Mais Bereiding


Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

05-08-2007 20:58

dan maakt het zoals eerder gezegd geen moer uit of het nou harde of zachte mais is!


En dat is wat ik lees, het is niet lastig vissen op afstand met blikmais je moet het dan alleen samen met de beaasde haak verbergen in bv funnelweb.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

05-08-2007 21:05

Ja, dat is inderdaad een mogelijkheid, dan denk ik toch dat je met harde mais net zoveel kans maakt als met blikmais.
Maar nogmaals....ik heb het nooit getest en omdat ik niet weet of jij blauwe ogen hebt neem ik het dus ook niet zonder meer aan :P
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

05-08-2007 21:11

Moet je ook nooit doen, ik vond alleen dat jij nogal stellig was met de uitspraak, het blijkt nu dat het een aanname was.
8) 8) 8) :wink: :wink:
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

05-08-2007 22:00

Ik ging er met onderstaande uitspraak van uit dat men de maiskorrel stuk kookte omdat er gedacht werd dat de karper anders moeite zou hebben met het verorberen van dit voer en niet dat een stuk gekookte mais korrel attractiever zou zijn.

Rinus schreef:Snap niet waarom jullie allemaal willen dat de mais zacht wordt en/of open gebarsten is?
denk je dat een karper enige moeite heeft een maiskorrel te kraken als deze nog hard en heel is?


Het was inderdaad een aanname, maar ben nog steeds niet overtuigd dat het stuk koken van mais tot betere vangst resultaten leidt dan geweekte mais die niet stuk gekookt is.
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

05-08-2007 23:05

Maakt verder niet uit, gewoon proberen en het vocht van de mais ook gebruiken.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

06-08-2007 07:38

Ik vind het al lastig vissen met blikmais aan m'n hair, laat staan dat ik het vocht er goed op krijg :lol:

(geintje natuurlijk 8) )

Maar ik ga zeker eens de proef op de som nemen, kijken of ik met blikmais beter niets vang dan met harde mais hahaha
Vangsten zijn echt waardeloos de laatste tijd :(
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
martijn zeij
Berichten: 566
Lid geworden op: 24-02-2007 17:05

06-08-2007 09:25

ik vis ook gewoon met kippenmais. Als het opengebarsten is komt er een aroma vrij en de karpers gaan dan lkkr azen
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

04-10-2007 22:54

heeft iemand hier een simpel antwoord op?:

Mais wordt geweekt om het maximaal uit te laten zetten zodat het niet in de karper pas gaat uitzetten en de boel verstopt raakt.

Nu is het weken er dus voor om de mais uit te laten zetten (bij duivenvoer zeker van belang denk aan de erwten die erg uitzetten)

Maar is het koken puur nodig om de bestrijdingsmiddelen kapot te maken??? anders zie ik geen reden namelijk, en 25 kilo mais koken is nogal veel werk op korte termijn met kleine pannen.....


nu zie ik dat mensen de mais alleen koken en niet weken, is dat niet onvoldoende?
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

05-10-2007 10:50

Lukas

Wij koken de mais om de suikers en zetmelen te activeren, die zullen zonder het koken er niet echt uitkomen.

hoe langer je kookt hoe meer suikers en zetmelen, er is overgens geen betere lokstof om karpers te lokken, heeft een zeer goede instant werking, alleen ook voor de witvis.

in het voorjaar vissen we hier mee op de Rivier ( mosselle en Ijssel)

alleen wat wij dan ook doen is boilies aanmaken met het vocht van het mais, en we doen blikjes sweetcorn door de mix heen.

We vissen dan vaak met gedroogde 30mm boilies zodat de witvis weinig kans heeft. En ja bijvangsten hou je dan natuurlijk altijd.


als je veel meer wil weten over het bereiden van Partikels moet je Chris een mail sturen, is in mijn ogen de koning over het bereiden van Partikels. Hij staat veel op marktplaats hiermee.
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

07-10-2007 14:14

Ok bedankt :D
Gebruikersavatar
daan biemans
Berichten: 636
Lid geworden op: 10-10-2007 21:52
Contacteer:

11-10-2007 18:59

Lukas

Ik had gisteren ook nog mais gekookt. En 25 kilo mais kan je zo in 1 avond koken hoor 8) . Je moet gewoon alle grote pannen uit de kast pakken en heel het fornuis vol zetten, en ze dan gewoon 30 minuten aan laten staan en dan weer een nieuwe lading er bij. Als je dat heel de avond door doet kom je echt wel aan 25 kilo hoor :lol: .
Gewoon genieten
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

12-10-2007 00:17

daan biemans schreef:Lukas

Ik had gisteren ook nog mais gekookt. En 25 kilo mais kan je zo in 1 avond koken hoor 8) . Je moet gewoon alle grote pannen uit de kast pakken en heel het fornuis vol zetten, en ze dan gewoon 30 minuten aan laten staan en dan weer een nieuwe lading er bij. Als je dat heel de avond door doet kom je echt wel aan 25 kilo hoor :lol: .


ja klopt, gaat wel lukken inderdaad, al wel gedaan :lol: alleen leek me het nog makkelijker om het alleen te weken :wink: maar koken is beter hoor ik dusss.....
Gebruikersavatar
daan biemans
Berichten: 636
Lid geworden op: 10-10-2007 21:52
Contacteer:

12-10-2007 14:26

Ok veel succes met vissen.
Gewoon genieten