Wateroplosbare ingrediënten
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 07-03-2008 18:29
hallo medekarpervissers,
Ik vroeg me af welke ingrediënten voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, zoals Pre-digested vismeel, L-zero-30, Maggi (op basis van tarwe-eiwit) en Trassi (dit zijn er een paar die even snel in me opkomen).
Maar ik neem aan dat er meer ingrediënten zijn die voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, maar welke zijn dat??
Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen
Mvg, Lukas
Ik vroeg me af welke ingrediënten voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, zoals Pre-digested vismeel, L-zero-30, Maggi (op basis van tarwe-eiwit) en Trassi (dit zijn er een paar die even snel in me opkomen).
Maar ik neem aan dat er meer ingrediënten zijn die voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, maar welke zijn dat??
Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen
Mvg, Lukas
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Wat wil je oplosbaar maken ??
heel je boilie?
heel je boilie?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 07-03-2008 18:29
een boilie met veel attractie (uitlekkende aminozuren en wateroplosbare ingredienten etc.) zodat de karper een signaal krijgt om te gaan azen.
Groeten, Lukas
Groeten, Lukas
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
met die vier die je noemde, ben ik een leven tevreden
Tja, aminozuren;
Alsof er alleen nog maar naar aminozuren wordt gekeken. Viswateren zitten barstend vol met allerlei verschillende soorten aminozuren. Een hoop aminozuren lossen maar een klein beetje op, en sommige lossen grotendeels op in water. Kunnen karpers nog onderscheid maken tussen de aminozuren die al in het water aanwezig waren en de aminozuren die uit je bol lekken?
Wat betreft de wateroplosbaarheid van de aminozuren:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuur
Nu nog even achter zien te komen welke aminozuren deze triggers bevatten. Nu ga je even rondneuzen naar andere ingrediënten, die dezelfde soort en hoeveelheid aminozuren bevatten als deze triggers. Deze hebben dezelfde eigenschappen, alleen met een beetje zoekwerk betaal je een stuk minder.
Greetz,
Roel
Alsof er alleen nog maar naar aminozuren wordt gekeken. Viswateren zitten barstend vol met allerlei verschillende soorten aminozuren. Een hoop aminozuren lossen maar een klein beetje op, en sommige lossen grotendeels op in water. Kunnen karpers nog onderscheid maken tussen de aminozuren die al in het water aanwezig waren en de aminozuren die uit je bol lekken?
Wat betreft de wateroplosbaarheid van de aminozuren:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuur
Nu nog even achter zien te komen welke aminozuren deze triggers bevatten. Nu ga je even rondneuzen naar andere ingrediënten, die dezelfde soort en hoeveelheid aminozuren bevatten als deze triggers. Deze hebben dezelfde eigenschappen, alleen met een beetje zoekwerk betaal je een stuk minder.
Greetz,
Roel
Roel,
strak antwoord. Zet ze er anders ook meteen even op voor hem
Of pb ze ff naar me :p
Oja, moet je snel weer ff spreken, heb nog wat leuke dingen voor je
strak antwoord. Zet ze er anders ook meteen even op voor hem
Of pb ze ff naar me :p
Oja, moet je snel weer ff spreken, heb nog wat leuke dingen voor je
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
zout, suiker, melkpoeder, ...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Roel Derksen schreef:Tja, aminozuren;
Alsof er alleen nog maar naar aminozuren wordt gekeken. Viswateren zitten barstend vol met allerlei verschillende soorten aminozuren. Een hoop aminozuren lossen maar een klein beetje op, en sommige lossen grotendeels op in water. Kunnen karpers nog onderscheid maken tussen de aminozuren die al in het water aanwezig waren en de aminozuren die uit je bol lekken?
Wat betreft de wateroplosbaarheid van de aminozuren:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuur
Nu nog even achter zien te komen welke aminozuren deze triggers bevatten. Nu ga je even rondneuzen naar andere ingrediënten, die dezelfde soort en hoeveelheid aminozuren bevatten als deze triggers. Deze hebben dezelfde eigenschappen, alleen met een beetje zoekwerk betaal je een stuk minder.
Greetz,
Roel
we hebben het hier over vrije aminozuren Roelermans.
Goedkoper dan in Maggi en Trassi zul je ze zo 1,2,3 niet vinden toch? Vergeet de rest van je verhaal maar. Zo werkt het niet als je boilies maakt.
met vriendelijke groet
Mitsz
Mitsz,
Het gaat hier idd om de vrije aminozuren. Aminozuren die niet zullen oplossen in water, zullen ook niet kunnen worden waargenomen door de karper. Chemosensoren nemen pas iets waar, als iets opgelost is in water. Zo ook met de smaakpapillen van de mens. Zonder speeksel zou jij bijv. geen zout/suiker kunnen proeven. Lijkt me vrij logisch.
En over het kopen van vergelijkbare ingrediënten;
Tja, jammer dat jij nu net de wat goedkopere triggers er tussen uit pak. Ik vind L-zero-30, predigested vismeel anders aardig aan de prijs, moet ik zeggen.
Groeten,
Roel
Het gaat hier idd om de vrije aminozuren. Aminozuren die niet zullen oplossen in water, zullen ook niet kunnen worden waargenomen door de karper. Chemosensoren nemen pas iets waar, als iets opgelost is in water. Zo ook met de smaakpapillen van de mens. Zonder speeksel zou jij bijv. geen zout/suiker kunnen proeven. Lijkt me vrij logisch.
En over het kopen van vergelijkbare ingrediënten;
Tja, jammer dat jij nu net de wat goedkopere triggers er tussen uit pak. Ik vind L-zero-30, predigested vismeel anders aardig aan de prijs, moet ik zeggen.
Groeten,
Roel
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Iemand nog meer wateroplosbare ingedrienten?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
janwillem hilverts schreef:Vloeibare ingredienten
zoals olie?
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
haha Bedoel eigenlijk wel meel eerder oplost dan een ander meel. Of maakt dat kwa polenta, tarwemeel enzovoorts niet veel uit?
-
- Berichten: 133
- Lid geworden op: 26-11-2007 13:54
- Locatie: Groningen
Ik heb last van Amino moeheid.
Wordt dit een nieuwe term?
Wordt dit een nieuwe term?
mitsz van der kamp schreef:janwillem hilverts schreef:Vloeibare ingredienten
zoals olie?
Bijvoorbeeld
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Maar olie lost toch niet op in water. Deze drijft toch op water.
Sweetners... In vloeibare vorm
Suiker...
Zout...
Red Venom (zie cc moore)
En nog wel wat meer
Suiker...
Zout...
Red Venom (zie cc moore)
En nog wel wat meer
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Want dat is natuurlijk wat de karper waarneemt, toch? Want hij kan niet ruiken, dus ruiken naar een ingredient is zinloos, toch?
Ken red venom. Ooit gebruikt?
Ken red venom. Ooit gebruikt?
Veel over gehoord, nog niet gebruikt!
Toekomstige mix zal het cker bevatten!
Thee... ook een leuke trouwens Lost niet bepaald op, is maar hoe je het bekijkt :p
Toekomstige mix zal het cker bevatten!
Thee... ook een leuke trouwens Lost niet bepaald op, is maar hoe je het bekijkt :p
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Verspreid een geur/zicht. Wat de karper dus aan zou trekken. Wil ook bestelling gaan doen bij ccmoore, misschien leuk om mee te experimenteren.
Positieven dingen over gehoord?
Positieven dingen over gehoord?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Roel Derksen schreef:Mitsz,
Het gaat hier idd om de vrije aminozuren. Aminozuren die niet zullen oplossen in water, zullen ook niet kunnen worden waargenomen door de karper. Chemosensoren nemen pas iets waar, als iets opgelost is in water. Zo ook met de smaakpapillen van de mens. Zonder speeksel zou jij bijv. geen zout/suiker kunnen proeven. Lijkt me vrij logisch.
En over het kopen van vergelijkbare ingrediënten;
Tja, jammer dat jij nu net de wat goedkopere triggers er tussen uit pak. Ik vind L-zero-30, predigested vismeel anders aardig aan de prijs, moet ik zeggen.
Groeten,
Roel
Roel,
probeer niet hardvochtig te worden over de prijzen van ingrediënten. Dat ben ik al. Hihi... Het gaat hier om vraag en aanbod en niemand is schuldig aan de prijs van een product. Wees maar blij dat ik er de twee goedkoopste uitkies en gebruik ze maar eens. Je zult niet teleurgesteld raken.
Andere wateroplosbare producten zijn er voldoende.
Ik zie dat je de juiste instelling hebt het allemaal uit te zoeken. Kijk eens naar de termen hydrolisatie en fermentatie. Andere zoekwoorden: coagulatie, denaturatie. Dan ga je het hele proces begrijpen.
groetjes Mitsz
p.s let maar niet op dat gewauwel van Jan-Willem, die lult uit z'n nek
Laat ik nu net een 8,7 gehaald hebben op het tentamen over deze onderwerpen.
Groeten,
Roel
Groeten,
Roel
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Dat is nog geen 10 !
~~Dreams can be true.~~
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Een 10 is voor God
-
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 19-07-2006 23:35
- Locatie: Den Haag
Meneer van der Kamp uw heeft al een tijdje p.b
Gr Raymoendo.
Gr Raymoendo.
Beter goed Waterland Baits dan slecht ...........