Boilies bewaren in zout! Wat voor invloed heeft dit op de va


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

22-04-2003 10:06

Hallo mede karpervissers,

ik ben begonnen met het bewaren van mijn zelf gemaakte boilies in zout. Als reden heb ik dat er anders na 2/3 dagen schimmel op de boilies staat.

De boilies blijven in goede conditie terwijl ze in het zout geplaatst zijn. Maar wat ik wil weten of zout een negatief of positief effect heeft op de vangst van karper. Heeft iemand daar ervaring mee?
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

22-04-2003 11:35

Geen invloed op de vangsten Bas,dat is zeker.
Nadeel de knikkers worden op de lange termijn werkelijk keihard.

Zout ze dus met een gerust hart,bij twijfel spoel je ze gewoon af aan de waterkant maar dit laatste is niet echt nodig.

Wil
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

22-04-2003 12:38

OK bedankt voor je snelle reactie!

Helaas kan ik het nog niet op zeer korte termijn uittesten ivm met tijd gebrek. Maar ja dan maar over een weekje of 2!

Maar iig bedankt voor je reactie
Quint Wijnschenk.
Berichten: 37
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: lelystad

22-04-2003 13:17

Zout heeft een werking waarbij alles word gecondenseert zelf kan ik je het afraden omdat zout niet altijd goed is, bij het draaien van boilies doe je er altijd wel zout bij (snufje) maar das ook alles, zelf gebruik ik altijd kristal suiker , het heeft dezelfde werking alleen word de boilie zoet ipv zout en ik kan je ook afraden een sweetner te gebruiken want sweetners worden snel bitter.

Tip. op 1 pond mix 100 gram suiker!of 3 zakjes vannilla. De boilie is dan puur natuur oja gebruik ook natuurlijke flavours.<--- werkt altijd beter.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

22-04-2003 13:24

Quint,

Het ging over boilies bewaren in zout, niet over zout verwerken in boilies. :wink:

Kees
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

22-04-2003 14:08

:smile: lol

ik gebruik trouwens bij deze boilies geen flavour.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Bakker op 2003-04-22 14:10 ]</font>
Gast

11-05-2003 16:19

een goede tip om je boilies te bewaren kijk op <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.e-ingredienten.nl" target="_blank" class=bericht>www.e-ingredienten.nl</a><!-- BBCode auto-link end --> en daar kun je speciale boilie bewaarzakken bestellen. dan hoef je die knikkers ook nie langer in het zout te bewaren. in deze zakken kun je je boilies minstens een week bewaren is gebleken uit verschillende test. (je kunt ze natuurlijk ook gewoon invriezen maar dan krijg je vaak ruzie met je ouders(of vriendin/vrouw)

laterz kik
Alexander Groothuizen
Berichten: 2
Lid geworden op: 14-05-2003 02:00
Locatie: Leuth
Contacteer:

14-05-2003 22:46

Je boilies (pekelen) kan nooit geen kwaad je zal zelfs zien dat je in het begin als je er mee gaat voeren verbluffende resultaten boekt gezien dat je aas anders is als het aas wat er al regelmatig te water raakt
dus maak je maar geen zorgen over het (doel)het bewaren van je aas doormiddel van zout..!!
CARP-CATCHER
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

14-05-2003 23:00

Hallo,ik heb kortgeleden besloten mijn boilie's maar weer eens zelf te gaan draaien zoals ik vroeger deed.
Maar door louter luiigheid ben ik op een gegeven moment overgestapt naar readymates,maar heb soms toch het idee dat ik me tijd zit te verdoen langs de waterkant met die "chemoballen".
Nu is alleen het probleem dat ik zeer beperkte vriezerruimte heb,en zodoende op zoek moet naar alternatieven om mijn boilie's te bewaren.
Nu werd ik er pas al een keer op gewezen dat wanneer je 25% van het gewicht van de boilie's,aan zout of suiker toevoegt aan de emmer met boilie's,dat ze zeer lang houdbaar zouden zijn.
Nu is mijn vraag of iemand een idee heeft hoelang ik de boilie's dan ongeveer goed kan houden.
Voor de duidelijkheid:het gaat dus om "verse" boilie's zonder enige vorm van conserveermiddelen of iets dergelijks,welke eerst goed zijn uitgedroogd en gehard !
mvrgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

15-05-2003 08:57

Een vismaat van mij, voegt 1 kilo zout op 10 kilo mix toe. Hij heeft voor zo ver ik weet ook niet echt last van bederving.

Ik zelf bewaar ze in zout zelf. Ze worden hierdoor alleen keihard, maar ze bederven niet.
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

15-05-2003 10:59

Bas,ik heb het dus ook NIET over het toevoegen van zout of suiker aan de mix !
Maar aan het baewaren van de boilie's in suiker of zout !
Hoeveel zout gebruik jij op hoeveel kilo boilie's ?
En heb je enig idee hoe lang je ze sowieso kan bewaren in zout ?
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
patrick hoepie
Berichten: 109
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: callantsoog (nh)

15-05-2003 12:35

hoi bas,

mijn karpermaat bewaart ook zijn bolies in het zout.
maar dit heeft geen invloet op het vangen, want hij ving dit weekend meer als mij ik had er 3 op mijn ongezouten bolies en hij op zijn gezouten 9 dus heeft geen invloet.

gr pat.
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

15-05-2003 12:52

of hij vangt er beter mee en zit jij met je ongezouten boilies daardoor minder te vangen patrick. :razz:

Groeten, Frank
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

15-05-2003 13:06

O sorry verkeerd gelezen!

Ik heb niet een hoeveelheid zout dat ik erin gooi. Ik denk dat het zout gewoon het vocht inzich opneemt.

Heb er eigenlijk nooit over nagedacht hoeveel % toe te voegen. Ik denk gewoon dat het belangrijk is dat het zout het vocht opneemt uit de boilie zodat het niet kan bederven.
Plaats reactie