait uithard en de response.

http://www.karperstek.be/artikel.php?id=1111
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

13-01-2010 18:42

Rik dat overkomt mij ook regelmatig:P zowveel producten pffff :lol:
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

13-01-2010 23:17

bedankt heren,ben weer wat wijzer geworden :lol:

tom
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

14-01-2010 08:38

Kan zeker wel kwaad om het re vervangen. Polenta nutraliseerd eigenlijks de binders die je teveel in je mix hebt. Dus met polenta rolt je mix veel fijner. Heb jij al maismeel erin en dat percentage Polenta ga jij weer vervangen door maismeel dan kan dat zeker kwaad voor je mix. Het draait stukken minder soepel en en je mix kan vreselijk taai worden. Uiteindelijk zul je dit weer gaan merken in je bol.

Maar je plaats je recept eens.
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

14-01-2010 08:47

als basis gebruik ik

1/3 tarwegriesmeel
1/3 vette soya
1/3 polenta(nu vervangen door maisbloem)

als toevoegingen
30% koekjesmeel
20% geel eivoer
5% vanille van vandeneynde
sweetner van solar

met de polenta rolde hij als een trein en werden de boilies mooi hard.
heb eigenlijk die maisbloem gebruikt omdat ik e rhier nog een half emmertje van staan had en vond het zonde om het weg te gooien.

tom
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

14-01-2010 09:06

hij zal idd iets stugger kunnen gaan rollen maar zou er niet heel erg bang voor zijn .... voeg anders ipv een sweetner een zalm olie toe! dit is tevens een soort flaver en gaat ervoor zorgen dat je bol wat gladder is waardoor bij juist weer makkelijker rolt...
en anders gwn kussentjes drukken ...

Mix ziet er netjes uit
aleen eigenijk nog wa meer dierlijke eiwitten dr in 8)

suc6
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

14-01-2010 09:23

Er zijn zoveel combis, maar ik zou je koekjesmeel wat terug bregen naar bijv. 10 % aangezien je ookal een sweetner gebruikt. Vul de rest aan met Trouvit ;) en voeg bijv. 10 tot 20 gram zout toe. Dan heb je een leuk bolletje.
henry stotijn
Berichten: 1127
Lid geworden op: 02-02-2006 21:50

14-01-2010 11:04

ppppfff de meeste van jullie lezen niet he!!hij vroeg kan het kwaad om polenta te vervangen door maisBLOEM geen MEEL!!,,en aangezien dat allebei het zelfde is polenta en maisbloem kan het geen kwaad !!!!
hier wordt er helemaal niks over maismeel gevraagd of gesproken JAAAAAAA!!
........de zoveelstebaits
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

14-01-2010 11:40

niet zo agresief Henry ..

En polenta is niet precies t zelfde als gewone maisbloem!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
henry stotijn
Berichten: 1127
Lid geworden op: 02-02-2006 21:50

14-01-2010 14:04

pfff wat scheelt het dan joh????
enuh ik ben niet aggresief ik ben zelfs te goed voor deze wereld :oops:
........de zoveelstebaits
Gebruikersavatar
Rene Kerkdijk
Berichten: 58
Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
Locatie: Almelo
Contacteer:

14-01-2010 15:05

:P
lache met die hendry hoor :D
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

14-01-2010 15:52

polenta is maisbloem,maar dat het niet hetzelfde is komt doordat polenta veel groffer is dan maisbloem kwa structuur henry.
Gebruikersavatar
Rene Kerkdijk
Berichten: 58
Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
Locatie: Almelo
Contacteer:

14-01-2010 16:09

Ik altijd maar denken dat polenta gekookt word voor het word vermalen......
en polenta er in verschillende vormen was als polenta gries polenta bloem italiaanse polenta....
en maismeel gehele korrel groffer gemalen is.......

maar nu ben ik ook heel dom......

Mvg rene kerkdijk

lees het stukje van henry nu eens hij vraagt maisbloem verwisselen met polentabloem dan het verschil tussen die twee......

is ? ik laat het aan de talenten over als bovenstaande al niet voldoende is....
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

14-01-2010 16:13

foutje van mij, ik had ff verkeerd gelezen jah :oops: :oops: :oops: Boeie :wink:
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

15-01-2010 08:59

nogmaals bedankt voor de hulp mijne heren :lol: :wink:
ik ga de mix blijven maken met polenta omdat ik vind dat hij met maisbloem "moeilijker" te verwerken valt dan met polenta.
hij hard wel veel vlugger uit met bloem maar dan kan niet echt kwaad voor mijn visserij dat ze niet keihard worden :wink:
ook de eventuele aanpassingen zoals wat zout of vismeel ga ik voorlopig laten zoals het is en eerst zien wat m'n eigen mix op de mat brengt 8)

mvg tom
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

15-01-2010 09:02

Toch zou je wel wat zout kunnen toevoegen, het is een smaak versterker en haalt de smaak van je boilie echt omhoog. Dit kun je zowel in zoete als vis boilies doen. Het heeft echt een meerwaarde aan je boilie
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

15-01-2010 09:11

Mag ik nog even aanvullen?

Officieel is polenta kiemvrije maïsgries in diverse groftes. Hoe komt dit?

We kennen natuurlijk allemaal maïskiemolie. Om deze te winnen, weekt men de kiem los van de korrel en slingert dan de olie eruit. Allemaal goed en wel, maar dan blijven we dus zitten met een maïskorrel zonder kiem. Die wordt gemalen, gezeefd en geselecteerd aangeboden als polenta.

Maismeel/bloem is gewoon de hele korrel. Officieel dan...

gruessen aus Amsterdam
henry stotijn
Berichten: 1127
Lid geworden op: 02-02-2006 21:50

15-01-2010 17:48

hey Mitsz toch een beetje MIJN KAMPF he jij bent een duits pratende amsterdammer joh met je gruessen aus a-dam ouwe aasgoeroe :o
Rene nogmaals bedankt he enuh weer beetje opgeknapt?? 8) rustig an he ouwe !!
........de zoveelstebaits
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

15-01-2010 18:50

Dries Jacke schreef:Toch zou je wel wat zout kunnen toevoegen, het is een smaak versterker en haalt de smaak van je boilie echt omhoog. Dit kun je zowel in zoete als vis boilies doen. Het heeft echt een meerwaarde aan je boilie


ok je hebt me overhaald :lol: :lol: :lol: kga 20gr zout/kilo mix indoen
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

17-01-2010 18:48

zout is aleen een smaak versterker !
en de vissen worden er loom van onderwater (langzaam) .
zout is dus een goede toevoegijng bij het maken van een vaste voerstek ... maar instant vind ik het persoonlijk een beetje zinloos .
:wink:
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

18-01-2010 07:11

Kan ook prima,
ik zag dat je ook tarwegries had,
dat hard ook goed uit , geburik ik ook
altijd als uitharder.
OK: de ballen worden niet kneiter hard,
maar als ik voor ei-albumine enz. veel geld
moet neertellen is dit een mooie optie.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.