Hallo mede karpervissers,
ik ben begonnen met het bewaren van mijn zelf gemaakte boilies in zout. Als reden heb ik dat er anders na 2/3 dagen schimmel op de boilies staat.
De boilies blijven in goede conditie terwijl ze in het zout geplaatst zijn. Maar wat ik wil weten of zout een negatief of positief effect heeft op de vangst van karper. Heeft iemand daar ervaring mee?
Boilies bewaren in zout! Wat voor invloed heeft dit op de va
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Geen invloed op de vangsten Bas,dat is zeker.
Nadeel de knikkers worden op de lange termijn werkelijk keihard.
Zout ze dus met een gerust hart,bij twijfel spoel je ze gewoon af aan de waterkant maar dit laatste is niet echt nodig.
Wil
Nadeel de knikkers worden op de lange termijn werkelijk keihard.
Zout ze dus met een gerust hart,bij twijfel spoel je ze gewoon af aan de waterkant maar dit laatste is niet echt nodig.
Wil
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
OK bedankt voor je snelle reactie!
Helaas kan ik het nog niet op zeer korte termijn uittesten ivm met tijd gebrek. Maar ja dan maar over een weekje of 2!
Maar iig bedankt voor je reactie
Helaas kan ik het nog niet op zeer korte termijn uittesten ivm met tijd gebrek. Maar ja dan maar over een weekje of 2!
Maar iig bedankt voor je reactie
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: lelystad
Zout heeft een werking waarbij alles word gecondenseert zelf kan ik je het afraden omdat zout niet altijd goed is, bij het draaien van boilies doe je er altijd wel zout bij (snufje) maar das ook alles, zelf gebruik ik altijd kristal suiker , het heeft dezelfde werking alleen word de boilie zoet ipv zout en ik kan je ook afraden een sweetner te gebruiken want sweetners worden snel bitter.
Tip. op 1 pond mix 100 gram suiker!of 3 zakjes vannilla. De boilie is dan puur natuur oja gebruik ook natuurlijke flavours.<--- werkt altijd beter.
Tip. op 1 pond mix 100 gram suiker!of 3 zakjes vannilla. De boilie is dan puur natuur oja gebruik ook natuurlijke flavours.<--- werkt altijd beter.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Quint,
Het ging over boilies bewaren in zout, niet over zout verwerken in boilies.
Kees
Het ging over boilies bewaren in zout, niet over zout verwerken in boilies.
Kees
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
lol
ik gebruik trouwens bij deze boilies geen flavour.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Bakker op 2003-04-22 14:10 ]</font>
ik gebruik trouwens bij deze boilies geen flavour.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Bakker op 2003-04-22 14:10 ]</font>
een goede tip om je boilies te bewaren kijk op <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.e-ingredienten.nl" target="_blank" class=bericht>www.e-ingredienten.nl</a><!-- BBCode auto-link end --> en daar kun je speciale boilie bewaarzakken bestellen. dan hoef je die knikkers ook nie langer in het zout te bewaren. in deze zakken kun je je boilies minstens een week bewaren is gebleken uit verschillende test. (je kunt ze natuurlijk ook gewoon invriezen maar dan krijg je vaak ruzie met je ouders(of vriendin/vrouw)
laterz kik
laterz kik
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 14-05-2003 02:00
- Locatie: Leuth
- Contacteer:
Je boilies (pekelen) kan nooit geen kwaad je zal zelfs zien dat je in het begin als je er mee gaat voeren verbluffende resultaten boekt gezien dat je aas anders is als het aas wat er al regelmatig te water raakt
dus maak je maar geen zorgen over het (doel)het bewaren van je aas doormiddel van zout..!!
dus maak je maar geen zorgen over het (doel)het bewaren van je aas doormiddel van zout..!!
CARP-CATCHER
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Hallo,ik heb kortgeleden besloten mijn boilie's maar weer eens zelf te gaan draaien zoals ik vroeger deed.
Maar door louter luiigheid ben ik op een gegeven moment overgestapt naar readymates,maar heb soms toch het idee dat ik me tijd zit te verdoen langs de waterkant met die "chemoballen".
Nu is alleen het probleem dat ik zeer beperkte vriezerruimte heb,en zodoende op zoek moet naar alternatieven om mijn boilie's te bewaren.
Nu werd ik er pas al een keer op gewezen dat wanneer je 25% van het gewicht van de boilie's,aan zout of suiker toevoegt aan de emmer met boilie's,dat ze zeer lang houdbaar zouden zijn.
Nu is mijn vraag of iemand een idee heeft hoelang ik de boilie's dan ongeveer goed kan houden.
Voor de duidelijkheid:het gaat dus om "verse" boilie's zonder enige vorm van conserveermiddelen of iets dergelijks,welke eerst goed zijn uitgedroogd en gehard !
mvrgr Dennis
Maar door louter luiigheid ben ik op een gegeven moment overgestapt naar readymates,maar heb soms toch het idee dat ik me tijd zit te verdoen langs de waterkant met die "chemoballen".
Nu is alleen het probleem dat ik zeer beperkte vriezerruimte heb,en zodoende op zoek moet naar alternatieven om mijn boilie's te bewaren.
Nu werd ik er pas al een keer op gewezen dat wanneer je 25% van het gewicht van de boilie's,aan zout of suiker toevoegt aan de emmer met boilie's,dat ze zeer lang houdbaar zouden zijn.
Nu is mijn vraag of iemand een idee heeft hoelang ik de boilie's dan ongeveer goed kan houden.
Voor de duidelijkheid:het gaat dus om "verse" boilie's zonder enige vorm van conserveermiddelen of iets dergelijks,welke eerst goed zijn uitgedroogd en gehard !
mvrgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Een vismaat van mij, voegt 1 kilo zout op 10 kilo mix toe. Hij heeft voor zo ver ik weet ook niet echt last van bederving.
Ik zelf bewaar ze in zout zelf. Ze worden hierdoor alleen keihard, maar ze bederven niet.
Ik zelf bewaar ze in zout zelf. Ze worden hierdoor alleen keihard, maar ze bederven niet.
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Bas,ik heb het dus ook NIET over het toevoegen van zout of suiker aan de mix !
Maar aan het baewaren van de boilie's in suiker of zout !
Hoeveel zout gebruik jij op hoeveel kilo boilie's ?
En heb je enig idee hoe lang je ze sowieso kan bewaren in zout ?
Dennis
Maar aan het baewaren van de boilie's in suiker of zout !
Hoeveel zout gebruik jij op hoeveel kilo boilie's ?
En heb je enig idee hoe lang je ze sowieso kan bewaren in zout ?
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
hoi bas,
mijn karpermaat bewaart ook zijn bolies in het zout.
maar dit heeft geen invloet op het vangen, want hij ving dit weekend meer als mij ik had er 3 op mijn ongezouten bolies en hij op zijn gezouten 9 dus heeft geen invloet.
gr pat.
mijn karpermaat bewaart ook zijn bolies in het zout.
maar dit heeft geen invloet op het vangen, want hij ving dit weekend meer als mij ik had er 3 op mijn ongezouten bolies en hij op zijn gezouten 9 dus heeft geen invloet.
gr pat.
- Frank Avezaat
- Berichten: 2212
- Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
- Locatie: Veenendaal
- Contacteer:
of hij vangt er beter mee en zit jij met je ongezouten boilies daardoor minder te vangen patrick.
Groeten, Frank
Groeten, Frank
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
O sorry verkeerd gelezen!
Ik heb niet een hoeveelheid zout dat ik erin gooi. Ik denk dat het zout gewoon het vocht inzich opneemt.
Heb er eigenlijk nooit over nagedacht hoeveel % toe te voegen. Ik denk gewoon dat het belangrijk is dat het zout het vocht opneemt uit de boilie zodat het niet kan bederven.
Ik heb niet een hoeveelheid zout dat ik erin gooi. Ik denk dat het zout gewoon het vocht inzich opneemt.
Heb er eigenlijk nooit over nagedacht hoeveel % toe te voegen. Ik denk gewoon dat het belangrijk is dat het zout het vocht opneemt uit de boilie zodat het niet kan bederven.