Marcel Suchan schreef:250 gr griesmeel
250 gr tarwebloem of voltarwemee.
250 gr maismeel
250 gr gemalen kanarievoer(zaden)
100gr knoflookpoeder
20gr zout
5 ml knoflook olie
10 eieren is je mix te droog water bijvoegen.
1 ons!!! knoflookpoeder op 1 kilo droge mix ??? Plus nog eens 5 ml knoflookolie? Laten we er gemakshalve van uitgaan dat 5 ml ook 5 druppels is, dat betekent dus dat er ook nog eens een equivalent van 40 teentjes knoflook doorheengaan. Wee de karper die een hap neemt van die boilie. Je zou voor de grap eens 3 3/4 doosjes van die verstegen pakjes (28 gram) door een kilo chili (ofzo) moeten doen en voor de smaak nog eens 40 teentjes knoflook erbij gooien. En dan eens lekker gaan zitten met een bordje. lijkt mij in ieder geval niet te knagen. Ik denk dat we met z'n allen wel eens doorslaan met wat we onze gevinde vrienden voorschotelen. Enig idee wat zulke hoeveelheden met het spijsverteringsstelsel van een karper doet? Ik weet het niet maar ik zou zeggen, probeer het eerst eens uit bij je zelf. Er zijn veel flavours/kruiden/geurstoffen/smaakmakers die, in te grote hoeveelheden, niet goed zijn voor de vis. Een beetje minder zou geen kwaad kunnen. En een beetje nadenken over wat we de karper nu eigenlijk voorschotelen zou ook geen kwaad kunnen.