Met kneden en vooral bij het rollen van worsten "scheurt" mijn deeg.Weet iemand wat ik met mijn deeg moet doen, zodat het niet meer scheurt? Dit was mijn recept:
-1 deel griesmeel
-1 deel maismeel
-1 deel soja-vetmeel
-5 gr melkpoeder
-5-6 eieren per pond droge stof
"scheurend" boliedeeg
- Rob Borjans
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
- Locatie: Landgraaf
hoy,
erik ik denk dat je mix te droog is!! probeer eens waqt minder meel bij de eieren te doen!
het kan ook zijn dat je wat meer binders moet gebruiken bijv. in plaats van 1 deel vette soja 2 delen. meschien helpt dit
veel succes
groeten rob
erik ik denk dat je mix te droog is!! probeer eens waqt minder meel bij de eieren te doen!
het kan ook zijn dat je wat meer binders moet gebruiken bijv. in plaats van 1 deel vette soja 2 delen. meschien helpt dit
veel succes
groeten rob
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Eric,
Je deeg heeft waarschijnlijk te weinig bin-
ding.
Voeg aan je mix 5 a 10% ei-albumine of ei-
poeder toe.
Of probeer je deeg eens wat natter als nor-
maal aan te maken, o ja, een lepel olie wil
ook weleens helpen wat het rollen betreft.
groetjes Benny
Je deeg heeft waarschijnlijk te weinig bin-
ding.
Voeg aan je mix 5 a 10% ei-albumine of ei-
poeder toe.
Of probeer je deeg eens wat natter als nor-
maal aan te maken, o ja, een lepel olie wil
ook weleens helpen wat het rollen betreft.
groetjes Benny
- Leon vd Graaf
- Berichten: 192
- Lid geworden op: 10-05-2002 02:00
Eric,
Ik denk dat je met wat water al een heel eind komt. 5-6 eieren per pond droge mix is afhankelijk van de grootte van de eieren meer dan genoeg. Voeg gewoon water aan de mix toe totdat hij goed rolt en dan heb je volgens mij geen problemen met scheuren. De ingredienten die jij noemt zijn vrij standaard en daar zit het volgens mij niet in.
Leon
Ik denk dat je met wat water al een heel eind komt. 5-6 eieren per pond droge mix is afhankelijk van de grootte van de eieren meer dan genoeg. Voeg gewoon water aan de mix toe totdat hij goed rolt en dan heb je volgens mij geen problemen met scheuren. De ingredienten die jij noemt zijn vrij standaard en daar zit het volgens mij niet in.
Leon
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 11-03-2003 01:00
- Locatie: melick
Erik je deeg is te vet in kombinatie met maismeel,deze heeft geen binding,is vette soya niet de beste keus.
Waarschijnlijk is het met gebruik van ontvette soya je probleem verdwenen.
1 deel gries liefst de witte
1 deel maismeel
en 1 deel ontvette soya
5 eitjes en misschien nog wat lauw water en klaar.
Joop
Waarschijnlijk is het met gebruik van ontvette soya je probleem verdwenen.
1 deel gries liefst de witte
1 deel maismeel
en 1 deel ontvette soya
5 eitjes en misschien nog wat lauw water en klaar.
Joop
Als ze me zoeken ben ik zeker niet aan het snoeken.
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 15-03-2003 01:00
Bedankt allemaal,
Ik zal het eerst eens met een beetje water proberen. Als het niet lukt hoor je het nog wel.
Ik zal het eerst eens met een beetje water proberen. Als het niet lukt hoor je het nog wel.
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 15-03-2003 01:00
Het water en ook de olie werkte wel een beetje, maar nog niet goed genoeg. Ik heb nog een vraag aan Joop Caris; Als je miz iets meer vettig is zou het toch juist beter plakken, lijkt mij? En als ik het goed begrijp binden vettige melen en mais nietgoed?
Alvast bedankt,
Erik
Alvast bedankt,
Erik
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Vet bind inderdaad niet goed Erik,ook maismeel heeft een weinig bindende werking.
Binding en het plakken zoals jij beschrijft zijn 2 zeer verschillende eigenschappen.
Ik denk dat Joop hierin gelijk heeft.
Binding in je mix is belangrijk om scheuren van worsten en boilies op de roltafel te voorkomen.
Vergelijk het zo maar dan wordt het misschien iets duidelijker,als je mix goed bind geeft het vaak kleine problemen zoals het plakken aan je boilie tafel dit kun je enigszins verhelpen door bv olie(vet) eraan toe te voegen,te vee olie toevoegen en je deeg bind niet meer.
Ik hoop dat dit voorbeeld een klein beetje duidelijk brengt in het probleem wat je hebt.
Te vette bestand delen van je mix werken dus de binding tegen.
Probeer eens een klein beetje tarwebloem toe te voegen aan je mix,dit verhelpt vaak het probleem van binding,ben er wel voorzichtig mee en maak een paar proefmixjes met verschillende hoeveelheden tarwe bloem en kies de beste rolbaarheid uit.
Je leert al doende vanzelf hoe je een goeie rolbare mix in mekaar zet.
Succes,
Wil
Binding en het plakken zoals jij beschrijft zijn 2 zeer verschillende eigenschappen.
Ik denk dat Joop hierin gelijk heeft.
Binding in je mix is belangrijk om scheuren van worsten en boilies op de roltafel te voorkomen.
Vergelijk het zo maar dan wordt het misschien iets duidelijker,als je mix goed bind geeft het vaak kleine problemen zoals het plakken aan je boilie tafel dit kun je enigszins verhelpen door bv olie(vet) eraan toe te voegen,te vee olie toevoegen en je deeg bind niet meer.
Ik hoop dat dit voorbeeld een klein beetje duidelijk brengt in het probleem wat je hebt.
Te vette bestand delen van je mix werken dus de binding tegen.
Probeer eens een klein beetje tarwebloem toe te voegen aan je mix,dit verhelpt vaak het probleem van binding,ben er wel voorzichtig mee en maak een paar proefmixjes met verschillende hoeveelheden tarwe bloem en kies de beste rolbaarheid uit.
Je leert al doende vanzelf hoe je een goeie rolbare mix in mekaar zet.
Succes,
Wil
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 11-03-2003 01:00
- Locatie: melick
Erik wat wil schrijft ben ik het met eens je kunt dit proberen
Joop
Joop
Als ze me zoeken ben ik zeker niet aan het snoeken.
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 15-03-2003 01:00
Het is nu helemaal duidelijk. 'K ga het proberen met ontvette soja. Waarschijnlijk zal dit het probleem oplossen.
Bedankt allemaal,
Erik
Bedankt allemaal,
Erik
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Erik,
dit in navolging van Joop en Wil,
voeg ook 1 deel Tawemeel toe en laat die olie gewoon weg.
In de vette soja plus de melkpoeder zit vetstof en olie genoeg naast de eieren die ook al vet bevatten.
De vette soja met de melkpoeder zijn waarschijnlijk de oorzaak van het scheuren (rul worden genaamd).Het teveel aan vetstof kan niet binden met het toegevoegde vocht.
Proberen maar en
Sportieve groeten Henk
dit in navolging van Joop en Wil,
voeg ook 1 deel Tawemeel toe en laat die olie gewoon weg.
In de vette soja plus de melkpoeder zit vetstof en olie genoeg naast de eieren die ook al vet bevatten.
De vette soja met de melkpoeder zijn waarschijnlijk de oorzaak van het scheuren (rul worden genaamd).Het teveel aan vetstof kan niet binden met het toegevoegde vocht.
Proberen maar en
Sportieve groeten Henk