ingredientkeuze: sojabloem-vet of ontvet ?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marco van den Berg
Berichten: 22
Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
Locatie: Pijnacker

27-11-2009 17:25

Hoi allemaal,

Bij het samenstellen van een boiliemix, zijn er legio aan ingredienten te koop.
Zo ook de sojabloem, in de vette en de ontvette versie.

Wanneer gebruiken jullie een van beide versies en heeft dit te maken met de keuze tussen een zomer- of een winterbol ?

Graag jullie reacties.
Gebruikersavatar
rob beniest
Berichten: 90
Lid geworden op: 23-08-2007 20:55
Locatie: zuid holland

28-11-2009 08:58

Moderator schreef:Overbodige quote verwijderd.


ik doe heyb in elke bol
winter en zomer :lol:
als ze me missen ben ik er niet
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

28-11-2009 14:42

Probeer de volvette getoaste versie te krijgen, Deze is beter van geur/smaak dan de standaard.

Is te koop bij http://www.BFPbaits.nl

Gr. Remko
Gebruikersavatar
Marco van den Berg
Berichten: 22
Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
Locatie: Pijnacker

29-11-2009 11:00

Remko Oude Elferink schreef:Probeer de volvette getoaste versie te krijgen, Deze is beter van geur/smaak dan de standaard.

Is te koop bij http://www.BFPbaits.nl

Gr. Remko



Deze heb ik ook genomen, goed spul !

Maar de grote vraag van dit onderwerp is eigenlijk, of je voor een winterbol, gebruik maakt van vette- of ontvette sojabloem ?
Of is dit allemaal afhankelijk van de hoeveelheid 'vette' ingredienten, die al in de mix verwerkt zijn ?

Wie heeft hier antwoord op ?
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

29-11-2009 14:30

Marco van den Berg schreef:
Deze heb ik ook genomen, goed spul !

Maar de grote vraag van dit onderwerp is eigenlijk, of je voor een winterbol, gebruik maakt van vette- of ontvette sojabloem ?
Of is dit allemaal afhankelijk van de hoeveelheid 'vette' ingredienten, die al in de mix verwerkt zijn ?

Wie heeft hier antwoord op ?



Het is voor mij een gevoels kwestie, ik ga in de winter puur voor smaak/attractie! dit betekend dat voor mij de ingredienten die ik gebruik goed moeten smaken.
Ik weet niet wat voor ingredienten je nog mee gebruikt, maar bv vismelen zijn vaak ook al vettig. dus die 10-15% soja maakt ook niet zo veel meer uit denk ik.
Ik zelf zal dus gaan voor de vette soja, en als je overige ingredienten niet vet zijn dan zal de gehele vetwaarde ook niet zoveel stijgen omdat je er niet veel van gebruikt (ik tenminste niet).
Gebruikersavatar
Marco van den Berg
Berichten: 22
Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
Locatie: Pijnacker

29-11-2009 17:05

Ga zelf ook altijd voor de vette (getoaste) versie.

Gebruik al aardig wat vismeel en trouvit (bij elkaar ongeveer 35% van de mix).
Ben dus even gaan lobbien en las, dat men in dit soort gevallen, de bol niet nóg vetter wilt maken.
Vandaar dat ik toch overweeg, de soja-ontvet te nemen.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

20-12-2009 20:55

Remko Oude Elferink schreef:Probeer de volvette getoaste versie te krijgen, Deze is beter van geur/smaak dan de standaard.

Is te koop bij http://www.BFPbaits.nl

Gr. Remko

klopt Remco.
deze gebruik ik in de winter ook ..
even als gemalen hennep ook die is bij mij getoast!

In de zomer wil ik een goed voedzame en gezonde bol..
en gezien er redelijk wat schrale producten in me bol heb zitten die ik ook in de winter doorvoer.
en gebuik hierin dus het liefste sojabloem volvet! om de voedingswaarde op te schroefven...

Gr T
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Danny Wildering
Berichten: 17
Lid geworden op: 12-10-2009 10:32
Locatie: Near Amsterdam

21-12-2009 08:43

Voedingstechnisch is ontvet bijna het zelfde.
Alleen weinig tot geen vet.
En de eiwit is wat hoger.
Ik gebruik alleen maar ontvet
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

21-12-2009 18:59

Danny Wildering schreef:Voedingstechnisch is ontvet bijna het zelfde.
Alleen weinig tot geen vet.
En de eiwit is wat hoger.
Ik gebruik alleen maar ontvet


dat is tog wat je in de winter wil berijken neem ik ik! de boel niet te vet houden maar een redelijke voeding en een gezonde bol!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

25-12-2009 16:48

Gebruik in de winter altijd ontvet en vanaf het voorjaar tot en met het najaar de vette variant.

Hou er wel rekening mee dat vette soja minder lang houdbaar is. Als je ze dus een tijdje wilt bewaren buiten de vriezer kies dan zoiezo voor de onvette, want vet word snel ranzig en zorgt voor bederving.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

25-12-2009 19:36

wat is dat nu remko,niet meer bij ttb baits?
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

26-12-2009 13:47

dat met vet en ontvete soya kloopt! ... scheelt egt een dijk!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Plaats reactie