tijgernoten bereiden
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
ik trok laatst zo elite salade emmer open,, van vorig jaar november, waar ik tijgers in had zitten, nog steeds in de zelfde staat als vorig jaar november en heb er ook al weer een visje mee weten te vangen.
Dus als je ze wilt bewaren gewoon goed afsluiten. en niet te vaak in kijken want dan komt er weer zuurstof bij en dan gaat het gist proces weer verder.
groete
Dus als je ze wilt bewaren gewoon goed afsluiten. en niet te vaak in kijken want dan komt er weer zuurstof bij en dan gaat het gist proces weer verder.
groete
Karper vissen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel karpervissen
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
ik bereid ze altijd zo
48 uur minimaal weken wordt ook wel is 4 dagen
dan een half uur koken
dan set ik se weer een dag of twee buiten totdat ze lekker gaan slijmen en dan vries ik ze in en dat kun je makelijk een half jara goed houden in de vriezer.
48 uur minimaal weken wordt ook wel is 4 dagen
dan een half uur koken
dan set ik se weer een dag of twee buiten totdat ze lekker gaan slijmen en dan vries ik ze in en dat kun je makelijk een half jara goed houden in de vriezer.
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
Rick Jansen schreef:ik bereid ze altijd zo
48 uur minimaal weken wordt ook wel is 4 dagen
dan een half uur koken
dan set ik se weer een dag of twee buiten totdat ze lekker gaan slijmen en dan vries ik ze in en dat kun je makelijk een half jara goed houden in de vriezer.
zo gaat dat hé rick
Spreek je wel weer.
Ps.doe het zelde als rick.....
KSN
- maarten tunk
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09-12-2006 12:02
- Locatie: Volendam
met hoeveel kilo tijgers moet ik een fles oudbruin bij gooien??
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
maarten tunk schreef:met hoeveel kilo tijgers moet ik een fles oudbruin bij gooien??
Gooi zelf altijd per 1,5 kg tijgers 1 flesje
Maare niet te veel voeren andersworden ze dronken !
Gerarduzzz
KSN
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
1 tot 2 dagen weken
45min koken
dan bier bij doen(hertog jan)
en dan laten slijmen
45min koken
dan bier bij doen(hertog jan)
en dan laten slijmen
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
ik las laatst ergens over hennep weken en koken in kokosmelk
is dit ook een aanrader voor tijgernoten? of alleen voor hennep?
is dit ook een aanrader voor tijgernoten? of alleen voor hennep?
-
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
- Locatie: Hoog-blokland
WAT MOET IK DOEN
ik heb een emmertje tijgers hier staan.
en er zit gewoon snot op, niet normaal wat een slijm zeg.
maar ik ga er volgende week mee vissen.
wat moet ik dan doen??
gewoon laten staan in het slijm in de emmer of invriezen in een emmertje met het slijm?
en oja ze zijn keihard. ik denk niet dat ik ze aan mijn hair krijg.
hoe krijg is ze iets zachter? of klopt dit?
gr. matthijs
ik heb een emmertje tijgers hier staan.
en er zit gewoon snot op, niet normaal wat een slijm zeg.
maar ik ga er volgende week mee vissen.
wat moet ik dan doen??
gewoon laten staan in het slijm in de emmer of invriezen in een emmertje met het slijm?
en oja ze zijn keihard. ik denk niet dat ik ze aan mijn hair krijg.
hoe krijg is ze iets zachter? of klopt dit?
gr. matthijs
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
ze horen hard te zijn.
maar van binnen zijn ze een heel stuk zachter.
een kroket dus(sjeses wat krijg ik een honger )
op de hair zal je e wel krijgen hoor.
en ik zou ze lekker in handjes invriezen en zo het water in gooien!
dan legt het slijm ook op de bodem perfect dus...
suc6 ermee matthijs
groetjes Dayo
maar van binnen zijn ze een heel stuk zachter.
een kroket dus(sjeses wat krijg ik een honger )
op de hair zal je e wel krijgen hoor.
en ik zou ze lekker in handjes invriezen en zo het water in gooien!
dan legt het slijm ook op de bodem perfect dus...
suc6 ermee matthijs
groetjes Dayo
-
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
- Locatie: Hoog-blokland
ha dayo bedankt
nooit geweten dat ik nog wat aan jouw zou hebben
grapje
he laters matthijs
nooit geweten dat ik nog wat aan jouw zou hebben
grapje
he laters matthijs
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
en de kokosmelk??
doen of niet doen
doen of niet doen
- Leon Broekhuizen
- Berichten: 119
- Lid geworden op: 23-05-2007 17:54
ik zou gewoon proberen, niet gelijk een te grote hoeveelheid nemen, gewoon even een kilootje proberen, lukt het niet weet je het voor de volgende x. ik doe ook gekke dingen met me aas, veel vissers verklaren me voor gek maar ik vang me visje over het algemeen wel.
hoe gekker hoe beter,
grtz leon
hoe gekker hoe beter,
grtz leon
mvg Leon
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 23-07-2007 17:20
En zo leer ik er nog eens wat van......maar het is dus wel de bedoeling dat je het kookvocht in de bak erbij laat???
De mijne staan droog in de kelder en ik wil eigenlijk Vrijdag wel vissen....
Wat nu te doen??????
De mijne staan droog in de kelder en ik wil eigenlijk Vrijdag wel vissen....
Wat nu te doen??????
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
1kg noten in een pan met water met daaraan toegevoegd 1 volle hand suiker en ongeveer 200ml vloeibare fruitsuikers (Ray, nog bedankt ervoor).
24 uur laten weken.
45 minuten gekookt.
Piep was beet he? Nu maar hopen dat ik vanavond weer piep hoor.
24 uur laten weken.
45 minuten gekookt.
Piep was beet he? Nu maar hopen dat ik vanavond weer piep hoor.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 15-03-2007 10:11
Ik ben al een half jaar aan t kloten met tijgernoten.(ja dat rijmt)
Heb ze al een keer een dag laten weken, een keer een paar dagen enz.
Koken doe ik meestal 3 kwartier.
Als ik dan klaar ben met koken een kilo suiker per 2 kilo tijgers en een flesje oud bier per 2 kilo tijgers..
Ik vang er goed mee maar slijmen??
Het is een bruin drapje dat naar alcohol stinkt en plakt van de suiker maar daar is alles ook mee gezegd.
Ik heb ze in een grote emmer die luchtdicht is afgesloten en die meestal voor 3 kwart is gevuld.
Wat doe ik niet goed?????
Heb ze al een keer een dag laten weken, een keer een paar dagen enz.
Koken doe ik meestal 3 kwartier.
Als ik dan klaar ben met koken een kilo suiker per 2 kilo tijgers en een flesje oud bier per 2 kilo tijgers..
Ik vang er goed mee maar slijmen??
Het is een bruin drapje dat naar alcohol stinkt en plakt van de suiker maar daar is alles ook mee gezegd.
Ik heb ze in een grote emmer die luchtdicht is afgesloten en die meestal voor 3 kwart is gevuld.
Wat doe ik niet goed?????
-
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 02-07-2007 18:31
- Locatie: Venray
Volgens mij moet je ze niet in een luchtdichte emmer doen, ik wou dit net zelf ook gaan vragen omdat ze bij mij alleen goed gaan slijmen als ik geen deksel op de emmer doe, bij de eerste noten die ik had bereid had ik alleen een theedoek over de emmer gehangen, na drie dagen stond er een dikke slijmlaag op. De tweede keer deed ik dit met een deksel en na een week was er nog steeds niet gebeurd. 1,5 dag geleden heb ik weer tijgers gekookt en dit keer verdeeld over twee emmersl; 1 met en 1 zonder deksel. De emmer zonder deksel is al aan het slijmen en de andere niet.
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 15-03-2007 10:11
Oke! Zal t morgen meteen uitproberen!
Ik dank u.
Ik dank u.
-
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 02-07-2007 18:31
- Locatie: Venray
Is er nu wel slijm op gekomen??
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
bij mij slijmt het ook niet altijd, bereid het wel altijd hetzelfde
ik week ze 1 a 2 dagen, kook ze ong een uur en dan gaan ze weer in een afgesloten emmer de schuur in.
en soms slijmt het dus niet, en laatst was het behoorlijk erg en was me emmer al opengesprongen
ik geef er niet zoveel om, heb nog niet echt de meerwaarde kunnen waarnemen van het slijmen
ik week ze 1 a 2 dagen, kook ze ong een uur en dan gaan ze weer in een afgesloten emmer de schuur in.
en soms slijmt het dus niet, en laatst was het behoorlijk erg en was me emmer al opengesprongen
ik geef er niet zoveel om, heb nog niet echt de meerwaarde kunnen waarnemen van het slijmen
- Lukas den Admirant
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
- Locatie: Hoogeveen
HALLO MENSEN!!
ik ging vanmiddag naar de winkel om tijgernoten te kopen. Ik gebruikte die dingen eerder nog nooit en gaf aan dat ik meestal las/hoorde dat je ze eerst 24/48 moest laten weken-45 minuten koken-dan 2 weken laten staan, eerder kan evt ook.
de verkopers zeiden als volgt (heel verschrikt):
45 MINUTEN KOKEN IS VEEEEL TE KORT!!! DAN IS AL HET BLAUWZUUR ER NOG LANG NIET UIT!! ER ZIT BLAUWZUUR IN EN JE MOET ZE BESLIST 5-6 UUR KOKEN VOORDAT HET ERUT IS ANDERS GAAN DE KARPERS ER ALLEMAAL AAN KAPOT.
45 minuten koken is volgens hun dus veeel te kort, minstens 5 uur om ze voor de karper gezond te maken.
op de dvd door de ogen van de karper I is ook te zien dat ze 7 uur gekookt moeten worden.
nu lees ik dus dat jullie allemaal de noten maar 45 minuten koken: zijn er geen mensen die hier meer van weten???????
Hij zei dat ik direct tegen de mensen die te kort koken moest zeggen dat ze absoluut 5-6 gaan koken ipv 45 minuten anders legt zo de hele populatie van een putje het loodje.
Graag onderbouwde reacties op dit bericht, als het namelijk echt zo ernstig is moeten jullie er allemaal wat aan doen, en ik dus ook!!!
gr lukas,
ik ging vanmiddag naar de winkel om tijgernoten te kopen. Ik gebruikte die dingen eerder nog nooit en gaf aan dat ik meestal las/hoorde dat je ze eerst 24/48 moest laten weken-45 minuten koken-dan 2 weken laten staan, eerder kan evt ook.
de verkopers zeiden als volgt (heel verschrikt):
45 MINUTEN KOKEN IS VEEEEL TE KORT!!! DAN IS AL HET BLAUWZUUR ER NOG LANG NIET UIT!! ER ZIT BLAUWZUUR IN EN JE MOET ZE BESLIST 5-6 UUR KOKEN VOORDAT HET ERUT IS ANDERS GAAN DE KARPERS ER ALLEMAAL AAN KAPOT.
45 minuten koken is volgens hun dus veeel te kort, minstens 5 uur om ze voor de karper gezond te maken.
op de dvd door de ogen van de karper I is ook te zien dat ze 7 uur gekookt moeten worden.
nu lees ik dus dat jullie allemaal de noten maar 45 minuten koken: zijn er geen mensen die hier meer van weten???????
Hij zei dat ik direct tegen de mensen die te kort koken moest zeggen dat ze absoluut 5-6 gaan koken ipv 45 minuten anders legt zo de hele populatie van een putje het loodje.
Graag onderbouwde reacties op dit bericht, als het namelijk echt zo ernstig is moeten jullie er allemaal wat aan doen, en ik dus ook!!!
gr lukas,
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Lucas verhaal klopt niet, laat de verkoper maar eens aantonen dat er blauwzuur inzit en waar hij dat vandaan haalt.
Gegarandeerd dat hij niet verder komt dan "dat heb ik gehoord".
Goed weken en 45 minuten koken is voldoende.
Door de ogen van de karper is een leuke DVD meer ook niet er staan wel meer tegenstrijdigheden in.
Gegarandeerd dat hij niet verder komt dan "dat heb ik gehoord".
Goed weken en 45 minuten koken is voldoende.
Door de ogen van de karper is een leuke DVD meer ook niet er staan wel meer tegenstrijdigheden in.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 15-03-2007 10:11
Mn tijgers slijmen nu zonder deksel wel!
Handoekie erover en hoppa "
En over het koken.
Heb t aan mn oom gevraagd(waar ik ze ook haal) en die zegt dat 3 kwartier koken genoeg is. Hij zegt er wel nadrukkelijk bij dat 24 u weken wel moet. I.v.m het uitzetten van de noot.
Thuis in mn vijver zijn al heel wat kilotjes gegaan en de koi"s leven allemaal nog.
Handoekie erover en hoppa "
En over het koken.
Heb t aan mn oom gevraagd(waar ik ze ook haal) en die zegt dat 3 kwartier koken genoeg is. Hij zegt er wel nadrukkelijk bij dat 24 u weken wel moet. I.v.m het uitzetten van de noot.
Thuis in mn vijver zijn al heel wat kilotjes gegaan en de koi"s leven allemaal nog.
- Lukas den Admirant
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
- Locatie: Hoogeveen
oke Douwe bedankt voor je reactie,
Ik hoor en lees verder ook alleen maar 45 minuten. Wel is het toch zo dat wanneer je niet kookt dat de noten giftig zijn?
Als iedereen dus al die jaren de tijgernoten verkeerd had gekookt (volgens die verkoper dus) dan zouden er nog maar heel weinig karpers in Nederland zwemmen. Er wordt zoveel met tijgers gevist en er zijn nog geen sterftes aangetoond door te kort koken anders was daar allang over gealarmeerd.
Ik zal hem nog eens spreken hierover
Ik hoor en lees verder ook alleen maar 45 minuten. Wel is het toch zo dat wanneer je niet kookt dat de noten giftig zijn?
Als iedereen dus al die jaren de tijgernoten verkeerd had gekookt (volgens die verkoper dus) dan zouden er nog maar heel weinig karpers in Nederland zwemmen. Er wordt zoveel met tijgers gevist en er zijn nog geen sterftes aangetoond door te kort koken anders was daar allang over gealarmeerd.
Ik zal hem nog eens spreken hierover
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Tigernuts are very healthy, they help to prevent hearth attacks, thrombosis and activate blood circulation. Due to the high contents of soluble glucose they prevent cancer and lately some investigators discovered that they reduce the risk of suffering colon cancer. The very high fibre content combined with a delicious taste, make them ideal for healthy eating.
TIGERNUTS & HEALTH
Nutritious product with a high energy content (starch, fats, sugars and proteins), rich in minerals such as phosphorous, potassium and vitamins E and C:
Phosphorous, together with calcium, constitutes the bulk of the mineral substance of the bones and teeth. It plays a part in the formation of ATP, an energy compound indispensable for "activating" glucose, fatty acids, etc. It improves intellectual performance.
Potassium is the most important neural element in intracellular behaviour. It plays a part in numerous enzymatic reactions and in important physiological processes, such as cardiac rhythm, nervous conduction, muscle contraction.
Vitamin E plays a role in the formation and functioning of the red blood cells, muscles and other tissues. It is thought to have a preventive effect against cardiovascular diseases and cancer.
Vitamin C its main functions are: Antioxidant; Encourages the absorption of iron; Helps maintain vitamin E levels; Indispensable for the inmunological system and for preserving the tissues.
TIGERNUTS ANALYSIS:
Minerals mg/Kg.
Mg: 1070
Na: 206
K: 7870
P: 2557
Ca: 179
Analysis:
26% Fats (oils)
21% Glucoses
12% Fiber
6% Proteins
31% Starch
100 g tigernuts =
1635 kJ =
386 kcal =
2,6 BE
Informative average rates
Scientific analysis of “nutritional and dietetic aspects of tigernuts” done by Rosaura Farré (Catedrática de Bromatología, Facultad de Farmacia; University of Valencia) – year 2003.
Scientific analysis of “digestive aspects of tigernuts” done by Miguel Bixquert (Profesor titular de la Facultad de Medicina; University of Valencia) – year 2003.
Scientific analysis of “effects of tigernuts on heart diseases and related aspects” done by José Martínez Valls (Profesor titular de la Facultad de Medicina; University of Valencia) – year 2003.
* Very healthy.
* High content of oleic acid.
* Positive effects on cholesterol levels (high content of Vitamin E).
* Suitable for diabetic persons.
* Ideal for children, older persons and sportsmen.
TIGERNUTS & HEALTH
Nutritious product with a high energy content (starch, fats, sugars and proteins), rich in minerals such as phosphorous, potassium and vitamins E and C:
Phosphorous, together with calcium, constitutes the bulk of the mineral substance of the bones and teeth. It plays a part in the formation of ATP, an energy compound indispensable for "activating" glucose, fatty acids, etc. It improves intellectual performance.
Potassium is the most important neural element in intracellular behaviour. It plays a part in numerous enzymatic reactions and in important physiological processes, such as cardiac rhythm, nervous conduction, muscle contraction.
Vitamin E plays a role in the formation and functioning of the red blood cells, muscles and other tissues. It is thought to have a preventive effect against cardiovascular diseases and cancer.
Vitamin C its main functions are: Antioxidant; Encourages the absorption of iron; Helps maintain vitamin E levels; Indispensable for the inmunological system and for preserving the tissues.
TIGERNUTS ANALYSIS:
Minerals mg/Kg.
Mg: 1070
Na: 206
K: 7870
P: 2557
Ca: 179
Analysis:
26% Fats (oils)
21% Glucoses
12% Fiber
6% Proteins
31% Starch
100 g tigernuts =
1635 kJ =
386 kcal =
2,6 BE
Informative average rates
Scientific analysis of “nutritional and dietetic aspects of tigernuts” done by Rosaura Farré (Catedrática de Bromatología, Facultad de Farmacia; University of Valencia) – year 2003.
Scientific analysis of “digestive aspects of tigernuts” done by Miguel Bixquert (Profesor titular de la Facultad de Medicina; University of Valencia) – year 2003.
Scientific analysis of “effects of tigernuts on heart diseases and related aspects” done by José Martínez Valls (Profesor titular de la Facultad de Medicina; University of Valencia) – year 2003.
* Very healthy.
* High content of oleic acid.
* Positive effects on cholesterol levels (high content of Vitamin E).
* Suitable for diabetic persons.
* Ideal for children, older persons and sportsmen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Lukas print het antwoord van Henk maar uit en stel je vragen confronteer hem dan met dat antwoordt.
Vissen is een hobby, geen religie!