Coen, ik weet niet hoeveel kilo jij per keer wil draaien? In ongeveer 4uur draai ik ongeveer 8 kilo, deeg maken, door de gehaktmolen (worsten maken) rollen en stomen. Gr Michiel
Ik heb gewoon een grote pan gekocht en een stuk geperforeerd plaatje aluminium bij de Gamma. Dan de ronding van de pan uitknippen (tweemaal) en RVS boutjes en moertjes bevestigen zodat het plaatje omhoog komt en dan heb je een dubbele grote stoompan.
en zo stoom je 30 kg tegelijk....... ik heb dit een jaar of 2 geleden bij Ray vd Bos gezien en nagemaakt.... werkt super staat ook in een van de laatste Spiegels
Zal je wel niet zoveel in één keer kunnen maken, maar natuurlijk wel leuk om mee te testen. Ben ook bezig met boilietesten. En dan met gelatine, stomen, koken, skinnen, etc. Maar moet zeggen dat met stomen de boilies goed hard blijven en ook vrij veel kleurstof behouden. Werk met kleurstof om te kijken welke het eerst uitlekken en hoeveel. Tevens hoeveel er verloren gaat met de bereiding ervan.
Tussen gelatine en stomen zie ik niet heel veel verschil in uitlekken van de keurstof. Als je echter additieven toevoegd, stoom je die niet kapot door de temperatuur? Zal minimaal zijn, maar lig te twijfelen of ik gelatine gebruik of ga stomen.
Heeft iemand een foto van die gelaste RVS bakken waar een brander onder staat? Ik vroeg mij af of deze ook van traanplaat gemaakt kunnen worden en of het water in de bak staat en daar de brander dan weer onder?
Ik doe het hier mee. Gehaald bij een toko. Die ik heb is 34 cm doorsnee en past goed op 1 pit. Kost 13 euro en er gaat 2 kg boilies in. 25 mm boilies zijn in 6 minuten perfect gestoomd!