Beste karpercollega's,
ik had nog 80gram eipoeder liggen, dus dacht laat ik eens mijn mixje zonder eieren aanmaken maar met eipoeder en wat vocht. Het deeg is nog wel redelijk, echter als ik mijn worst op de plank heb, dan valt alles na 1 , 2 keer met de plank eroverheen te gaan volledig uit elkaar in kleine stukjes. Ik gebruikte zo'n 570 ml water met 60ml vloeibare melasse als vocht. En de totale mix is zo'n 1100-1150 gram
Ik heb nog wel wat kussentjes kunnen maken door de plank gewoon 1x opelkaar te drukken, maar tijdens het koken valt er nog behoorlijk wat meel van de bollen af. De hardheid was trouwens nog wel behoorlijk
Wat denken jullie?
Het eipoeder alleen vermeerderen naar bijv. 100gram en daarna weer kijken?ik wil mijn eiwit gehalte namelijk niet al te veel hoger maken.
Ik heb ook op het forum gelezen over tarwebloem, hier zit in mijn mix nu 5% van in, dit gewoon ophogen naar 10%
Uiteraard kan ik het ook helemaal zelf uittesten, echter met wat tips ben ik misschien sneller bij een goed resultaat.
Ben benieuwd naar jullie reacties.
Alvast bedankt.
oh ja en vangse he!!
Later
Alvast bedankt!
Enneh oh ja vangse he.
Deeg valt helemaal uit elkaar na gebruik van eipoeder
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Je mist binding,probeer eens wat tarwebloem er door te knoeien.
- mario laseur
- Berichten: 513
- Lid geworden op: 09-04-2006 14:14
- Locatie: amersfoort
- Contacteer:
denk als je de rest van je mix neerzet dat je meer reactie's krijgt 
