Kan ik een fijne bol maken met deze ingredienten?
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Ik heb nu al redelijk wat ingredienten thuis staan en heb laatst al een keer zelf gedraait...dat ging aardig maar niet helemaal hoe ik t hebben wil.
Het draaide goed alleen het was een beetje zacht.
dit had ik er in
200 gram tarwebloem
300 gram hennep gemalen
300 gram maismeel zoet
100 gram gemalen bisquits
en 7 eieren
het plakte niet enzo en t rook al aardig maar ik weet zeker dat t veel beter kan
Ik heb dit nog in huis.
tarwezemelen
tarwebloem
maismeel zoet
gemalen hennep
griesmeel
paneermeel
bloem
en ik heb nog dingen zoals paprikapoeder, kaneel , knoflook.
En gisteren wilde ik sojameel halen maar daar hadde ze in de supermarkt nog nooit van gehoord, waar kan ik dit halen?
Als jullie iets kunnen maken van deze ingredienten kunnen jullie dan een beetje aangeven hoeveel ik van ieder ingredient moet pakken, ben nieuw in het zelfmaken van boilies.
Bvd, Roy
Het draaide goed alleen het was een beetje zacht.
dit had ik er in
200 gram tarwebloem
300 gram hennep gemalen
300 gram maismeel zoet
100 gram gemalen bisquits
en 7 eieren
het plakte niet enzo en t rook al aardig maar ik weet zeker dat t veel beter kan
Ik heb dit nog in huis.
tarwezemelen
tarwebloem
maismeel zoet
gemalen hennep
griesmeel
paneermeel
bloem
en ik heb nog dingen zoals paprikapoeder, kaneel , knoflook.
En gisteren wilde ik sojameel halen maar daar hadde ze in de supermarkt nog nooit van gehoord, waar kan ik dit halen?
Als jullie iets kunnen maken van deze ingredienten kunnen jullie dan een beetje aangeven hoeveel ik van ieder ingredient moet pakken, ben nieuw in het zelfmaken van boilies.
Bvd, Roy
- veenstra michel
- Berichten: 218
- Lid geworden op: 19-06-2008 22:13
- Locatie: utrecht
Volgensmij mis jij hier ei-albumine
Een goed product voor harde boilies. Let wel op te veel ervan gebruiken kan tot te droge en dus te lichte boilies leiden. Het is een duur product en het gebruik bedraagt maximum 10%
Kan je gewoon bij je sportvis zaak kopen.
Er zal vast wel iemand zijn die hier een leuke mix van kan maken.
Een goed product voor harde boilies. Let wel op te veel ervan gebruiken kan tot te droge en dus te lichte boilies leiden. Het is een duur product en het gebruik bedraagt maximum 10%
Kan je gewoon bij je sportvis zaak kopen.
Er zal vast wel iemand zijn die hier een leuke mix van kan maken.
Het bewijs van een schoolverlater zit in mijn pen.
Gelukkig verdien ik ze met me handen
Gelukkig verdien ik ze met me handen
- raymond breebaart 91
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 22-10-2009 14:48
350g. maismeel
200g. tarwebloem
200g. sojameel
200g. vismeel
50g. paprikapoeder/knoflook
ong. 10 eieren
dit is een recept dat goed draait en een redelijke voedingswaarde bezit.
bij een wat hogere watertemperatuur kan je je ook een flinke scheut visolie aan je boiliemix toevoegen voor extra attractie.
je zal alleen de vismeel en de sojameel bij bijv. een hengelsport zaak moeten halen.
200g. tarwebloem
200g. sojameel
200g. vismeel
50g. paprikapoeder/knoflook
ong. 10 eieren
dit is een recept dat goed draait en een redelijke voedingswaarde bezit.
bij een wat hogere watertemperatuur kan je je ook een flinke scheut visolie aan je boiliemix toevoegen voor extra attractie.
je zal alleen de vismeel en de sojameel bij bijv. een hengelsport zaak moeten halen.
'maak van je water je thuis, maar verwaarloos je thuis niet!'
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
nee
- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
Ben bang dat het weinig gaat worden met alleen maar deze ingredienten, die je in huis hebt.
Kan wel ei-albumine toevoegen................, maar dan nog.
300 gram gemalen hennep dit is ongeveer 30% van jouw mix.
Ga dit in ieder geval verlagen (max 15% zou ik zeggen), dus meer als grove toevoeging.
Verder adviseer ik Sojabloem aan te schaffen (de vette voor in de warme en de ontvette voor de winter)
Een redelijk goedkoop product en i.c.m. de tarwebloem en de maismeel prima te gebruiken.
Haal alleen niet te veel Sojabloem; deze is erg bederfelijk!
Veel draaiplezier
Kan wel ei-albumine toevoegen................, maar dan nog.
300 gram gemalen hennep dit is ongeveer 30% van jouw mix.
Ga dit in ieder geval verlagen (max 15% zou ik zeggen), dus meer als grove toevoeging.
Verder adviseer ik Sojabloem aan te schaffen (de vette voor in de warme en de ontvette voor de winter)
Een redelijk goedkoop product en i.c.m. de tarwebloem en de maismeel prima te gebruiken.
Haal alleen niet te veel Sojabloem; deze is erg bederfelijk!
Veel draaiplezier
- rik hurdax
- Berichten: 33
- Lid geworden op: 19-09-2009 01:12
- Locatie: Maaskantje
marco zou je niet denken de vette voor in de winter en in onvette voor in de zomer?
heb je 200 kippen, is je haan een nicht
- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
rik hurdax schreef:marco zou je niet denken de vette voor in de winter en in onvette voor in de zomer?
Vet/ olie, lost slecht op in koud water (winter) !
Laatst gewijzigd door Marco van den Berg op 27-11-2009 17:13, 1 keer totaal gewijzigd.
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Oke bedankt ik had laatst een mix gemaakt.
Ik had wel maar 15 procent hennep erin... en beetje zitten proberen had een mix met kaneel gemaakt.
Heb er me eerste kanaalkarper opgevangen. 3 Runs op gehad... Ze zijn mooi hard. Ruiken niet slecht.
Maar ik wil als het dalyk weer wat beter is wel een mix gaan maken met vismeel of robinred erbij en dat soort producten. Het draaien enzo lukt nu wel aardig nu alleen nog beetje der verhoudingen en de ingredienten leren.
Ik had wel maar 15 procent hennep erin... en beetje zitten proberen had een mix met kaneel gemaakt.
Heb er me eerste kanaalkarper opgevangen. 3 Runs op gehad... Ze zijn mooi hard. Ruiken niet slecht.
Maar ik wil als het dalyk weer wat beter is wel een mix gaan maken met vismeel of robinred erbij en dat soort producten. Het draaien enzo lukt nu wel aardig nu alleen nog beetje der verhoudingen en de ingredienten leren.
- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
Robin Red is een duur product. Kan wel 17,50 per kilootje kosten.
Zorg wel dat je dan de goeie koopt (HAITS).
Heeft een donkerrode kleur.
Neem het nog even in overweging, voordat je veel geld uit gaat geven.
Probeer eerst ff iets anders; goedkopere producten zijn ook goede vangers hoor
Zorg wel dat je dan de goeie koopt (HAITS).
Heeft een donkerrode kleur.
Neem het nog even in overweging, voordat je veel geld uit gaat geven.
Probeer eerst ff iets anders; goedkopere producten zijn ook goede vangers hoor
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Vet = olie, en olie lost slecht op in koud water (winter) !
Ik vis al aardig wat jaartjes, dus weet er wel iets over te vertellen.
Beter je huiswerk doen dus [/quote]
Vet lost ook niet op in warm water Marco..
Beter je huiswerk doen
Niet kwaad bedoeld hoor, maar je had het ff fout geformuleerd.
Ik vis al aardig wat jaartjes, dus weet er wel iets over te vertellen.
Beter je huiswerk doen dus [/quote]
Vet lost ook niet op in warm water Marco..
Beter je huiswerk doen
Niet kwaad bedoeld hoor, maar je had het ff fout geformuleerd.
Ach man..Ga toch vissen !!
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Ja gewoon vismeel bollen lijken me ook prima.
- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
He Fred..., niet zo hatelijk doen.................,
tis dat ik je al langer ken dan vandaag...
Heb al wat navraag gedaan over het hoe en waarom (soja-vet/ ontvet).
Naar wat ik heb gehoord, wordt de vette het meest in de zomer en de ontvette in de winter gebruikt.
Al gebruik ik altijd de vette versie
Weet wel, dat soja-vet beter draait, maar wil toch ook 'ns de mening van anderen weten.
Wanneer gebruikt iemand sojabloem-vet of de ontvette, en houdt diegene rekening met het jaargetijde bij deze keuze (zomer/ winter) ?
Neem maar ff een kijkie (nieuw onderwerp) bij aas
Laterrrrrrrrrrrrrr
tis dat ik je al langer ken dan vandaag...
Heb al wat navraag gedaan over het hoe en waarom (soja-vet/ ontvet).
Naar wat ik heb gehoord, wordt de vette het meest in de zomer en de ontvette in de winter gebruikt.
Al gebruik ik altijd de vette versie
Weet wel, dat soja-vet beter draait, maar wil toch ook 'ns de mening van anderen weten.
Wanneer gebruikt iemand sojabloem-vet of de ontvette, en houdt diegene rekening met het jaargetijde bij deze keuze (zomer/ winter) ?
Neem maar ff een kijkie (nieuw onderwerp) bij aas
Laterrrrrrrrrrrrrr
- rik hurdax
- Berichten: 33
- Lid geworden op: 19-09-2009 01:12
- Locatie: Maaskantje
quote]
Vet/ olie, lost slecht op in koud water (winter) ![/quote]
je hebt gelijk marco had ik effe niet bij nagedacht
Vet/ olie, lost slecht op in koud water (winter) ![/quote]
je hebt gelijk marco had ik effe niet bij nagedacht
heb je 200 kippen, is je haan een nicht
- Jeroen v Engelenburg
- Berichten: 670
- Lid geworden op: 02-12-2007 18:09
olie of vet lost zoiezo niet op in water het wordt dunner bij warmere temperaturen en dikker bij lage temperaturen.
oplossen doet het niet.
oplossen doet het niet.
MVG Jeroen
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Jeroen
als je soja, eipoeder, eieren gebruikt lost olie vrijwel op in koud of warm water.
deze discussie komt er nu al jaren als het water kouder wordt.
bij het gebruik van een produkt waar lecithiene in zit, wordt olie of iets vettig wateroplosbaar.
Lecithine is een emulgator!!
lees maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lecithine
als je soja, eipoeder, eieren gebruikt lost olie vrijwel op in koud of warm water.
deze discussie komt er nu al jaren als het water kouder wordt.
bij het gebruik van een produkt waar lecithiene in zit, wordt olie of iets vettig wateroplosbaar.
Lecithine is een emulgator!!
lees maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lecithine
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Fred: beter je huiswerk doen??? wie??
Laatst gewijzigd door Ray v/d Bos op 28-11-2009 20:06, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
En emulgator zorgt ervoor dat vet of olie in zeer kleine deeltjes/bolletjes in het water kan zweven. Zoeits noemen we een emulsie. Maar het vet is dan nog steeds niet opgelost in de zuivere zin van het woord.
Laatst gewijzigd door Martijn Nederpel op 28-11-2009 19:30, 1 keer totaal gewijzigd.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
De emulsie valt uit elkaar in water en vervolgens ploppen de olie druppeltjes naar het oppervlak. Bij kou een dunnere olie gebruiken die niet stolt.
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Emulsie
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
A. Twee onmengbare vloeistoffen, niet in emulsie
B. Een emulsie van fase B in fase A
C. De onstabiele emulsie wordt gebroken, en scheidt langzaamaan
D. De emulsie wordt gestabiliseerd door een emulgator (paars) op het oppervlak van fase B.
downloadinfo)
Een emulsie (lat: emulgere = uitmelken) is een begrip uit de scheikunde waarmee een mengsel wordt bedoeld dat bestaat uit twee niet mengbare vloeistoffen die onder normale omstandigheden geen stabiel en homogeen mengsel vormen. Voor het verkrijgen van een emulsie is dan ook een emulgator nodig die het mogelijk maakt om toch een stabiel mengsel te krijgen.
Een voorbeeld van een emulsie is mayonaise: hierin zijn water en azijn geëmulgeerd in plantaardige olie door gebruik te maken van de natuurlijke emulgator eigeel. In melk nemen eiwitten de taak van emulgator op zich, in margarine zijn dat glyceriden.
Er bestaan water in olie (w/o) emulsies waarbij de waterfase als fijne druppeltjes in de oliefase is verdeeld. Voorbeelden hiervan zijn margarine en een vette crème. Ook zijn er olie in water (o/w) emulsie waarbij de olie als fijne druppeltjes in de waterfase is verdeeld. Mayonaise en bodymilk zijn hier voorbeelden van. Deze laatste emulsie als crème voelt veel minder vet aan omdat de zogenoemde continue fase de waterfase is. Bij sommige processen is men geïnteresseerd in het breken van de emulsie, zoals bij het karnen van melk tot boter en het kloppen van slagroom.
In een votator wordt een emulsie omgevormd tot een stabiel en homogeen product, zoals margarine of halvarine.
Groet,
peter
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
A. Twee onmengbare vloeistoffen, niet in emulsie
B. Een emulsie van fase B in fase A
C. De onstabiele emulsie wordt gebroken, en scheidt langzaamaan
D. De emulsie wordt gestabiliseerd door een emulgator (paars) op het oppervlak van fase B.
downloadinfo)
Een emulsie (lat: emulgere = uitmelken) is een begrip uit de scheikunde waarmee een mengsel wordt bedoeld dat bestaat uit twee niet mengbare vloeistoffen die onder normale omstandigheden geen stabiel en homogeen mengsel vormen. Voor het verkrijgen van een emulsie is dan ook een emulgator nodig die het mogelijk maakt om toch een stabiel mengsel te krijgen.
Een voorbeeld van een emulsie is mayonaise: hierin zijn water en azijn geëmulgeerd in plantaardige olie door gebruik te maken van de natuurlijke emulgator eigeel. In melk nemen eiwitten de taak van emulgator op zich, in margarine zijn dat glyceriden.
Er bestaan water in olie (w/o) emulsies waarbij de waterfase als fijne druppeltjes in de oliefase is verdeeld. Voorbeelden hiervan zijn margarine en een vette crème. Ook zijn er olie in water (o/w) emulsie waarbij de olie als fijne druppeltjes in de waterfase is verdeeld. Mayonaise en bodymilk zijn hier voorbeelden van. Deze laatste emulsie als crème voelt veel minder vet aan omdat de zogenoemde continue fase de waterfase is. Bij sommige processen is men geïnteresseerd in het breken van de emulsie, zoals bij het karnen van melk tot boter en het kloppen van slagroom.
In een votator wordt een emulsie omgevormd tot een stabiel en homogeen product, zoals margarine of halvarine.
Groet,
peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Voor de non Soja en ei gebruikers..
Gebruik een dunne olie in combinatie met koffiemelk.
Koffiemelk bevat een prima emulgator, heb tenminste nog niet meegemaakt dat m'n bakkie ging schiften.
Gebruik een dunne olie in combinatie met koffiemelk.
Koffiemelk bevat een prima emulgator, heb tenminste nog niet meegemaakt dat m'n bakkie ging schiften.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Nu komen we ergens. En vergeet niet om er energie in te stoppen.
Groet, kees
Groet, kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 18-05-2004 09:42
- Locatie: Zoetermeer
Homogeniseren Kees?
Dan is de werking hoe men het wil.
gr Chris.
Dan is de werking hoe men het wil.
gr Chris.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ook.
Maar je moet de druppeltjes klein maken. Dat hangt samen met de hoeveelheid energie die je er in stopt. Theoretisch is het mogelijk de druppeltjes zo klein te maken dat ze gaan zweven en niet direct naar het oppervlak stijgen.
Flink kneden en mixen dus.
Resultaat is een uiterst homogene pasta.
Groet, Kees
Maar je moet de druppeltjes klein maken. Dat hangt samen met de hoeveelheid energie die je er in stopt. Theoretisch is het mogelijk de druppeltjes zo klein te maken dat ze gaan zweven en niet direct naar het oppervlak stijgen.
Flink kneden en mixen dus.
Resultaat is een uiterst homogene pasta.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Het is mogelijk. Onder hoge druk en hoge temperatuur door een zeef met hele kleine gaatjes persen.
Kost alleen veel energie, zoals Kees al zegt.
Groeten,
Roel
Kost alleen veel energie, zoals Kees al zegt.
Groeten,
Roel
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Arme Roy, die vraagt alleen maar om een recepje, krijg hij dit om zijn oren geklapt , maar zeker leerzaam voor de gevorderen, misschien apart topic van maken?