Rubber Boilies!


Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

03-01-2010 15:45

Beste collega,s

ik draai met regelmaat zelf boilies nou heb ik af en toe mixen waarvan het eind resultaat zo goed als een stuiterbal is dat je erin knijp maar dat de boilie gewoon meerekt en niet lekker breekt (crunchy)
wie weet hoe ik dat voorkom
Gebruikersavatar
stefan oving
Berichten: 85
Lid geworden op: 20-09-2009 14:59
Locatie: buinen

03-01-2010 16:00

te veel griesmeel ?
groeten stefan
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

03-01-2010 16:03

Richard,

Gebruik jij ei-alblumine in je mix om je bol uit te laten harden?
Zoja, hoeveel?

Is het een groffe mix?

Plakt de boiliemix te veel net na aanmaak?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-01-2010 16:21

Richard,

Daar is geen éénduidig antwoord op te geven omdat wij het recept niet kennen.
Rubber en gummie boilies bevatten vaak wel wat teveel tarwebloem of tarwegluten en vaak ook in combi met Gemodificeerde zetmelen zoals maïzena.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

03-01-2010 16:42

klopt koen en henk! ..

Meestal is het een overvloed van teveel binders.
:D
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

03-01-2010 17:36

bedankt voor de reacties

nou omdat ik nu geen eieren meer gebruik maar eipoeder heb ik juist een basixmix van veel maismeel tarwemeel en griesmeel. En een percentage leverpoeder vismeel trouvit en vloeibare lever extract en wat lijnzaad, birdfood
en nog wat kleine toevoegingen de boilies liggen nu te drogen maar het zijn echt meerekkende ballen geworden haha

Maargoed even mijn uitleg de reden dat ik zon hoge basismix heb (totale mix 1kg)
300 gr maismeel
200 gr tarwemeel
250 gr griesmeel

heeft temaken met de Eipoeder die ik nu gebruik want als ik minder gebruik dan plakt de mix erg slecht en rolt ie uit elkaar.
Toen ik nog eieren gebruikte in mijn mix was mijn basismix met alles lager dan dat ik nu verbruik en kon ik nog andere toevoegingen doen toen deden de eieren het klevende werk wel maar Eipoeder plakt veel minder lijkt wel. Suikers zijn ook binders maar wil niet in elke mix suiker verwerken

hoop dat ik het wat duidelijk uitgelegt heb...

Grtz Rich
Laatst gewijzigd door Richard Mol op 03-01-2010 17:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

03-01-2010 17:45

Koen de worsten komen er perfect uit en plakken niet. Kan een hele berg worsten maken zonder dat ze aanelkaar kleven.

Ei Albumine gebruik ik in deze mix niet omdat ik vind dat er al zat eiwitten in zitten de mix is niet heel grof maar ook geen dichte bol (heel en gemalen vogelvoer)
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

03-01-2010 17:51

Halveer je maismeel maar eens. Bijv. 300 tarwe en 150 maismeel. Mijn ervaring is bij veel maismeel dat mijn deeg taai wordt.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

03-01-2010 17:52

1 deel tarwe
1/2 mais
1/2 polenta of broodmeel (neutraliseerd teveel binders)
1 deel gries

Die mix wordt niet taai en je krijgt mooi bollen.
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

03-01-2010 18:12

Oke Richard,

Van ei-alblumine worden je bollen ook rubberachtig.
De heren zeggen griesmeel en ik geloof het gelijk.
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

03-01-2010 18:56

Bedankt voor de tips heren.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

03-01-2010 22:25

geen dank mol. 8)

en je weet het ...als je er egt niet uitkomt kun je altyd nog naar raven of vlemmix :o :wink:
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

04-01-2010 09:35

hahaha precies die weten het altijd
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

05-01-2010 22:48

8)
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

06-01-2010 06:21

Knal d'r aan lading soja of lupine bij. Misschien een deel melkpoeder, maar dit is droog brood. Waarom zou je mais en tarwe mixen dan? Kun je toch net zo goed per keer je recept maken?

Dat rubberachtige komt van te veel tarwe/gluten in de mix.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

06-01-2010 12:41

dan maby tog de tarwe of de mais er uitlaten..

Ik heb ooit op een heel simpel water met egt simpele bollen gevist ..
5 kg maismeel
1kg vismeel
1kg gemalen hennep.

Dit was mijn verhouding en heb nognooit een rubbere boilie gekregen .. pas toen ik er bindmiddel bij ging gebruiken.
dus ik vind het een beetje raar dat mitz juist zegt dat er bindmiddelen bij moeten??

kan iemand dit toelichten?
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
ron crumbach
Berichten: 453
Lid geworden op: 05-11-2007 20:39
Locatie: landgraaf

06-01-2010 12:45

Tarwe eruitlaten en vervangen door soya volvet of getoast, tarwebloem daar krijg je meestal rubberballen van.
Succes ermee
Groetjes ron
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

06-01-2010 12:45

Ik lees nergens dat er bindmiddelen bij moeten..

Hij zegt alleen dat er TEVEEL tarwe/gluten in z'n mix zitten.. Oftewel.. Teveel bindmiddelen..
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Ronald van Loon
Berichten: 48
Lid geworden op: 19-09-2009 08:24

06-01-2010 13:56

Het probleem wordt idd veroorzaakt door een TEVEEL aan binders zoals tarwegluten.
Hierdoor gaan ook de worsten nazwellen en worden de knikkers rubberachtig.
Het is wat het is,...
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

06-01-2010 19:10

Topper heren brand maar los zou ik zeggen.

Gebruiken julie ook eipoeder?? of eieren
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

06-01-2010 19:12

Moet erook bij zeggen dat ik vaak rubberboilies krijg sinds ik Eipoeder ben gaan gebruiken met gewoon eieren had ik dit probleem zelden
maarja ik wil nu eenmaal van die eieren af
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

06-01-2010 20:54

dan moet je bij n vrouw zijn mol 8)
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-01-2010 21:28

Maar Richard,
om welke reden wil je nou van die eieren af?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

06-01-2010 22:50

Veel rauwe eieren lijken me slechter voor de karper dan eipoeder + dat eipoeder goedkoper is en met eieren is het zon gedoe vind ik
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

06-01-2010 22:54

Jaha, ei wordt door extractie tot poeder gemaakt. Als je dan 250 gram eipoeder mengt met 750ml water heb je weer 1 liter ei. :o Wat zou nu goedkoper zijn?

Je kunt wel gepasteuriseerde eipoeder kopen.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======