Help :)
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 17-04-2003 02:00
Ok ik ben na 4 jaar niet gevist te hebben maar weer eens begonnen met karper vissen. (het begon te jeuken )
Maar 't lijkt wel of er heel veel veranderd is in mijn "afwezigheid". Ik heb een beetje op dit board zitten rondneuzen en er zijn een hoop verschillende soorten azen bij gekomen lijkt het wel.
Mijn aas was altijd een soort deeg dat ik aan mijn haak deed, schuiflood eraan, ingooien, verklikker aan de lijn hangen en klaar. Dit deeg maakte ik altijd van Paneermeel, maizena en bv van die toetjes mixen (vanille of chocolade). Maar nou zie ik dus heel veel mensen praten over Ster Anijs en trouvit. Wat is dit precies? En zijn er een paar goeie tips die jullie mij kunnen geven om weer een beetje in actie te kunnen komen.
Alvast bedankt
Maar 't lijkt wel of er heel veel veranderd is in mijn "afwezigheid". Ik heb een beetje op dit board zitten rondneuzen en er zijn een hoop verschillende soorten azen bij gekomen lijkt het wel.
Mijn aas was altijd een soort deeg dat ik aan mijn haak deed, schuiflood eraan, ingooien, verklikker aan de lijn hangen en klaar. Dit deeg maakte ik altijd van Paneermeel, maizena en bv van die toetjes mixen (vanille of chocolade). Maar nou zie ik dus heel veel mensen praten over Ster Anijs en trouvit. Wat is dit precies? En zijn er een paar goeie tips die jullie mij kunnen geven om weer een beetje in actie te kunnen komen.
Alvast bedankt
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
- Locatie: Breda
Hoi Wouter,
Dat deeg dat je beschrijft zal nog steeds werken hoor, als je er toen mee kon vangen dan kan het nu nog! Het belangrijkste is dat je vertrouwen in dat aas hebt. Er worden tegenwoordig inderdaad steeds meer dingen als of in aas gebruikt maar dat wil niet zeggen dat andere aassoorten niet meer werken.
Probeer ook eens deeg met honden of kattenvoer erin, of vis met de oude vertouwde aassoorten zoals mais en aardappel. Natuurlijk zijn er ook altjd nog boilies waarmee je wat minder last hebt van andere vissoorten en waarmee je ook goed op lagere termijn kunt voeren.
Succes!!!
Dat deeg dat je beschrijft zal nog steeds werken hoor, als je er toen mee kon vangen dan kan het nu nog! Het belangrijkste is dat je vertrouwen in dat aas hebt. Er worden tegenwoordig inderdaad steeds meer dingen als of in aas gebruikt maar dat wil niet zeggen dat andere aassoorten niet meer werken.
Probeer ook eens deeg met honden of kattenvoer erin, of vis met de oude vertouwde aassoorten zoals mais en aardappel. Natuurlijk zijn er ook altjd nog boilies waarmee je wat minder last hebt van andere vissoorten en waarmee je ook goed op lagere termijn kunt voeren.
Succes!!!
Liever één karper op de mat, dan geen mat.....
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
wouter,
ik weet ook nie echt wat ster azijn is.
uit het verhaal begrijp ik dat dat een soort azijn is. (olie)
maar trouvit is een soort meel dat (de meeste) door hun vismeel bolies doen. dit geeft een sterke geur af. en dit haal je in veel viswinkels.
maar als tip geef ik jou: ga eens in een viswinkel kijken en vraag daarna.
je kan ook een ander soort aas proberen bijv. mais, brood, bolies enz.
hopelijk heb je er wat aan.
gr pat.
ik weet ook nie echt wat ster azijn is.
uit het verhaal begrijp ik dat dat een soort azijn is. (olie)
maar trouvit is een soort meel dat (de meeste) door hun vismeel bolies doen. dit geeft een sterke geur af. en dit haal je in veel viswinkels.
maar als tip geef ik jou: ga eens in een viswinkel kijken en vraag daarna.
je kan ook een ander soort aas proberen bijv. mais, brood, bolies enz.
hopelijk heb je er wat aan.
gr pat.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
wouter,
ik zou gewoon door blijven vissen op je oude vertrouwde manier en met je oude vertrouwde aas, als de karper je aas vroeger at, eet ie het hoogstwaarschijnlijk tegenwoordig ook wel en misschien vang je er nog wel beter mee als boilies omdat iedereen daar al mee vist.
wat je ook misschien kunt doen is eens een keer langs de waterkant fietsen en gewoon eens gaan kijken naar de karpervissers van deze tijd (niet lullig bedoeld) en gewoon eens vragen over de dingen die hij gebruikt die voor jou nog onbekend zijn, bijv. waarvoor het materiaal word gebruikt en of het nuttig is enz., dan kan je daarna zelf een beetje beslissen watvoor spulletjes je eventueel nog nodig hebt.
mvgr Richard
ik zou gewoon door blijven vissen op je oude vertrouwde manier en met je oude vertrouwde aas, als de karper je aas vroeger at, eet ie het hoogstwaarschijnlijk tegenwoordig ook wel en misschien vang je er nog wel beter mee als boilies omdat iedereen daar al mee vist.
wat je ook misschien kunt doen is eens een keer langs de waterkant fietsen en gewoon eens gaan kijken naar de karpervissers van deze tijd (niet lullig bedoeld) en gewoon eens vragen over de dingen die hij gebruikt die voor jou nog onbekend zijn, bijv. waarvoor het materiaal word gebruikt en of het nuttig is enz., dan kan je daarna zelf een beetje beslissen watvoor spulletjes je eventueel nog nodig hebt.
mvgr Richard
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
lorenzo,
wat is dan precies ster azijn?
ik hoor het wel maar ik weet nie wat het is.
wat is dan precies ster azijn?
ik hoor het wel maar ik weet nie wat het is.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
patrick, of je heb het verkeerd gelezen of het staat ergens verkeerd geschreven, maar volgens mij word er gewoon ster anijs bedoeld met dat ster azijn zoals jij het noemt
mvgr je vismaat
mvgr je vismaat
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Patrick,
Ah-nyce..
het is anijs.
een koekkruidensoort welke men gebruikt in Oude Wijvenkoek.
Anijs dus..een zeer fijn aroma en redelijk rijk aan olie.
Word ook wel verwerkt in Taa-taai, maar dan in een kleine dosering naast andere kruiden.
Hopelijk heb je hier WEL wat aan en
Sportieve groeten Henk
Ah-nyce..
het is anijs.
een koekkruidensoort welke men gebruikt in Oude Wijvenkoek.
Anijs dus..een zeer fijn aroma en redelijk rijk aan olie.
Word ook wel verwerkt in Taa-taai, maar dan in een kleine dosering naast andere kruiden.
Hopelijk heb je hier WEL wat aan en
Sportieve groeten Henk
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Richard,
heb jij nog iets kunnen vangen met die mixen die ik voor je aangepast heb of heb je alles maar bij het oude gelaten?
Groet,
Hans
heb jij nog iets kunnen vangen met die mixen die ik voor je aangepast heb of heb je alles maar bij het oude gelaten?
Groet,
Hans
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
hans,
ik heb het niet bij het oude gelaten, maar ook niet met die mix van jou gevist, ik heb mijn oude mix wat aangepast met hulp van jou tips, en nu heb ik er ff 10 kilo van gedraaid en dan kijk ik in mei (visvakantie) wel of m'n mix een beetje werkt, werkt het niet dan ga ik toch die mix van jou maar eens proberen, maar 1 ding snapte ik niet helemaal, jij zei kook het ei en rol het dan door dat vogelzaad ofzo, maar als je een gekookt ei hebt, dan is dat toch hard, dan kan je toch geen kleine stukjes meer krijgen zoals bij birdfood dat je in de winkel koopt, of heb ik het nou verkeerd begrepen/gelezen
mvgr richard
ik heb het niet bij het oude gelaten, maar ook niet met die mix van jou gevist, ik heb mijn oude mix wat aangepast met hulp van jou tips, en nu heb ik er ff 10 kilo van gedraaid en dan kijk ik in mei (visvakantie) wel of m'n mix een beetje werkt, werkt het niet dan ga ik toch die mix van jou maar eens proberen, maar 1 ding snapte ik niet helemaal, jij zei kook het ei en rol het dan door dat vogelzaad ofzo, maar als je een gekookt ei hebt, dan is dat toch hard, dan kan je toch geen kleine stukjes meer krijgen zoals bij birdfood dat je in de winkel koopt, of heb ik het nou verkeerd begrepen/gelezen
mvgr richard
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Richard,
Die hard gekookte eieren maak je met een vork zo fijn mogelijk. Dan het paneermeel en het vogelzaad toevoegen en als laatste de honing die je in het potje in een pannetje water verwarmd zodat die dun wordt en makkelijker te mengen is. Het geheel goed mengen zodat er een rulle massa ontstaat die enigzinds plakkerig aanvoelt, net als birdfood uit een verpakking. Deze samenstelling meng je dan door je standaard mix en voilá
Groet,
Hans
Die hard gekookte eieren maak je met een vork zo fijn mogelijk. Dan het paneermeel en het vogelzaad toevoegen en als laatste de honing die je in het potje in een pannetje water verwarmd zodat die dun wordt en makkelijker te mengen is. Het geheel goed mengen zodat er een rulle massa ontstaat die enigzinds plakkerig aanvoelt, net als birdfood uit een verpakking. Deze samenstelling meng je dan door je standaard mix en voilá
Groet,
Hans
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
hans,
dan snap ik het wel, ik dacht al dat kan toch niet dat je dan allemaal kleine stukjes krijgt terwijl je dat ei niet kapotmaakt, maar nu is het duidelijk voor mij.
zou je trouwens die birdfoodmix nog een keer over prive willen sturen?? want ik heb em volgens mij verwijderd.
mvgr Richard
dan snap ik het wel, ik dacht al dat kan toch niet dat je dan allemaal kleine stukjes krijgt terwijl je dat ei niet kapotmaakt, maar nu is het duidelijk voor mij.
zou je trouwens die birdfoodmix nog een keer over prive willen sturen?? want ik heb em volgens mij verwijderd.
mvgr Richard
-
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 18-08-2002 02:00
- Locatie: Brecht (Belgie)
Waarom prive sturen?
Laat ons gewoon delen, we kunnen allemaal nog bijleren.
Groetjes
Bart
-Ooit vinden we het ultieme recept -
Laat ons gewoon delen, we kunnen allemaal nog bijleren.
Groetjes
Bart
-Ooit vinden we het ultieme recept -
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nog 'n tip:
Vijf hard gekookte eieren(12 min.)
800 gr. panneermeel
500 gr. honing
500 gr. gemengd tropisch of kanariezaad(gekiemd)
De honing in de pot verwarmen in een pannetje water zodat deze vloeibaar wordt.
Daarna het zaakje goed mengen zodat er een enigsinds rulle massa ontstaat die een beetje plakkerig aanvoeld.
Het geheel toevoegen aan 5 kg. standaard vismeel mix en je hebt een birdfood boilie om te zoenen.
Vooral zeer doeltreffend in het vroege voorjaar en stukken goedkoper dan gekocht birdfood uit de winkel.
Met wetende groet,
Hans
ditmaal
Henk
en dank je voor die tip Hans
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Henk ter Maat op 2003-04-19 18:22 ]</font>
Vijf hard gekookte eieren(12 min.)
800 gr. panneermeel
500 gr. honing
500 gr. gemengd tropisch of kanariezaad(gekiemd)
De honing in de pot verwarmen in een pannetje water zodat deze vloeibaar wordt.
Daarna het zaakje goed mengen zodat er een enigsinds rulle massa ontstaat die een beetje plakkerig aanvoeld.
Het geheel toevoegen aan 5 kg. standaard vismeel mix en je hebt een birdfood boilie om te zoenen.
Vooral zeer doeltreffend in het vroege voorjaar en stukken goedkoper dan gekocht birdfood uit de winkel.
Met wetende groet,
Hans
ditmaal
Henk
en dank je voor die tip Hans
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Henk ter Maat op 2003-04-19 18:22 ]</font>
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
hallo
bart,
ik kan me voorstellen dat degene die deze topic heeft geopend het niet zo leuk vind als wij in "zijn topic" gaan praten over prive dingen snap je, daarom vroeg ik om een prive berichtje, mar zo gis het ook goed.
henk,
sorry, maar een ding was mij nog een beetje onduidelijk wat betekend gekiemd precies??
en waar koop je dat tropisch/ kanariezaad?? en wat kost dat dan ongeveer per kilo??
mvgr Richard
bart,
ik kan me voorstellen dat degene die deze topic heeft geopend het niet zo leuk vind als wij in "zijn topic" gaan praten over prive dingen snap je, daarom vroeg ik om een prive berichtje, mar zo gis het ook goed.
henk,
sorry, maar een ding was mij nog een beetje onduidelijk wat betekend gekiemd precies??
en waar koop je dat tropisch/ kanariezaad?? en wat kost dat dan ongeveer per kilo??
mvgr Richard
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ha die Richard,
Voor antwoorden op je vragen moet je bij de echte Hans zijn.
Ik heb geen idee hoe hij dat Tropische Kanariezaad laat kiemen..
Bovenstaand antwoord was echter wel van Hans, maar stond onder een andere openbare topic en omdat jij en Bart er naar vroegen heb ik het naar hier gecopieerd, snap jij het nog?..
Effe wachten op Hans dus.
Kan nog wel wat duren, ik hoorde net nog dat ie aan het IJS hakken was?!?
Sportieve groeten Henk
Voor antwoorden op je vragen moet je bij de echte Hans zijn.
Ik heb geen idee hoe hij dat Tropische Kanariezaad laat kiemen..
Bovenstaand antwoord was echter wel van Hans, maar stond onder een andere openbare topic en omdat jij en Bart er naar vroegen heb ik het naar hier gecopieerd, snap jij het nog?..
Effe wachten op Hans dus.
Kan nog wel wat duren, ik hoorde net nog dat ie aan het IJS hakken was?!?
Sportieve groeten Henk
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Daar ben ik dan!
Nee Henk geen ijs gehakt maar lekker wezen eten ter ere van mijn vrouw die vandaag de respectabele leeftijd van een halve eeuw heeft bereikt.
Richard,
1. gewoon 24 uur weken, that's all
2. In de dierenspeciaalzaak waar ze ook
vogelvoer verkopen.
3. Wat het bij jullie kost? Geen flauw idee
hier heb ik er meen ik 4 euro voor
betaald.
Groet,
Hans
Nee Henk geen ijs gehakt maar lekker wezen eten ter ere van mijn vrouw die vandaag de respectabele leeftijd van een halve eeuw heeft bereikt.
Richard,
1. gewoon 24 uur weken, that's all
2. In de dierenspeciaalzaak waar ze ook
vogelvoer verkopen.
3. Wat het bij jullie kost? Geen flauw idee
hier heb ik er meen ik 4 euro voor
betaald.
Groet,
Hans
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hans,
GEFELICITEERD man,
en wees er maar zuinig op je moet er nog minstens 50 jaar mee doen.
Sportieve groeten Henk
GEFELICITEERD man,
en wees er maar zuinig op je moet er nog minstens 50 jaar mee doen.
Sportieve groeten Henk
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Laten we het hopen Henk.
Het is er een uit duizenden.
Groet,
Hans
Het is er een uit duizenden.
Groet,
Hans
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Echt waar 50 jaar! inruilen voor een van 20.
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Cor,
Van m'n leven niet!!!!!!!!!!!!
Groet,
Hans
Van m'n leven niet!!!!!!!!!!!!
Groet,
Hans