ik heb mijn tijgernoten nou een uur gekookt ze staan bijna helemaal onder water toen ze klaar waren met koken. is dat goed als die noten onder water staan nadat ik ze heb gekookt of moet er maar een beetje water in zitten tijdens het weken? en kun je tijgernoten invriezen?
alvast bedankt!
Rens
tijgernoten
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
rens pieters schreef:ik heb mijn tijgernoten nou een uur gekookt ze staan bijna helemaal onder water toen ze klaar waren met koken. is dat goed als die noten onder water staan nadat ik ze heb gekookt of moet er maar een beetje water in zitten tijdens het weken? en kun je tijgernoten invriezen?
alvast bedankt!
Rens
Na het koken staan ze bij mij ook onder water, als ik naar Frankrijk ga en ik hou tijgers over dan knal ik die in de vriezer.
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 11-04-2008 11:37
maar als ze onder water staan die noten slijmen ze dan wel goed en als ik ze uit de vriezer haal zitten ze dan ook nog onder het slijm?
alvast bedankt
Rens
alvast bedankt
Rens
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
[quote="rens pieters"]ik heb mijn tijgernoten nou een uur gekookt ze staan bijna helemaal onder water toen ze klaar waren met koken. is dat goed als die noten onder water staan nadat ik ze heb gekookt of moet er maar een beetje water in zitten tijdens het weken? en kun je tijgernoten invriezen?
Snap het niet goed.Tijgers moeten eerst geweekt en dan gekookt worden.Hoe kunt ge tijgers weken en koken indien ze NIET onder water staan???????
Snap het niet goed.Tijgers moeten eerst geweekt en dan gekookt worden.Hoe kunt ge tijgers weken en koken indien ze NIET onder water staan???????
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Door het weken zuigt de noot vocht binnen en zet uit dus tijdens het weken voldoende water erin je kijkt er van op hoeveel ze opnemen. Als je de noot dan vervolgens gaat koken versnel je het gisting proces (slijmen van de noten) .Wat ik persoonlijk altijd doe is water koken met suiker erin. Een paar liter maak ik dan klaar en daar laat ik de tijgernoten in weken. Vervolgens kook ik de noten minimaal een uur in een pan met suiker en water. Dan zet ik ze weg net onderwater en daar voeg ik wat bruinbier aan toe. Op deze manier zijn je noten altijd zoet en slijmen ze keurig. Na het koken dus net onderwater weg zetten want als je het op deze volgorde doet dan nemen ze geen vocht meer en is er voldoende vocht aanwezig voor het gisting proces.
Vr gr peter
Vr gr peter
vr gr peter
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 28-03-2008 15:44
Dag Rens,
Na het koken laat je de tijgernoten inderdaad beter onder water staan, anders kan er schimmelvorming optreden.
gr.
Na het koken laat je de tijgernoten inderdaad beter onder water staan, anders kan er schimmelvorming optreden.
gr.
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 11-04-2008 11:37
onzettend bedankt jongens!
gr Rens
gr Rens
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 11-04-2008 11:37
hoelang duurt het voordat die noten gaan slijmen ik heb ze nou gekookt en na een week staat er nog geen slijm op hoort dit of klopt er iets niet?
gr Rens
gr Rens
-
- Berichten: 100
- Lid geworden op: 21-09-2004 14:34
- Locatie: Bij Nijmegen
zonder te weken kook ik ze een uurtje of 3 haal ze van het vuur laat ze net onder water staan...2 dagen...en ze slijmen (voeg verder niets toe!)
You fail when you stop trying...
- Sam Van Dorsselaer
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 19-03-2008 15:56
Ik heb ze deze week eerst 24 uur laten weken, daarna gekookt, en ik laat ze nou nog 2 a 3 dagen staan..
grtzz
grtzz
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Tijgers gaan zelfs na 3 weken niet slijmen als de omgevingstemperatuur niet hoog genoeg is.........bij 20 graden gaat het pas een beetje vlot.
Op het moment dat je na een week kijkt en ze nog niet slijmen is de kans op infectie van een verkeerde bacterie of schimmel groter.....
Slijmen gaat vaak ook sneller in de zon, zorg wel dat de emmer goed dicht zit.
Gaan ze dan nog niet slijmen dan heb je mischien oude noten, dan moet je echt eens bij mij bestellen...
http://www.aasvoorkarpers.nl
super vers, directe imoprt uit spanje, kwaliteitsnoten met kwaliteits garantie
Op het moment dat je na een week kijkt en ze nog niet slijmen is de kans op infectie van een verkeerde bacterie of schimmel groter.....
Slijmen gaat vaak ook sneller in de zon, zorg wel dat de emmer goed dicht zit.
Gaan ze dan nog niet slijmen dan heb je mischien oude noten, dan moet je echt eens bij mij bestellen...
http://www.aasvoorkarpers.nl
super vers, directe imoprt uit spanje, kwaliteitsnoten met kwaliteits garantie