Tijgernoten


Plaats reactie
frank janssen
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-02-2003 01:00
Locatie: Austerlitz
Contacteer:

03-03-2003 15:51

Kan iemand mij vertellen hoe en hoelang ik tijgernoten kan bewaren nadat ik ze heb gekookt.

Hebben jullie ook suggesties aan toevoegingen tijdens het koken. Ik heb gelezen dat je tijdens de kook stroop of bruine suiker kunt toevoegen? Zijn er nog meer dingen?
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

03-03-2003 17:17

Ik heb nog een emmer staan uit juli. De noten ruiken gegist, een beetje naar bier, zoals mais dat ook wel eens doet. Deze noten heb ik voor hetkoken goed gespoeld en na het koken in vers water gezet in een afgesloten emmer zonder toevoegingen van suiker oid.

Let wel, ik heb ze niet bewust zo lang laten staan, maar toen ik afgelopen week in de emmer keek, viel het me 100% mee wat ik zag.

Toch lijkt het mij verstandiger om af en toe vers te koken. Normaal gesproken blijven tijgers bij mij max. 2 weken staan, en mais tot een maand.

Groetjes, Sjoerd
marvin smiers
Berichten: 23
Lid geworden op: 12-07-2002 02:00
Locatie: heerjansdam

17-03-2003 16:19

Gewoon laten staan die dingen MET HET KOOKVOCHT succes bijna verzekerd.

Wel in een goed afgesloten emmer.
jurgen munten
Berichten: 1159
Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
Locatie: Eygelshoven

18-03-2003 14:55

weet iemand trouwens hoe vaak je particles opnieuw kunt invriezen? ik vraag mij namelijk af wat voor effect constant ontdooien en invriezen op de effectieve bestanddelen van de particles hebben.

groeten,
karperlimbo
Plaats reactie