hoi vissers
moet de bolie zuurder zijn dan het viswater of moet de bolie gelijk zijn met de ph van het water.
mvg coen
____________________________________
nie lullen maar bewaar zakken vullen
zuurtegraad van de bolie
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Coen,
Grappig, zijn hele theorïen over die zelfs beweren dat de pH geoptimaliseerd moet worden naar het type water. Frank Warwicks pop-up's zijn volgens deze theorïen ontwikkeld. Zuurgraad varïeerd van basisch naar zuur afhankelijk van het type.
Volgens mijn snijden al deze theorïen geen hout. De pH van de boilie ontwikkeld zich pas na ionisatie van het zuur in water. Is dus in eerste instantie afhankelijk van het aanhangende water in de boilie. Bij het drogen zal de pH verlopen. Verder is het kenmerk van zuren dat ze goed ioniseren (oplossen) in water. Zodra de boilie in het water komt zal de pH dus heel snel geneutraliseerd worden door die van water. Visserslatijn derhalve.
Groeten, Kees
Grappig, zijn hele theorïen over die zelfs beweren dat de pH geoptimaliseerd moet worden naar het type water. Frank Warwicks pop-up's zijn volgens deze theorïen ontwikkeld. Zuurgraad varïeerd van basisch naar zuur afhankelijk van het type.
Volgens mijn snijden al deze theorïen geen hout. De pH van de boilie ontwikkeld zich pas na ionisatie van het zuur in water. Is dus in eerste instantie afhankelijk van het aanhangende water in de boilie. Bij het drogen zal de pH verlopen. Verder is het kenmerk van zuren dat ze goed ioniseren (oplossen) in water. Zodra de boilie in het water komt zal de pH dus heel snel geneutraliseerd worden door die van water. Visserslatijn derhalve.
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Groeten, Kees
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Hoi Kees,
Toch blijft het een interessant onderwerp, kan je me ook vertellen wat de invloed is van boterzuur.
Een vriendelijke groet,
Peter
Toch blijft het een interessant onderwerp, kan je me ook vertellen wat de invloed is van boterzuur.
Een vriendelijke groet,
Peter
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Peter,
Wat wil je weten? Het is propaancarbonzuur of te wel ethylazijnzuur. Azijnzuur dus met een extra ethylgroepje. Oplosbaarheid in water is oneindig, te vergelijken met alcohol.
Het is een zuur, dus opgelost in water corrosief. Kan natuurlijk niet nagaan met welke stoffen gebruikt in een boilie het eventueel nog zou kunnen reageren. Er is in een discussie wel eens voorgesteld dat de combinatie met alcohol (flavor) narcotiserend kan werken. Het gaat dan echter om gamma-hydroxy-boterzuur met alcohol. Trouwens een niet ongevaarlijke party-drug, maar een andere stof. In ieder geval kun je er nog stinkbommen van maken vanwege de penetrante zweetgeur.
Wellicht dat een voedingsdeskundige nog wat kan toevoegen?
Groeten, Kees
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Kees Ouwehand op 2003-03-18 15:15 ]</font>
Wat wil je weten? Het is propaancarbonzuur of te wel ethylazijnzuur. Azijnzuur dus met een extra ethylgroepje. Oplosbaarheid in water is oneindig, te vergelijken met alcohol.
Het is een zuur, dus opgelost in water corrosief. Kan natuurlijk niet nagaan met welke stoffen gebruikt in een boilie het eventueel nog zou kunnen reageren. Er is in een discussie wel eens voorgesteld dat de combinatie met alcohol (flavor) narcotiserend kan werken. Het gaat dan echter om gamma-hydroxy-boterzuur met alcohol. Trouwens een niet ongevaarlijke party-drug, maar een andere stof. In ieder geval kun je er nog stinkbommen van maken vanwege de penetrante zweetgeur.
Wellicht dat een voedingsdeskundige nog wat kan toevoegen?
Groeten, Kees
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Kees Ouwehand op 2003-03-18 15:15 ]</font>