Dimitri Druiven schreef:Danny:
Interessant verhaal, over die flavoursamenstellingen. Vooral over Scopex. Ben zelf ook altijd van mening geweest dat de originele Catchum (wie kent em nog)) de enige echte was. Ik dacht echter dat die van Nash hetzelfde zou moeten omdat deze destijds Catchum heeft "overgenomen" van Hutchy. Wat denk jij hiervan?
Sinds begin 2008 worden er volgens mij weer RH producten door meneer Hutchinson zelf verkocht. In nederland volgens mij via Karper Lisse. Ik begrijp nu dat dit weer is doorverkocht aan Drenfish???
Beste Dimitri,
De informatie die jij destijds heb gekregen klopt niet.
Nash baits (gary bayes).
Hebben van begin af aan een eigen flavourist werkzaam.
Wel is het zo dat hun wel een erg goede ''kopie'' ervan hebben gemaakt.
Maar alsnog houd de 2 naast elkaar and smell the difference.
Van de overname heb ik ook gehoord.
Of dit de kwaliteit van het product zal veranderen?? Geen flauw idéé.
pj otte schreef:Dat de invloed van scopex op je vangsten groot kan zijn staat vast. Wel is er door de jaren heen discussies gevoerd of de invloed van oplosmiddelen bij scopex niet groter is dan het luchtje wat er vanaf komt. Zelf uit Tilburg is door direct betrokkenen vraagtekens bij gezet.
Peter
Dat hele gedoe en ophef over oplosmiddellen spreek ikzelf en toch wel een hoop aantal andere specialisten tegen.
Ook voor de voedingsmiddellen is daar veel ophef over geweest over welke oplosmiddellen het best te gebruiken zijn om smaakschrik (zoals wij dat noemen) te onderdrukken.
Echter.....
In de hengelsport en vooral met de karpervisserij is er een hoop fabel als je het mij vraagt over de oplosmiddellen dat de karper deze kan proeven etc..
Ik zal gelijk de knoop doorhakken, dit is wetenschappelijk onmogenlijk !
Er is namelijk geen enkel oplosmiddel dat een sterkere geur cq smaak of signaal kan afgeven dat sterker is dan de meest zwakke ester!
Ook het hele verhaal van een aantal niet nader te noemen ''aas cq flavour goeroes'' in de hengelsport vanuit de provincie gelderland is niets anders dan interesant over te willen komen vanuit commercieel zicht.
Ook met de PH waarden wat sommige willen berijken is feitelijk onmogenlijk daar de water PH van laten wij zeggen een plas van 500hec om de 10 minuten weer anders is, dit kan te maken hebben met lichtval, regen, mist, en kan zo lang doorgaan.
Dit geld ook voor de bodem van zo een water.
En dat ionisatie verhaal is al helemaal iets waar ik geeneens over begin.
Laat ik alleen nog zeggen dat het enige wat verschil kan meken in oplosbasis is de temperatuur van het water.
Sneller uitlekken of langzamer of zelfs stollende eigenschappen.
Groetjes Danny