Aardappel


Plaats reactie
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

17-04-2008 17:39

Nadat ik op diverse karpersites aardappel als aas had gezien. Heb ik besloten hier wat mee te doen. ik heb een aantal aardappels gekookt met veel suiker en een aantal aardappel met nesquick(chocomel). Denken jullie dat je hier wat mee kunt vangen?? En weten jullie nog meer variaties die ik hier op los kan laten?
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

17-04-2008 18:27

ja daar kun je wat mee vangen. honing schijnt ook goed te werken. Ik gebruik zelf gewoon licht gekookte aardappel met helemaal niets dit vangt net zo goed. :wink:
vr gr peter
Gebruikersavatar
Koos Snijders
Berichten: 172
Lid geworden op: 07-01-2005 16:06

17-04-2008 22:05

Hi There,
Je aardappeltje gewoon koken zoals je hem zelf eet, beetje zout gewoon lekker dus. :lol:
Stukje aan de haak .. pennetje ,beetje kruim er omheen... Hangen ! Old School !
Niks geen gelul met suiker en Chocola en andere ongein,gewoon houden.
Groeten van Koos. :D
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

18-04-2008 11:39

nou.. ik ben gisteren gaan karperen.. ik heb een gewoon aardappel zoals je ze zelf eet aangeboden en met extra suiker en met chocola.

Op de gewone had ik er 1.
Mijn maat viste met de suiker die had er ook 1.
en met de chocola 3.

Op dit water is het gemiddelde meestal 3 of 4 ,maar er word vooral met boilies gevist.
dus aardappelen lijken beter te werken. Of het aan mijn stek lag ,dat ik met de chocola meer ving zal moeten blijken ,maar ik ga dit in ieder geval wel uitzoeken.

ik vis trouwens gewoon emt vastlood systeem.
Robbe Craeninckx
Berichten: 968
Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
Locatie: Tielt-Winge ( België)

18-04-2008 19:05

een aardappel en vastlood? vis je dan vlak onder het kantje, of is je aardappel nog niet echt gaar?

greetzzz
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma :o
Gebruikersavatar
Roel van Haandel
Berichten: 1514
Lid geworden op: 12-01-2007 21:03
Locatie: Erp
Contacteer:

19-04-2008 13:02

aardappelen ben ik al heel lang aan het denken.. ik wil het dit jaar zeker gaan gebruiken.. met vast systeem en ook wel met de pen..

maar dit is het zelfde klaarmaken als wij dat doen voor ons eigen? en dan gewoon even schillen
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

20-04-2008 03:13

ik kook ze niet helemaal gaar maar wel zodat ze nog voldoende stoffen kunnen opnemen ook snijd ik ze van te voren in blokjes (voor op de haak). ik kook ze zo'n 7 minuutjes, dit heb ik iets aangepast om de aardappel wat harder te laten.

Ik vis bijna altijd wel onder het kantje ja...
ik voer de gepureerde versie van mijn aas (aardappel met nesquicke)

zo heb ik het afgelopen keer niet slecht gedaan.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

20-04-2008 11:36

Ik kookte de aardappelen altijd in de schil maar dan wel gaar en later pelde ik de schil er van af, het blijkt dat net onder de schil ook nog wat leuke stoffen zitten die je anders van af schilt.
Niet eerst in blokjes snijden dat kun je beter aan het water doen.
De aardappel is aantrekkelijker als aas als je ze gewoon wat afboent en dan in de schil kookt.
De aardappel prakken met wat bloem en ei kneden dat heb je ook een leuk aasje, ballen(tjes) draaien eventjes de kook er over en de huid is dan taai terwijl de binnenkant zacht blijft eventjes door paneermeel o.i.d bv. gekiemde vogelzaad en je hebt een mooi aasje om uit te proberen.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

20-04-2008 19:28

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 30-11-2009 13:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

20-04-2008 22:39

OOOHHHHHH Vandaar dat rijsteters vrolijker zijn. :D :D 8) 8) 8) 8)
Vissen is een hobby, geen religie!
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

21-04-2008 09:32

en wat versta jij onder snel verzuren??


rijst is ook stukken lekkerder he :P
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

21-04-2008 14:16

Douwe Bijlsma schreef:OOOHHHHHH Vandaar dat rijsteters vrolijker zijn. :D :D 8) 8) 8) 8)


Afbeelding
Mvg,
Stephan van Went
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

21-04-2008 17:15

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 30-11-2009 13:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

21-04-2008 23:59

heeft iemand anders nog andere manieren om een aardappel "karperklaar" te maken??

de nesquicke aardappel werkt
en de aardapel met chil koken en dan pellen


wie o wie heeft er meer methoden??
Gebruikersavatar
robin de ronde
Berichten: 736
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
Locatie: Rozenburg
Contacteer:

23-04-2008 11:42

Kruimige aardappel pakken, kilootje of 2 schillen. Dan koken tot ze gaar zijn, zoals je ze zelf ook op je bord zou willen hebben. Het water afgieten. De Aardappels in een ruime emmer kieperen samen met een kilo havermout, dan een paar keer een flink mes er doorheen jagen tot je mooie stukjes van een cm of 4 heb. En dan voeren maar! En vangen uiteraard :)

gr. Robin
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

23-04-2008 11:54

koken met een beetje zout voor de smaak ;)
Mvg,
Stephan van Went
Gebruikersavatar
Ben Maas
Berichten: 63
Lid geworden op: 19-05-2007 23:04
Locatie: Helmond
Contacteer:

23-04-2008 12:14

Gewoon een zak kant en klare voorgekookte krieltjes van de supermarkt. Evt dippen in stroop o.i.d.. Kan makkelijk aan de hair als je een beetje voorzichtig inwerpt. Ook makkelijk te voeren.

Back to basic!
Neem je zooi zelf mee!!
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

25-04-2008 09:40

okee.. dankjewel voor jullie reacties ik ga ze zeker allemaal uitproberen.
Nog meer mensen iets??
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

28-04-2008 22:00

Ben Maas schreef:Gewoon een zak kant en klare voorgekookte krieltjes van de supermarkt. Evt dippen in stroop o.i.d.. Kan makkelijk aan de hair als je een beetje voorzichtig inwerpt. Ook makkelijk te voeren.

Back to basic!


Knap, dan moet je wel erg voorzichtig doen ;)
Mvg,
Stephan van Went
Bram Janssen
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-04-2008 17:35

21-05-2008 13:31

Nou ben ik al een tijdje aan het proberen en nu merk als ik de aardappels zelf kook met mijn chocoladepoeder en suiker dat dat het beste lijkt te werken, de voorgepakte krieltjes werken ook wel oke, maar mijn eigenaardappeltjes zijn het beste. ik doe ze rechtstreeks op de haak en om het uur ververs ik mijn aas gooi ik vers geplette ardappels met mais erbij.
Plaats reactie