na het met de hand draaien van mijn eerste 3 kilo zelfgemaakte boilies,
leek het mij toch wel verstandig om een deegspuit en boilietafel te kopen.
zo gezegd zo gedaan. Mijn eerste test kilo beviel me best goed.
Het enige wat mij opviel is dat de boilies niet echt "stevig" waren.
Ik denk dat dit komt omdat ik minder eieren gebruik (ong. 6 per kilo)
en de rest aanvul met water.
Mijn eerste vraag dus, komt dit door het gebruik van water en moet ik
dus iets meer eieren en minder water gebruiken?
Nadat ik ze een uur of 30 heb laten drogen, kwam er een "krokant" laagje
overheen en als ik een boilie indrukte spleet hij vrij gemakkelijk in tweeen.
ik heb ze laten drogen in een slaapkamer, het was wel warm buiten, dus
ook binnen wel wat warmer dan normaal.
Komt het "krokante" laagje en de zachte binnenkant doordat ze te snel
gedroogd zijn door het warme weer?
Dan wil ik de volgende dag voor de tweede keer mijn mix door de deegspuit
halen, maar ik kan knijpen wat ik wil maar ik krijg er vrijwel niets uit
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
ik zag dat het mechanisme een beetje "slipte" misschien door wat olie
wat er misschien op is gekomen? Of omdat het deeg te stijf is misschien?
Oja ik zal mij mix er even bijzetten:
25% Vismeel
25% Griesmeel
20% Sojameel
15% Rijstmeel
10% Vogelvoer
5% Knoflookpoeder
6-8 eieren per kilo
2 eetlepels zonnebloemolie per kilo
aanvullen met water
ik hoop dat jullie me kunnen helpen
alvast bedankt
mvg.