Mais smaken toevoegen.
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Hoihoi, Ik heb een aantal emmers droge mais...en ben van de week begonnen met t weken van zo'n 2 kilo na 48 uur heb ik t gekookt ik heb er wat suiker bij gegooit en een lepel appelstroop...het ruikt goed nog niet mee gevist.
Maar wat kan ik nog meer als smaaktoevoeger gebruiken, liefst geen flavours uit de winkel wil het zo goedkoop mogelijk houden...
Maar wat kan ik nog meer als smaaktoevoeger gebruiken, liefst geen flavours uit de winkel wil het zo goedkoop mogelijk houden...
-
- Berichten: 55
- Lid geworden op: 06-08-2008 16:22
weet niet zeker, maar had eens honing gehoort
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Daar had ik dus ook al eens van gehoord... Ook maar eens uit proberen...
Maar om een zoete korrels te krijgen is denk ik niet zo t probleem....Maar werkt knoflook of kruiden bij mais ook?
Maar om een zoete korrels te krijgen is denk ik niet zo t probleem....Maar werkt knoflook of kruiden bij mais ook?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Mais is van zichzelf natuurlijk al een prima aas. Ik zou er hooguit wat zout en suiker bij in doen. Maar feitenlijk kun je natuurlijk de gekste dingen erin gooien, net als in een boiliemix. Denk alleen aan de hoeveelheden...
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Gewoon niks bijgooien, hooguit wat suiker. Even koken en goed weken. Begint na enkele dagen vanzelf goed te ruiken. Blijft een topper die imo geen verdere toevoegingen nodig heeft!
- Jarno Kastermans
- Berichten: 350
- Lid geworden op: 11-05-2006 20:01
- Locatie: Schoonebeek Dr
kan van alles in
de toevoegingen die ik wel eens gebruik:
Ranja (aardbei oid.) Stroop Paprika Knoflook Honing Chili etc etc, en natuurlijk als smaakversterker zout!
Met maiskokende groet
de toevoegingen die ik wel eens gebruik:
Ranja (aardbei oid.) Stroop Paprika Knoflook Honing Chili etc etc, en natuurlijk als smaakversterker zout!
Met maiskokende groet
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Oke, bedankt...het word dus gewoon uitproberen:) ook wel leuk opzich:)
- Rene Kerkdijk
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
- Locatie: Almelo
- Contacteer:
Als het water nog warm is.
Per kilo mais er een theezakje bosvruchten inhangen en erin laten tot je gaat voeren/gebruiken dan niet de zakjes het water in pleuren.
Het looizuur in thee en de theeine zorgt voor een heel goed atractieve extras.
En zeker het proberen waard al begin het nu al wat laat in het seizoen te worden voor grote hoeveelheden mais maar das een ander onderwerp.
veel succes.
Per kilo mais er een theezakje bosvruchten inhangen en erin laten tot je gaat voeren/gebruiken dan niet de zakjes het water in pleuren.
Het looizuur in thee en de theeine zorgt voor een heel goed atractieve extras.
En zeker het proberen waard al begin het nu al wat laat in het seizoen te worden voor grote hoeveelheden mais maar das een ander onderwerp.
veel succes.
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
misschien wat duiven voer der bij of wat hennep en dan een flink wat tabasco!!!! een waren killer.. of flink wat chillie kruiden als ik de dvd van korda moet geloven trekt dat in de grond en blijft het lang goed ruiken.. dus het proberen waard!!
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 20-09-2009 15:18
Beste Ron, mijn ervaring met mais is , gooi er eens wat amandelextract van dr oetker er doorheen.
Dit is een killer.
Gegroet "DE GEURENDE BOL"
Dit is een killer.
Gegroet "DE GEURENDE BOL"
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 19-09-2009 10:17
- Locatie: Nieuwegein
Bij de toko flavours. smaakje+kleurstof in 1. voor ongeveer 1.50
flavours
of voor zoete mais suiker,stroop of honing.
of knoflook/ kruiden voor een wat minder zoette smaak.
of voor zoete mais suiker,stroop of honing.
of knoflook/ kruiden voor een wat minder zoette smaak.
- jesse cohen
- Berichten: 264
- Lid geworden op: 19-03-2007 16:11
- Locatie: Mierlo.
ik gebruik meestal kruiden of een beetje flavour.
Na 2 jaar de prachtige hobby weer opgepakt! #2014
- michiel jongste
- Berichten: 807
- Lid geworden op: 27-03-2008 19:57
- Locatie: Delft
ik gebruik niks
of een mix maken met rozijnen
of een mix maken met rozijnen
- Fran Rekers
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 28-09-2009 16:06
Werkt dat een beetje rozijnen ?
Mss volgende keer uitproberen als ik weer ga rollen
Mss volgende keer uitproberen als ik weer ga rollen
-
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 10-08-2008 07:39
stefan broks schreef:misschien wat duiven voer der bij of wat hennep en dan een flink wat tabasco!!!! een waren killer.. of flink wat chillie kruiden als ik de dvd van korda moet geloven trekt dat in de grond en blijft het lang goed ruiken.. dus het proberen waard!!
Zeer gevaarlijke uitspraak. Wat voor de 1 flink wat tabasco is, is voor de ander niks. Ik heb de vergelijking ook al eens gemaakt met knoflook en hier werkt het hetzelfde. Gooi eens een druppel of 20 door een bord met eten. Wat is nu 20 druppeltjes? Niet de moeite toch? Neem eens een hap uit dat pannetje, dan verander je wel van gedachten. Dan zijn die 20 druppeltjes toch wel veel. Laat staan als we er echt flink wat (met uitroeptekens zelfs) tabasco in gooien. Dan wordt het echt een killer. Als je mensen die zelden tot nooit pittig eten een bord van mijn moeders rijst met kip voorzet gaan ze echt door het plafond en proeven ze niks van het eten, alleen maar dat het heeeel heet is, terwijl wij daar al jaren aan gewend zijn en dat dus heerlijk vinden en daadwerkelijk smaken in de rest van het gerecht kunnen onderscheiden.
Roep niet zomaar iets maar geef gerichtere informatie, er zijn andere mensen die, zolang er geen maten en gewichten bijstaan, een andere interpretatie hebben van "flink wat" dan mij of iemand anders
- michiel jongste
- Berichten: 807
- Lid geworden op: 27-03-2008 19:57
- Locatie: Delft
Fran Rekers schreef:Werkt dat een beetje rozijnen ?
Mss volgende keer uitproberen als ik weer ga rollen
heb er met het pennetje genoeg op gevangen,
net zogoed in te zetten met de vastlood montage.
tip:laat de rozijnen 24 uur weken het worden dan grote witte balletjes(eigenlijk net weer druiven )