help


Plaats reactie
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

20-01-2008 13:08

ik heb besloten om dit jaar maar eens men eigen bollen te gaan draaien, om mee te beginnen heb ik een recept bedacht, maar ik heb geen idee of het wat is.

20%Maïsmeel
20%Tarwebloem
10%Griesmeel
20%Gemalen tijgernoot
10%paneermeel
15%broodmeel
5% kokos
eieren

reacties, tips graag
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

20-01-2008 13:11

Dit noemt men een boiliemix.


suc6!!
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

20-01-2008 18:06

nou, dan ga ik het maar eens proberen. :lol:
Gebruikersavatar
Raymon Reterink
Berichten: 824
Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
Locatie: Hoorn
Contacteer:

20-01-2008 18:19

Proberen is leren en vangen als het goed gaat.

Je kan ook nog die boilievalidator gebruiken van karperstek.be mocht het niets worden :wink:
Elke karper is er één is mijn motto

http://WWW.KARPEREN.NET
Gebruikersavatar
pieter de gouw
Berichten: 314
Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode

20-01-2008 22:01

de boilievalidator is echt een goede tip! Die geeft duidelijk aan of je mix een goede binding heeft en of ze goed uitharden. Plus dat je goede waardes krijgt over de voedingswaarde van je bollen!

Verder ziet er uit als een goede mix!

Nog een goede tip die ik kreeg: maak een kilo droge mix. Neem hier van een halve kilo. Draai hier boilies van. Kijk of ze goed draaien, koken, uitharden en de hele rattaplan. Ben je tevreden over je deeg/bollen dan kun je aan de gang, anders kun je nog het een en ander aanpassen om vervolgens nog een keer te test-draaien.

Veel succes!

Ik ben benieuwd naar je resultaat!
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

23-01-2008 18:33

oke, thanx :wink:
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

23-01-2008 20:15

lol, volgens da ding is alles goed :lol:
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

23-01-2008 21:39

het gaat waarschijnlijk om de combinaties van die ingrediënten :wink:
Plaats reactie