het GROTE boillie recepten topic
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
[vismeel met bloedmeel is kut in de winter en najaar naar mijn weten veelste veel eiwitten als ik jou was zou ik een licht verteerbare boilie pakken vang je veel meer op gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Jeroen Bennink
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 29-06-2007 08:34
Soja vet 200 gr.
Polentabloem 200 gr.
Griesmeel 150 gr.
Maismeel 150 gr.
Vismeel 400 gr.
Is dit een goede mix? Zo nee wat zou ik er aan moeten toevoegen/veranderen.
Polentabloem 200 gr.
Griesmeel 150 gr.
Maismeel 150 gr.
Vismeel 400 gr.
Is dit een goede mix? Zo nee wat zou ik er aan moeten toevoegen/veranderen.
- Raymon Reterink
- Berichten: 824
- Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Ik gebruik nagenoeg de zelfde ingredienten alleen een andere verhouding en geen polentabloem.
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
- Jeroen Bennink
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 29-06-2007 08:34
Raymon Reterink schreef:Ik gebruik nagenoeg de zelfde ingredienten alleen een andere verhouding en geen polentabloem.
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
Verder gooi je er niks door? flavours of dergelijke?
En hoeveel eieren of eipoeder gebruik je op 1 kilo droge mix?
- Lukas den Admirant
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
- Locatie: Hoogeveen
Raymon Reterink schreef:Ik gebruik nagenoeg de zelfde ingredienten alleen een andere verhouding en geen polentabloem.
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
exact mijn mix haha, inmiddels niet meer trouwens, vrij eenvoudige mix, niet voor dressuurwater, maar vaak effectief genoeg, goede basismix in ieder geval
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
3 kg vismeel 24 %
1 kg zalmbroed 8 %
1,4 kg maismeel 11,2 %
1,4 kg toasted soya volvet 11,2 %
1,5 kg tarwebloem 12 %
1 kg tarwegriesmeel 8 %
0,25 kg toasted gemalen hennep 2 %
0,25 kg knoflookpoeder 2 %
0,25 kg spirulina 2 %
0,375 kg kelp 3 %
1,5 kg eipoeder 12 %
0,675 kg ei albumine 5,4 %
Extra’s : 20 ml zalmolie per kg mix
1 kg zalmbroed 8 %
1,4 kg maismeel 11,2 %
1,4 kg toasted soya volvet 11,2 %
1,5 kg tarwebloem 12 %
1 kg tarwegriesmeel 8 %
0,25 kg toasted gemalen hennep 2 %
0,25 kg knoflookpoeder 2 %
0,25 kg spirulina 2 %
0,375 kg kelp 3 %
1,5 kg eipoeder 12 %
0,675 kg ei albumine 5,4 %
Extra’s : 20 ml zalmolie per kg mix
- Raymon Reterink
- Berichten: 824
- Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Jeroen Bennink schreef:Raymon Reterink schreef:Ik gebruik nagenoeg de zelfde ingredienten alleen een andere verhouding en geen polentabloem.
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
Verder gooi je er niks door? flavours of dergelijke?
En hoeveel eieren of eipoeder gebruik je op 1 kilo droge mix?
Dit gebruik is met nog een 50 gram robin red.
eitjes 1 per 100gr.
En ik vang met die krengen. (inderdaad zonder flavour) minimaal 3-4 karpers per nacht (wel met een juiste voorvoer actie). En ik weet dat 3-4 voor veel mensen niet veel is maar ik ben pas zins kort bezig met eigen boilies dus ben er tevreden mee. Dit is mijn eerste mix en er zullen nog veel varianten volgen denk ik.
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
3-4 karpers per nacht vindt ik anders een heel mooi gemiddelde hoor , uitgaande dat je niet op een plaatselijke overbezette
verwilderdeschubkarperpispotvijver vist
verwilderdeschubkarperpispotvijver vist
- Raymon Reterink
- Berichten: 824
- Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Nee woon in Hoorn. Dus dat valt wel mee. PR van mij staat al op 34 pond bij een watertje hier in de buurt waar nog grotere zwemmen.
Wel een maand of 2 geleden voor het eerst graskarpers gevangen. En ook nog met een dubbele run (2gras tegelijk).
Dus gaat wel goed met deze ballen
maar dit is off topic volgens mij.
Wel een maand of 2 geleden voor het eerst graskarpers gevangen. En ook nog met een dubbele run (2gras tegelijk).
Dus gaat wel goed met deze ballen
maar dit is off topic volgens mij.
- Jeroen Bennink
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 29-06-2007 08:34
Raymon Reterink schreef:Jeroen Bennink schreef:Raymon Reterink schreef:Ik gebruik nagenoeg de zelfde ingredienten alleen een andere verhouding en geen polentabloem.
Mijn verhoudingen
sojavet 200gr
griesmeel 400gr
maismeel 200gr
vismeel 200gr.
vangt goed
Verder gooi je er niks door? flavours of dergelijke?
En hoeveel eieren of eipoeder gebruik je op 1 kilo droge mix?
Dit gebruik is met nog een 50 gram robin red.
eitjes 1 per 100gr.
En ik vang met die krengen. (inderdaad zonder flavour) minimaal 3-4 karpers per nacht (wel met een juiste voorvoer actie). En ik weet dat 3-4 voor veel mensen niet veel is maar ik ben pas zins kort bezig met eigen boilies dus ben er tevreden mee. Dit is mijn eerste mix en er zullen nog veel varianten volgen denk ik.
Bedankt
-
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 29-08-2007 17:13
cede ievoer 100 gr
tarwemeel 400 gr
maismeel 200 gr
polenta bloem 200 gr
vismeel 100 gr
koffie 75 gr
simpel en goed rold lekker, mooi donkere bol.
tarwemeel 400 gr
maismeel 200 gr
polenta bloem 200 gr
vismeel 100 gr
koffie 75 gr
simpel en goed rold lekker, mooi donkere bol.
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
veel dezelfde mixen
nou komt de mijne
400 gram tarwemeel
200 gram maismeel
200 gram vismeel
100 gram tarwebloem
50 gram zout
50 gram masala (kerrie)
50 ml ketjap
8 eitjes
soms een beetje water
gr peter
nou komt de mijne
400 gram tarwemeel
200 gram maismeel
200 gram vismeel
100 gram tarwebloem
50 gram zout
50 gram masala (kerrie)
50 ml ketjap
8 eitjes
soms een beetje water
gr peter
vr gr peter
hier mijn recept.
Tarwemeel 3 kg
Soja bloem vet 1,5 kg
Griesmeel 1 kg
Vismeel 2kg
polentabloem 500 gram
robin red 500 gram
Gemalen hennep 500 gram
zout 250 gram
en kan nog eventuele flavours toevoegen
ik dacht ook nog aan misschien 500 gram vogelzaad.
Zouden jullie mij misschien nog tips kunnen geven of reacties geven op dit recept, want dit word voor mij ook een nieuw recept.
Groeten Remco
Tarwemeel 3 kg
Soja bloem vet 1,5 kg
Griesmeel 1 kg
Vismeel 2kg
polentabloem 500 gram
robin red 500 gram
Gemalen hennep 500 gram
zout 250 gram
en kan nog eventuele flavours toevoegen
ik dacht ook nog aan misschien 500 gram vogelzaad.
Zouden jullie mij misschien nog tips kunnen geven of reacties geven op dit recept, want dit word voor mij ook een nieuw recept.
Groeten Remco
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Waarom zoveel zout Remco?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Remco de Jong
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 16-07-2007 21:54
- Locatie: Spaarndam
Hoi Henk,
Ja het is inderdaad misschien wel erg veel zout.
Ik heb het een keer viavia gehoort en las het een keer.
Hoeveel zou jij aanraden ?
En hoe dacht jij bij de rest van het recept?
ik hoor het graag.
Groet, Remco
Ja het is inderdaad misschien wel erg veel zout.
Ik heb het een keer viavia gehoort en las het een keer.
Hoeveel zou jij aanraden ?
En hoe dacht jij bij de rest van het recept?
ik hoor het graag.
Groet, Remco
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jawel Remco,
daar moet je het najaar/winter wel mee kunnen vangen.
Zout mag je ook 100 gr van maken, dan zit je op 2,2% en dat is beter dan de eerdere 5%.
Doe er ook iets olie in, het liefst een vis olie als sardine of zalmolie, ook 2%.
500 gr gemalen hennep is ook wat veel, het draait moeilijk en zal de stevigheid van je boilie niet ten goede komen. Het is nogal vet spul dat slecht bindt met de vochtdelen in je deeg.
250 gr gemalen hennep plus 100 gr tarwekiemen is veel beter.
daar moet je het najaar/winter wel mee kunnen vangen.
Zout mag je ook 100 gr van maken, dan zit je op 2,2% en dat is beter dan de eerdere 5%.
Doe er ook iets olie in, het liefst een vis olie als sardine of zalmolie, ook 2%.
500 gr gemalen hennep is ook wat veel, het draait moeilijk en zal de stevigheid van je boilie niet ten goede komen. Het is nogal vet spul dat slecht bindt met de vochtdelen in je deeg.
250 gr gemalen hennep plus 100 gr tarwekiemen is veel beter.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Peter kuipers schreef:100 gram tarwebloem
Maak daar eens 100gr maismeel van dan word die iets grover en wat zoeter.
is goed voor de lekkage van je vloeistoffen.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Danny van Langen
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 07-10-2007 18:57
- Locatie: De Lutte
Ik ben beginnende boiliedraaier, zijn dit goede mixen?:
Mix 1: 1000 gr vismeel
500 gr birdfood
500 gr tarwemeel
500 gr maismeel
350 gr sojameel vet
150 gr robin red
mix2: 750 gr pindameel
500 gr aardappelvlokken
350 gr sojameel
750 gr tarwemeel
500 gr griesmeel
500 gr koekmeel
mix3: 500 gr maismeel
500 gr koekmeel
500 gr griesmeel
500 gr peperkoekmeel
500 gr aardappelvlokken
evt een flavour
mix4: 500 gr peperkoekmeel
750 gr tarwemeel
250 gr pindameel
500 gr birdfood
200 gr robin red
alle kritiek is welkom
Mix 1: 1000 gr vismeel
500 gr birdfood
500 gr tarwemeel
500 gr maismeel
350 gr sojameel vet
150 gr robin red
mix2: 750 gr pindameel
500 gr aardappelvlokken
350 gr sojameel
750 gr tarwemeel
500 gr griesmeel
500 gr koekmeel
mix3: 500 gr maismeel
500 gr koekmeel
500 gr griesmeel
500 gr peperkoekmeel
500 gr aardappelvlokken
evt een flavour
mix4: 500 gr peperkoekmeel
750 gr tarwemeel
250 gr pindameel
500 gr birdfood
200 gr robin red
alle kritiek is welkom
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Wat denken jullie van dit recept voor de winter :
20% Tarwebloem
15% Tarwekiemen
20% Tarwegriesmeel
20% Maismeel
10% Toasted soya volvet
10% Predigested vismeel
5% Kelp
Of zit ik met dit recept op het verkeerde spoor ? Ik moet er wel bij zeggen dat ik met dit recept wel een beetje naar andere winter recepten heb gekeken .
20% Tarwebloem
15% Tarwekiemen
20% Tarwegriesmeel
20% Maismeel
10% Toasted soya volvet
10% Predigested vismeel
5% Kelp
Of zit ik met dit recept op het verkeerde spoor ? Ik moet er wel bij zeggen dat ik met dit recept wel een beetje naar andere winter recepten heb gekeken .
Laatst gewijzigd door Jeroen Huigen op 14-10-2007 12:33, 1 keer totaal gewijzigd.
deze mix heb ik vorig jaar gebruikt:
1kg paneermeel
150g havervlokken
100g druivensuiker
20-50g anijs
150g (zoete)maismeel
2-4 eetlepels honing
zou dit in de winter ook een beetje werken???
want het is wel een goede low-budget mix(ongeveer €5 voor bovenstaande)
1kg paneermeel
150g havervlokken
100g druivensuiker
20-50g anijs
150g (zoete)maismeel
2-4 eetlepels honing
zou dit in de winter ook een beetje werken???
want het is wel een goede low-budget mix(ongeveer €5 voor bovenstaande)
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
Ik heb een recept gemaakt, ik wil er eerst 100 gram van draaien, maar als het niks is doe ik dat natuurlijk niet. Wat vinden jullie hiervan?
op 1 kilo
Bambix 200 g
Maismeel 200 g
Cacaopoeder 100 g
aardappelzetmeel 200 g
kuikenopfokmeel 250 g
kaneel 50 g
Misschien wil ik de 50 g kanaal weglaten, en dat vervangen voor Robin Red. Wat vinden jullie ervan?
Mvg Janieck spithoff
op 1 kilo
Bambix 200 g
Maismeel 200 g
Cacaopoeder 100 g
aardappelzetmeel 200 g
kuikenopfokmeel 250 g
kaneel 50 g
Misschien wil ik de 50 g kanaal weglaten, en dat vervangen voor Robin Red. Wat vinden jullie ervan?
Mvg Janieck spithoff
Mvg, Janieck
- jurgen heintjes
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
- Locatie: JRC twin skin
Janieck mixie van je is denk ik nog niet helemaal goed.
Je zou die cacoupoeder kunnen vervangen voor tarwebloem.
Komt al meer in de buurt.
Ik zie hier bij karperste.be staan dat aardappelzetmeel het zelfde is als maizena.
Niet Doen!
Een klein beetje maar
Kaneel en Cacaou zijn alleen smaakmakers moet maar een beetje van in zou je ook een mengseltje van kunnen maken.
Anders krijg je volgens mij echt zo'n plakmix
Je zou die cacoupoeder kunnen vervangen voor tarwebloem.
Komt al meer in de buurt.
Ik zie hier bij karperste.be staan dat aardappelzetmeel het zelfde is als maizena.
Niet Doen!
Een klein beetje maar
Kaneel en Cacaou zijn alleen smaakmakers moet maar een beetje van in zou je ook een mengseltje van kunnen maken.
Anders krijg je volgens mij echt zo'n plakmix
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Kaneel bevat de stoffen coumarine en safrol welke bij dierproeven en ander onderzoek gentoxisch blijken te zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of kaneel daarmee kankerverwekkend voor mensen is moet uit nader onderzoek blijken.
Mensen zouden wel eens gevoeliger voor kaneel kunnen zijn dan ratten. Dat blijkt uit Pakistaans/Amerikaans onderzoek naar mensen met diabetes-2. Veertig dagen capsules slikken met 1, 3 of 6 gram kaneel - nee, geen extract - verlaagde bij de proefpersonen de suiker- en cholesterolspiegel. Het maakte daarbij niet uit welke hoeveelheid ze slikten - alle doseringen werkten even goed.
Bij mensen die geen diabetes-2 hebben werkt kaneel ook. Eén van de onderzoekers probeerde het op zichzelf uit, en ontdekte dat zijn bloedsuiker lager werd.
De proefpersonen waren geen sporters. Een gram kaneel is een halve theelepel.
De auteurs van de Pakistaanse studie benadrukken dat ze niet precies weten bij welke dosering kaneel giftig wordt. Ze weten ook niet of kaneel zich opstapelt in het lichaam. Dat kaneel toxisch kan zijn staat vast. Zwangere vrouwen kunnen bijvoorbeeld beter geen grote hoeveelheden kaneel gebruiken omdat het de hersenen van het ongeboren kind kan beschadigen.
Kan niet vertellen bij welke dosis het giftig is bij karper, dus pasop.
Mensen zouden wel eens gevoeliger voor kaneel kunnen zijn dan ratten. Dat blijkt uit Pakistaans/Amerikaans onderzoek naar mensen met diabetes-2. Veertig dagen capsules slikken met 1, 3 of 6 gram kaneel - nee, geen extract - verlaagde bij de proefpersonen de suiker- en cholesterolspiegel. Het maakte daarbij niet uit welke hoeveelheid ze slikten - alle doseringen werkten even goed.
Bij mensen die geen diabetes-2 hebben werkt kaneel ook. Eén van de onderzoekers probeerde het op zichzelf uit, en ontdekte dat zijn bloedsuiker lager werd.
De proefpersonen waren geen sporters. Een gram kaneel is een halve theelepel.
De auteurs van de Pakistaanse studie benadrukken dat ze niet precies weten bij welke dosering kaneel giftig wordt. Ze weten ook niet of kaneel zich opstapelt in het lichaam. Dat kaneel toxisch kan zijn staat vast. Zwangere vrouwen kunnen bijvoorbeeld beter geen grote hoeveelheden kaneel gebruiken omdat het de hersenen van het ongeboren kind kan beschadigen.
Kan niet vertellen bij welke dosis het giftig is bij karper, dus pasop.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Zo als je zelf zegt,gewoon een kilo/halve kilo mix maken en kijken wat er gebeurd.
Kaneel & cacao is geringe hoeveelheden toevoegen.
Ga eerst eens met (goedkope) basis recepten bezig en ga daarvan uit eens experimenteren.Lijkt me voor de beginnende draaiers de beste leerschool.(Trial&Error)
Weeg en werk nauwkeurig en schrijf (schriftje oid) op wat je doet/toevoegt/weglaat etc etc etc.Zo kun je altijd terug zien wat je gedaan hebt en wat de toegevoegde of weggelaten ingrediëten voor werking op je mix hebben.Ook zul je altijd je zelfde mixje kunnen maken.
Wat je niet kunt wegen (te licht)
gebruik dan de termen,eetlepel,theelepel,ed.
Wil je niet wegen of bij gebrek aan een weger,neem dan een bakje,kopje,emmer oid en neem vd basis ingrediënten gelijke hoeveelheden.
(Of 1 kopje dit,half kopje dat etc.)
Maak eens een boodschappenlijstje van de (goedkope) ingrediënten en de mix die je wil gaan gebruiken.Voorbeelden te over op tig site's.
Oftewel stap voor stap werken,zo houd je ten allertijden overzicht op wat je doet.(Ook met het samenstellen van je mix!)Stap voor stap naar je einddoel werken,een lekker draaiend,rollend en vangend(!) recept.
Bij het maken van je deeg,het deeg in het begin wat vochtiger laten.De ingrediënten zullen na verloop van tijd het vocht (eieren,aminol etc) uit je mix absorberen.Even laten staan dus,het liefst luchtdicht,in een plasticzak of emmer met deksel bijv.
Bewaar je ingrediënten in afsluitbare emmers.
(Het hoeft echt niet moeilijk te zijn,je kunt het jezelf echter wel makkelijk moeilijk maken.. )
Kaneel & cacao is geringe hoeveelheden toevoegen.
Ga eerst eens met (goedkope) basis recepten bezig en ga daarvan uit eens experimenteren.Lijkt me voor de beginnende draaiers de beste leerschool.(Trial&Error)
Weeg en werk nauwkeurig en schrijf (schriftje oid) op wat je doet/toevoegt/weglaat etc etc etc.Zo kun je altijd terug zien wat je gedaan hebt en wat de toegevoegde of weggelaten ingrediëten voor werking op je mix hebben.Ook zul je altijd je zelfde mixje kunnen maken.
Wat je niet kunt wegen (te licht)
gebruik dan de termen,eetlepel,theelepel,ed.
Wil je niet wegen of bij gebrek aan een weger,neem dan een bakje,kopje,emmer oid en neem vd basis ingrediënten gelijke hoeveelheden.
(Of 1 kopje dit,half kopje dat etc.)
Maak eens een boodschappenlijstje van de (goedkope) ingrediënten en de mix die je wil gaan gebruiken.Voorbeelden te over op tig site's.
Oftewel stap voor stap werken,zo houd je ten allertijden overzicht op wat je doet.(Ook met het samenstellen van je mix!)Stap voor stap naar je einddoel werken,een lekker draaiend,rollend en vangend(!) recept.
Bij het maken van je deeg,het deeg in het begin wat vochtiger laten.De ingrediënten zullen na verloop van tijd het vocht (eieren,aminol etc) uit je mix absorberen.Even laten staan dus,het liefst luchtdicht,in een plasticzak of emmer met deksel bijv.
Bewaar je ingrediënten in afsluitbare emmers.
(Het hoeft echt niet moeilijk te zijn,je kunt het jezelf echter wel makkelijk moeilijk maken.. )