zout aan de vismeel/vleesmeel boilie toevoegen en hoeveel pe


Plaats reactie
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

01-05-2003 17:34

Beste mensen,

Pasgeleden las ik ergens dat iemand aan de vis-/vleesmeel boilie zout toevoegde, weten jullie hoeveel dit ongeveer moet zijn per kg.?
_______________
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Hofkens op 2003-05-01 17:36 ]</font>
Gebruikersavatar
frank van thiel
Berichten: 112
Lid geworden op: 12-04-2002 02:00
Locatie: schaijk

01-05-2003 18:18

Bas

Ik doe er ook altijd zout bij, maar ik doe het bij de eieren omdat het dan beter verspreid. Als je het bij je droge mix doet is het moeilijk goed te verdelen omdat het in verhouding tot je andere bestanddelen een heel kleine hoeveelheid is. Mijn advies is een flinke theelepel op 4 eieren. Zout is ook niet alleen een eetlustopwekker het werkt ook als een verantwoord conserveringmiddel.

Succes en groeten Frank
Jan van Glabbeek
Berichten: 417
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

01-05-2003 19:07

Volgens mij mag het nog wel iets meer. Op een vismeelbasis toch wel zo'n 20 tot 30 gram per kilo droge mix.
Gebruikersavatar
Pascal Rijzinga
Berichten: 661
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

02-05-2003 08:22

Wij voegen ongeveer 10 gram zout toe aan een kilo (vismeel)mix. Het ligt ook een beetje aan de mix die je hebt.

Pascal
"everyone has the right to be stupid, but some people abuse the privilege" (Joseph Stalin)
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

02-05-2003 08:55

Toevoegingen van zout tussen de 10 en 50 gram per kg droge mix zijn safe.
Voeg je 50 gram per kg droge mix toe dan komt dit neer op 33 gram per kg boilie's(nog niet eens meegetelt dat door het koken ook wat zout verloren gaat).
Suikers verzwakken de smaak van zout,dus niet de hoeveelheid.
Gemiddeld genomen worden in menselijke consumtie produkten die warm gegeten worden tussen de 15 en de 18 gr zout toegevoegt,koude produkten tussen de 16 en de 20 gr.per kg.,droogworst heeft zelfs een zout gehalte van 30gr tot 35gr per kg.
Voeg eens wat zout toe aan je kookwater dit verminderd het zout verlies van je boilie met koken en geeft een iets betere houdbaarheid na produktie van je knikkers(de laatste heeft geen nut als je produktie en gebruikte materialen niet tip top in orde zijn).
Leef je dus eens uit en probeer eens wat,kwaad kan het niet


Wil
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

03-05-2003 13:31

Niemand andere ideeën die hij (zij) wil delen?
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
hans de haan
Berichten: 114
Lid geworden op: 07-04-2003 02:00
Locatie: zoetermeer/nunspeet

03-05-2003 15:39

volgens mij geefd zout niet alleen een lekker smaakje maar ontrekt het ook vocht
ik denk dat je knikkers dan harder worden.

groeten hans
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

03-05-2003 17:28

Hans die vogel gaat alleen op als het zout aan de buitenkant van je boilie's wordt aangebracht,om ze te conserveren bv.

Wil.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

03-05-2003 17:29

Van die smaak klopt trouwens wel.
Plaats reactie