Op 2003-04-17 11:52, schreef Sjoerd Groot:
Quote: "Als ik smaakstoffen gebruik, dan zijn dat alleen maar natuurlijke smaakstoffen. "
Dan bedoel ik dus: Als ik spiceboilies maak, gaan er echte kruiden door, garlic boilies echte knoflook(poeder) en zo ook met kokos en anijs. Bovendien is steranijs ( de echte 'organische' stervormige anijsschijfjes ) hier al langer te koop dan de betreffende aasfabrikant bestaat...
Groetjes, Sjoerd
Inderdaad, JIJ (en ik ook) gebruiken echte kruiden en specerijen. Dit doen andere (aasleveranciers) dus niet, en dus zou het dressuurdoorbrekend moeten werken!
Hoeveel mensen gebruiken echte natuurlijke anijs of steranijspoeder? Als wij de enigen zijn dan is dat toch voor veel vissen nieuw!!!
Daarnaast kun je ook nog kiezen voor biologische kruiden en specerijen. Die hebben meer/andere smaak dan conventionele kruiden en specerijen.
Ik werk nu voor de grootste biologische kruidenleverancier van nederland.
Ik heb hier echt alle kruiden liggen die mogelijk zijn.
Ik heb voor mijn boliemixen de beschikking tot het volgende:
Poeders:
ui, knoflook, fenegriek, anijs, kaneel, steranijs, jeneverbes, rode biet, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden, piment, lavas, laos, cayenne, zwarte peper, witte peper, paprika scherp, paprika zoet, enz te veel om op te noemen.
Zaden:
fenegriek, koriander, anijs, komijn, karwij, zwarte komijn, mosterzaad bruin/geel, venkel en maanzaad.
Echt teveel om mijn bolies onderscheidend te maken.
Als je dan ook nog een eigen basis boliemix maakt dan kan het haast niet meer stuk, dan is je aas dressuurdoorbrekend en dus ook met die anijs/steranijs.
Steranijs is trouwens wel verschillend van anijs, dus als je bolies steranijs bevatten dan is dat wel anders dan anijs flavours!!!!!!!
Hoe heb je trouwens gevangen met spicy? Ik heb zelf een hot carpmix gemaakt, echt eentje waarmee de vlammen uit je mond schieten, wil dat een beetje op de karper?