Je boillie hard + flavour etc..
- Kerim Demirel
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 11-07-2007 16:18
- Locatie: Deventer
- Contacteer:
Beste boarders
Ik maak sinds kort mijn eigen boillies ,
maar toch zit ik nog met een groot probleem.
Ik wil mijn boillie hard genoeg hebben dat als ik ingooi dat ie er niet afvliegt ... ik heb gister een paar kilo gerdraaid zonder flavour ..
als tip had ik toen gekregen zo gauw de boillies gaan drijven 3 min erin laten zitten dan eruit halen , dat heb ik vervolgens gedaan en mijn boillie 24 uur laten drogen ... dat ging perfect en de boillie is nu hoe ik het wel hebben alleen ik kan op die manier geen flavour toevoegen anders kook ik die eruit ... weten jullie een manier dat ik mijn boillie hard genoeg krijg hoe ik het in het begin heb uitgelegt met flavour of dergelijke erin ??
Ik maak sinds kort mijn eigen boillies ,
maar toch zit ik nog met een groot probleem.
Ik wil mijn boillie hard genoeg hebben dat als ik ingooi dat ie er niet afvliegt ... ik heb gister een paar kilo gerdraaid zonder flavour ..
als tip had ik toen gekregen zo gauw de boillies gaan drijven 3 min erin laten zitten dan eruit halen , dat heb ik vervolgens gedaan en mijn boillie 24 uur laten drogen ... dat ging perfect en de boillie is nu hoe ik het wel hebben alleen ik kan op die manier geen flavour toevoegen anders kook ik die eruit ... weten jullie een manier dat ik mijn boillie hard genoeg krijg hoe ik het in het begin heb uitgelegt met flavour of dergelijke erin ??
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Om je boilie hard te krijgen moet ten eerste de samenstelling van je recept wel goed zijn .
En dan weet ik niet hoeveel eieren of eipoeder jij erin doed ?
Klopt je recept een beetje en doe je er wel genoeg eieren of eipoeder in , dan kun je er altijd nog een beetje eialbumine in doen . Het enige nadeel van eialbumine is dat het erg duur is en als je er echt teveel in doed dan krijg je stuiterballen . Maar bij mij werkte het wel . Mijn recept klopte en ook had ik er genoeg eipoeder in en toch werden mijn boilies niet hard ik heb er toen op advies van .... 2,5% eialbumine bij gedaan en toen werden mijn boilies wel goed hard .
Nog even één ding . Nu met dit vochtige weer zullen je boilies ook veel moeilijker uitharden dan wanneer het lekker warm en droog is .
En dan weet ik niet hoeveel eieren of eipoeder jij erin doed ?
Klopt je recept een beetje en doe je er wel genoeg eieren of eipoeder in , dan kun je er altijd nog een beetje eialbumine in doen . Het enige nadeel van eialbumine is dat het erg duur is en als je er echt teveel in doed dan krijg je stuiterballen . Maar bij mij werkte het wel . Mijn recept klopte en ook had ik er genoeg eipoeder in en toch werden mijn boilies niet hard ik heb er toen op advies van .... 2,5% eialbumine bij gedaan en toen werden mijn boilies wel goed hard .
Nog even één ding . Nu met dit vochtige weer zullen je boilies ook veel moeilijker uitharden dan wanneer het lekker warm en droog is .
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
- Kerim Demirel
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 11-07-2007 16:18
- Locatie: Deventer
- Contacteer:
Mijn mix is oke ... dat weet ik 10000% zeker
ik gebruik 10 eieren op de kilo en heb ook 2,5 van mijn mix ei-albumine gebruikt ... maar ik zag net iets op de site van martinSB dat je als ze gaan drijven nog een min erin moet laten en dan eruit ... dan hebben hun het over boillies met flavour ...
maar ik zeg altijd maar zo je boillie hoef niet te stinke hij moet smaaken
maar goed is leuk met een flavourtje derin .. ik denk dat ik dat maar ga doen
bedankt voor je reactie !
ik gebruik 10 eieren op de kilo en heb ook 2,5 van mijn mix ei-albumine gebruikt ... maar ik zag net iets op de site van martinSB dat je als ze gaan drijven nog een min erin moet laten en dan eruit ... dan hebben hun het over boillies met flavour ...
maar ik zeg altijd maar zo je boillie hoef niet te stinke hij moet smaaken
maar goed is leuk met een flavourtje derin .. ik denk dat ik dat maar ga doen
bedankt voor je reactie !
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Als het goed is en je hebt een boilie van tussen de 15 en 20mm. dan hoef je hem maar 2 minuten te koken . En ze hoeven echt niet te gaan drijven . En zorg er vooral voor dad je niet teveeel boilies in één keer direkt in het water doed .
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
- Kerim Demirel
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 11-07-2007 16:18
- Locatie: Deventer
- Contacteer:
Jeroen Huigen schreef:Als het goed is en je hebt een boilie van tussen de 15 en 20mm. dan hoef je hem maar 2 minuten te koken . En ze hoeven echt niet te gaan drijven . En zorg er vooral voor dad je niet teveeel boilies in één keer direkt in het water doed .
ik doe altijd 20mm ... en dan 10 tegelijk erin gooien
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Koken, laten drogen en dan sprayen met wat flavour, in laten trekken en dan invriezen.
Dat drijven is een natuurkundige reactie, zodra alle boilies gaan drijven er uit halen, langer laten koken heeft geen zin.
Dat drijven is een natuurkundige reactie, zodra alle boilies gaan drijven er uit halen, langer laten koken heeft geen zin.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
15 en 20mm. dan hoef je hem maar 2 minuten te koken . En ze hoeven echt niet te gaan drijven zei jeroen . als jij 15 mm en 20 mm de zelfde tijd kookt dan kan ik je verzekeren dat dat niet goed is .als jij dan 20 mm maakt heb je deegballen en we vissen toch met boilies .een goede tip voor de zelfdraaiers goed koken is echt heel belangrijk. als het water begint te borrelen dus koken laat ze nog 30 sec doorkoken .ik vis liever met een bol die is doorgekookt dan met een deegbal gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Harald , waar basseer jij je antwoord op ? De bevindingen van het koken van je bollen die ik nu aangeef . Dat zijn mijn eigen bevindingen . Ik heb het dus zelf zo ervaren en uitgeprobeerd . Ik draai altijd met alles eerst proefjes en zo doe ik dat ook met het koken van mijn boilies . En even voor de goede orde . De ene mix is de andere niet . Dus de ene 20mm. bol zal na 2 minuten koken wel goed zijn en de andere niet .
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
Stooooooooooooooooooooomen !!!!!!
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- Hans Sluijter
- Berichten: 413
- Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
- Locatie: Steenderen
Zodra ze drijven kunnen ze er meteen uit!
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
Het water kookt al voordat ik mijn bollen erin doe hoor..!!
Dus als de eerste omhoog komen haal ik ze eruit.
Dit is geen gein na 6uur droger heb ik knikkers als steen.
Dus dezelfde avond nog de vriezer in.
Gr remco
Dus als de eerste omhoog komen haal ik ze eruit.
Dit is geen gein na 6uur droger heb ik knikkers als steen.
Dus dezelfde avond nog de vriezer in.
Gr remco
-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 23-09-2007 15:43
- Locatie: Anna paulowna
is de stoomtijd het zelfde als de kooktijd..
want ik heb nog zo mooie blokker stoom ding
want ik heb nog zo mooie blokker stoom ding
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Harald ik zou de dag prijzen dat je een boilie kon maken met een dunne stevige buitenkant en aan de binnenkant zacht deeg.
En nee de stoomtijd is veel langer.
En nee de stoomtijd is veel langer.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Mark Uitenhoven
- Berichten: 359
- Lid geworden op: 29-10-2006 14:26
- Locatie: Helmond
hoe lang laten jullie de knikkers dan drogen, voordat je ze in de vriezer stopt?
Gr's
Gr's
Losers are allways whining about their best, winners go home and f.uck the promqueen!
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
[quote="Mark Uitenhoven"]hoe lang laten jullie de knikkers dan drogen, voordat je ze in de vriezer stopt?
ik een uur of 6 a 8 gr harald zijn ze perfeckt niet te hard en niet te zacht ,lekker elastisch
ik een uur of 6 a 8 gr harald zijn ze perfeckt niet te hard en niet te zacht ,lekker elastisch
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
[douwe ik vis niet met deeg van de binnenkant .ik kook ze goed door gr harald ps maar als ik ze niet goed kook .dan krijg ik wat jij vermelde een stevige buitenkant met deeg van binnen
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Nee Harald dat krijg je niet, zodra de buitenkant stevig is is de binnenkant ook al verhit en is het geen zacht deeg meer.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Hans Sluijter
- Berichten: 413
- Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
- Locatie: Steenderen
Ik laat ze meestal wel 2 a 3 dagen drogen!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Er is ook geen panklaar antwoord op te geven.
Hangt van het vochtgehalte af en de manier / plaats van drogen.
Hangt van het vochtgehalte af en de manier / plaats van drogen.
Vissen is een hobby, geen religie!
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
Trouwens, weet 1 van jullie hoe het kan dat mijn bollen na 2 dagne drogen, scheurtes beginnen te tonen?
Mvg, Janieck
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
Iedere bol is anders, ik kneep er altijd in als ik ze net kon breken met de hand waren ze in mijn ogen goed. Stomen deed ik altijd een minuut of 15 a 18.
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- Mathieu de Witte
- Berichten: 739
- Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
- Locatie: 's-Gravenpolder
janieck spithoff schreef:Trouwens, weet 1 van jullie hoe het kan dat mijn bollen na 2 dagne drogen, scheurtes beginnen te tonen?
Je vocht trekt eruit en op die manier gaan ze ''uitdrogen''.
Simpel als dat
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E