Teveel van iets is altijd schadelijk, je kan zelf dood gaan aan het drinken
van te veel water. Door osmotische waardes enzo in het bloed ed. maar
dat even terzijde.
Msb gebruikt toch geen preservers, maar heeft een droogtechniek om z'n
bollen lang goed te houden? Dit zou in principe niet slecht hoeven te zijn....
welke boilies nou nemen freezers of ready
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Klopt Aart,
Er wordt overigens al jaar en dag conservering toegepast in visvoeders. Kweekvissen en vijvervissen krijgen dit voer dagelijks. Niks te merken van een weerzin tegen dit voer, ook niet op termijn. Er is wel verschil tussen de gretigheid bij verschillende merken.
Wat mij betreft kan een ready trouwens net zo goed zijn als een freezer. Vraag is bij beide wat erin zit.
Ik kan mij voorstellen dat je de conservering van aas afstemt op de gebruiken bij visvoer. Maar inderdaad zijn er geen regels voor aas.
Vanuit de koi hoek komt de laatste tijd meer belangsteling voor de lange termijn effecten van het voer. Wetenschappelijk onderzoek moet uit die hoek komen.
Groet, Kees
Chemisch en natuurlijk is slechts gevoelsmatig. Op moleculair niveau is er geen verschil tussen beide moleculen. Chemisch is selectiever en dus meer zuiver. Maar beide kan de grootste troep zijn als het over gezondheid gaat. Of juist niet.
Er wordt overigens al jaar en dag conservering toegepast in visvoeders. Kweekvissen en vijvervissen krijgen dit voer dagelijks. Niks te merken van een weerzin tegen dit voer, ook niet op termijn. Er is wel verschil tussen de gretigheid bij verschillende merken.
Wat mij betreft kan een ready trouwens net zo goed zijn als een freezer. Vraag is bij beide wat erin zit.
Ik kan mij voorstellen dat je de conservering van aas afstemt op de gebruiken bij visvoer. Maar inderdaad zijn er geen regels voor aas.
Vanuit de koi hoek komt de laatste tijd meer belangsteling voor de lange termijn effecten van het voer. Wetenschappelijk onderzoek moet uit die hoek komen.
Groet, Kees
Chemisch en natuurlijk is slechts gevoelsmatig. Op moleculair niveau is er geen verschil tussen beide moleculen. Chemisch is selectiever en dus meer zuiver. Maar beide kan de grootste troep zijn als het over gezondheid gaat. Of juist niet.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
[hoi allemaal ton ik 15 jaar geleden met die ready mades visten nash en martin sb ving ik met hard werken ongeveer 80 vissen in het seizoen was ik toendertijd blij mee toen ik zelf begon te draaien ook vaak op me bek gegaan hoor begon ik eens als een raket te vangen laatste 2 jaar ong 600 karpers en ik zit echt niet 7 dagen in de week te vissen .heb een dochter van bijna 3 jaar en werk 40 uur in een fabriek dus ik zeg freezers in plaats van ready s gr harald en vang ze dat geld voor iedereen hier op het forum
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Freezers zijn nog geen home-made Harald.
Niet dat dit laaste persé beter is. Dat kun je alleen zelf uitmaken. Ik weet niet wat een ander in de keuken fabriekt.
Overigens heb ik de eerste jaren op aardappel belangrijk minder gevangen dan de volgende jaren op aardappel. Aardappeloogst?
Niet dat dit laaste persé beter is. Dat kun je alleen zelf uitmaken. Ik weet niet wat een ander in de keuken fabriekt.
Overigens heb ik de eerste jaren op aardappel belangrijk minder gevangen dan de volgende jaren op aardappel. Aardappeloogst?
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
[hoi kees dan ga ik voor home made je weet dan precies wat er in zit heb je gelijk in had ik effe niet bij stilgestaan maar in preciepe is het toch hetzelfde ik maak al jaren zelf bollen nooit meer anders gr harald en vang ze
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
K. van den Herik schreef::lol:
Geen chemische.
MVG
Klaas
Sorry, foutje
Zo vaak heb ik zo'n zak nog nie in mn handen gehad dus dan krijg je da he
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 30-03-2007 16:34
- Locatie: België
Dus als ik het goed lees worden vissen opgeweekt met voer waar conserveer middelen in zitten en deze vissen worden dan door ons geconsumeerd! Waarom zou het dan slecht zijn voor de vis? Mijn toevoeging hangt af van het soort boilie "Vismeel/bloedmeel/birdseed"! Dit na overleg met een vriend (voedingsdeskundige)! Deze ready's blijven ook geen maanden goed! Ik vis meestal alles in 1 maand op! Ik gebruik gewoon een conserveer middel dat bijna in elke ham/salaatje/worst enz. zit. Gewoon om de reden dat dit geen wrange smaak of geur geeft! En dat krijgt mijn voorkeur! Laten we het erop houden dat overdaad altijd schaad. En daarom is het zo belangrijk iets van voedingsleer te kennen om je boilie recept zo fijn mogelijk af te stellen!
Ging om 1 specifiek product. propyleen glycol.
De door jou gebruikte sorbaat dus niet
http://www.food-info.net/nl/e/e202.htm
De door jou gebruikte sorbaat dus niet
http://www.food-info.net/nl/e/e202.htm
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
AHA de MPG discussie...
JUMMY...
JUMMY...
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Noem het beest dan bij zijn naampje:
C3H8O2
Maar daar is uitgebreid over gediscussieerd.
E1520 wordt trouwens gewoon als toevoeging gebruikt in de voedingsindustrie.
Is namelijk monopropyleengycol. Zoals Mitsz dus al aangeeft.
Is niet hetzelfde als ethyleenglycol.
Ben trouwens wel nieuwschierig hoe je bij sorbaat 25 mg/kg lichaamgewicht interpreteert naar een aanvaarbare concentratie in het karperaas. Wat is té veel.
Groet, Kees
C3H8O2
Maar daar is uitgebreid over gediscussieerd.
E1520 wordt trouwens gewoon als toevoeging gebruikt in de voedingsindustrie.
Is namelijk monopropyleengycol. Zoals Mitsz dus al aangeeft.
Is niet hetzelfde als ethyleenglycol.
Ben trouwens wel nieuwschierig hoe je bij sorbaat 25 mg/kg lichaamgewicht interpreteert naar een aanvaarbare concentratie in het karperaas. Wat is té veel.
Groet, Kees
Laatst gewijzigd door Kees Ouwehand op 03-08-2007 20:21, 1 keer totaal gewijzigd.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- Ensar Ozcelik
- Berichten: 404
- Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
- Locatie: Arnhem
Hallo,
Gewoon zelf boilies gaan draaien en vissen, testen totdat je een mix hebt waarmee je goed vangt. Ik vang veel liever een vis op mn eigen boilie dan een ready/freezerbait.
Mvg,
Ensar
Gewoon zelf boilies gaan draaien en vissen, testen totdat je een mix hebt waarmee je goed vangt. Ik vang veel liever een vis op mn eigen boilie dan een ready/freezerbait.
Mvg,
Ensar
Let righteousness cover the earth. Like the water cover the sea & lakes.