Boilies drijven?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dick van Middelaar
Berichten: 334
Lid geworden op: 11-11-2005 13:29
Contacteer:

22-10-2009 18:30

Hallo,

Gisteravond weer boilies gemaakt en wanneer ik wat voer int water gooi gaan er van elk handje boilies een paar drijven, waar kan dat aan liggen? De basis is gewoon, mais, gries, soya en tarwemeel. Vorige keer dat we boilies hadden gemaakt was het ook al het geval.

Dus nogmaals de vraag, weet iemand waar het aan kan liggen? Boilies zijn gewoon gekookt en we hebben ze een poosje laten drijven.

Gr,
Dick
Geen natuur maakt m'n leven zuur...
Gebruikersavatar
Remko Berendsen
Berichten: 671
Lid geworden op: 26-10-2006 20:25
Locatie: Westervoort

22-10-2009 18:34

Dick gooi je alles op een hoop in de pan zonder te roeren?

Zo heb ik het ook wel eens gehad dan blijft er op de een of andere manier lucht in zitten denk ik.

Ook kan het zo zijn dat je ingredienten te oud zijn en daardoor je bollen gaan drijven.

En geen gekke dingen in je bol zoals garnalenmeel ofzo?

GR Remko
Gebruikersavatar
Dick van Middelaar
Berichten: 334
Lid geworden op: 11-11-2005 13:29
Contacteer:

22-10-2009 18:51

ik roer het juist heel goed, en geen rare ingredienten...wel knoflookpoeder...had het al eerder gehad dat ze dreven en daar zat ook knoflookpoeder in. Ingredienten zijn gewoon vers als het goed is. Twijfel alleen over de maimeel, bij een molen gehaald, maar dar kan het ook een tijdje liggen...

Gr,
Dick
Geen natuur maakt m'n leven zuur...
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

22-10-2009 19:04

Droge mixen mengen is vaak een pokkenwerk en velen gunnen zich de tijd er niet voor.
mengen doe je het beste in een betonmolen, of een grote plastic zak waar je lucht in laat en goed schudden gedurende een minuut of 3.

als je mix daarna nog drijft zul je toch een zwaarder ingredient moeten toevoegen zoals het vaak ondergewaardeerde rijstenbloem, op een kilo mix ongeveer 80 gr extra rijstenbloem en je ballen zinken als een baksteen zonder afbreuk te doen aan je mix. :P
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

01-11-2009 20:51

Dick hoe oud is je sojameel? Oud sojameel gaan je bollen ook van drijven.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Gebruikersavatar
Dick van Middelaar
Berichten: 334
Lid geworden op: 11-11-2005 13:29
Contacteer:

02-11-2009 12:57

Soyameel is gewoon vers.

Heb het inmiddels ook gevraagd aan Jacco en die zegt dat er lucht kan onstaan in de boilie wanneer hij te snel afkoeld na het koken. Ik moet zeggen dat het wel vrij koud was buiten toen we boilies aan het draaien waren, maar de vorige keer was het heel mooi warm weer en toen dreven er ook een zooitje.

Gr,
Dick
Geen natuur maakt m'n leven zuur...
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

02-11-2009 18:07

Ik had niet gelezen dat je ook knoflook gebruikten in je mix. Ik had vorig jaar ook een test gemaakt met knoflook erin en daarvan dreven er ook een aantal. Toen ik het percentage knoflook verlaagde zonken ze wel allemaal. Misschien dat eens proberen. Weet niet hoeveel je er van gebruikt op een kilo?
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Gebruikersavatar
Dick van Middelaar
Berichten: 334
Lid geworden op: 11-11-2005 13:29
Contacteer:

21-11-2009 16:34

50 gram op een kilo dus 5%
Geen natuur maakt m'n leven zuur...
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

21-11-2009 17:13

gemalen oesterschelp erdoorheen gooien. dit is zwaar en zal de boilies misschien doen zinken. hoeveel je erin doet moet je een beetje mee expirimenteren.
Plaats reactie