Frankrijk Boilies zelf draaien of kopen?
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Ik ga in augustus 2 weken naar de Lot in frankrijk. Ik wil dan Boilies meenemen op basis van vismeel. 24 tot 30 mm boilies. Ik heb zelf nog nooit boilies gedraaid. Heb de materiaal daarvoor hier wel liggen. Wat raden jullie mij aan, boilies kopen of zelfdraaien. Zijn zelfgedraaide boilies wel zo lang houdbaar ivm schimmel ed. Ik heb daar geen diepvries, dus freezer boilies is geen optie. Indien jullie zeggen kopen, waar kan ik ze goedkoop kopen. Ik gebruik hier Boilies van Martin SB. Maar om daar veel kilo's van te kopen is erg duur. Dus wie geeft mij enkele tips.
Groetjes Henk.
Groetjes Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
gewoon eigen gedraaide.
2 weken voordat je weg gaat goed op een droge plek laten drogen..
elke dag even opschudden..
ze worden dan vrij tot zeer hard. maar dit kan geen kwaad. want in het water zijn ze binnen een uur weer in oude staat.
en ze zijn zeer lang houdbaar...
Gr. Remko
2 weken voordat je weg gaat goed op een droge plek laten drogen..
elke dag even opschudden..
ze worden dan vrij tot zeer hard. maar dit kan geen kwaad. want in het water zijn ze binnen een uur weer in oude staat.
en ze zijn zeer lang houdbaar...
Gr. Remko
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Henk,
Er zijn enkele opties.
- Kopen. Ikzelf vind dit een van de laatste, omdat zelfdraaiers (dus zonder conserveermiddelen) vaak beter vangen.
- Zelf draaien. Een goede optie, alleen als je meer dan 100 kg. nodig hebt en je geen professionele spullen in huis hebt word dat een beetje lastig..
- Laten draaien. Ook een goede optie, kost iets meer maar je kunt wel je eigen bol naar wens laten draaien, en je hebt de rommel niet thuis.
Met zelfdraaiers, of andere freezerbaits is het belangrijk dat je ze van te voren laat drogen. In kratjes, of in droogzakken. Eenmaal ter plekke de droogzakken in de boom hangen, en je houdt ze prima droog. Iets zout in de boilies helpt al een stukje.
Als je meer vragen hebt, stuur maar een PB'tje!
Groeten,
Daniel
Er zijn enkele opties.
- Kopen. Ikzelf vind dit een van de laatste, omdat zelfdraaiers (dus zonder conserveermiddelen) vaak beter vangen.
- Zelf draaien. Een goede optie, alleen als je meer dan 100 kg. nodig hebt en je geen professionele spullen in huis hebt word dat een beetje lastig..
- Laten draaien. Ook een goede optie, kost iets meer maar je kunt wel je eigen bol naar wens laten draaien, en je hebt de rommel niet thuis.
Met zelfdraaiers, of andere freezerbaits is het belangrijk dat je ze van te voren laat drogen. In kratjes, of in droogzakken. Eenmaal ter plekke de droogzakken in de boom hangen, en je houdt ze prima droog. Iets zout in de boilies helpt al een stukje.
Als je meer vragen hebt, stuur maar een PB'tje!
Groeten,
Daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- Ensar Ozcelik
- Berichten: 404
- Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
- Locatie: Arnhem
Henk,
Zelf een mix samen stellen en laten draaien door http://www.boilieservice.nl.
Van 8-14mm Kosten per 1kg = 2,- euro incl. eieren
Van 14-18mm Kosten per 1kg = 1,75 euro incl. eieren
Van 18-24mm Kosten per 1kg = 1,50 euro incl. eieren
Dat is toch geen geld!
Als je je ingredienten ergens goedkoop kunt krijgen -bijvoorbeeld bij een molen- heb je het helemaal mooi voor elkaar..
Mvg,
Ensar
Zelf een mix samen stellen en laten draaien door http://www.boilieservice.nl.
Van 8-14mm Kosten per 1kg = 2,- euro incl. eieren
Van 14-18mm Kosten per 1kg = 1,75 euro incl. eieren
Van 18-24mm Kosten per 1kg = 1,50 euro incl. eieren
Dat is toch geen geld!
Als je je ingredienten ergens goedkoop kunt krijgen -bijvoorbeeld bij een molen- heb je het helemaal mooi voor elkaar..
Mvg,
Ensar
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Hoi, ten eertse bedankt voor jullie reactie's Maar als ik de reacties lees, dan kan ik volgens jullie mijn boilies voor frankrijk beter zelf draaien. Maar als ze bijna 2 weken in een boom hangen, word de geur dan niet minder?
Gr Henk.
Gr Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ach Henk de kwaliteit zal iets achteruit gaan maar is echt teverwaarlozen als je nu over maanden praat dat is een ander verhaal.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Johan Boersen
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 28-01-2007 19:55
- Locatie: ede
Daniel Takken schreef:Henk,
Met zelfdraaiers, of andere freezerbaits is het belangrijk dat je ze van te voren laat drogen. In kratjes, of in droogzakken. Eenmaal ter plekke de droogzakken in de boom hangen, en je houdt ze prima droog. Iets zout in de boilies helpt al een stukje.
Groeten,
Daniel
aan hoeveel zout p/kg moet je dan denken.
door de mix heen of na het draaien eroverheen?
in het water raak je dat zout wel kwijt toch?
respect voor de karpers en de vissers
een schone kant begint niet aan de overkant!!!
een schone kant begint niet aan de overkant!!!
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Johan Boersen schreef:Daniel Takken schreef:Henk,
Met zelfdraaiers, of andere freezerbaits is het belangrijk dat je ze van te voren laat drogen. In kratjes, of in droogzakken. Eenmaal ter plekke de droogzakken in de boom hangen, en je houdt ze prima droog. Iets zout in de boilies helpt al een stukje.
Groeten,
Daniel
aan hoeveel zout p/kg moet je dan denken.
door de mix heen of na het draaien eroverheen?
in het water raak je dat zout wel kwijt toch?
Vis zelf ook met zout in de mix. Dit voor de smaak van de boilie. Ik gebruik ongever 3% zout in de mix. Dit doe je gewoon door je mix heen.
Even een vraagje naar jou kant: Als je, je bol kookt is het zout dan nog wel aanwezig volgens jou ?
~~Dreams can be true.~~
- Johan Boersen
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 28-01-2007 19:55
- Locatie: ede
volgens mij kan een vaste stof niet verdampen.
zout verhoogd wel het kookpunt van het water. dus uiteindelijk ben je sneller klaar als je het er later overheen gooit. maar is waarschijnlijk verwaarloosbaar
wat ik bedoelde was dat waneer je het later overheen strooit het zout er in het water afvalt, weet niet of de karpers bij het innemen van een bollie hetzelfde reageren al mij.
zout verhoogd wel het kookpunt van het water. dus uiteindelijk ben je sneller klaar als je het er later overheen gooit. maar is waarschijnlijk verwaarloosbaar
wat ik bedoelde was dat waneer je het later overheen strooit het zout er in het water afvalt, weet niet of de karpers bij het innemen van een bollie hetzelfde reageren al mij.
respect voor de karpers en de vissers
een schone kant begint niet aan de overkant!!!
een schone kant begint niet aan de overkant!!!
als ik jou moest zijn zou ik gewoon proline freezers kopen . Deze boillie's bewaren zich heel goed 2 weken . Je hangt ze gewoon buiten op en laat maar hangen die handel ze gaan niet slecht worden . Mocht je ze met een boilliebuis willen voeren maak ze gewoon terug een beetje nat .
Mvg Tom.
Mvg Tom.
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Tom Aerts schreef:als ik jou moest zijn zou ik gewoon proline freezers kopen . Deze boillie's bewaren zich heel goed 2 weken . Je hangt ze gewoon buiten op en laat maar hangen die handel ze gaan niet slecht worden . Mocht je ze met een boilliebuis willen voeren maak ze gewoon terug een beetje nat .
Mvg Tom.
Waar zal ik deze boilies kunnen kopen hier bij mij in de buurt. Of waar kan ik ze online bestellen.
Gr Henk
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
Je kan ze in nederland bestellen bij een hengelsport winkel die proline freezers verkoopt of nog een betere optie kan je ze bij eddy stercks bestellen en bij zijn thuis afhalen . De wachttijd van de bollen is ongeveer 3 weken . Moest ik dan bollen kiezen bij eddy dan zou ik voor de red devil 1 gaan echt super bollen . Daar ga je vast en zeker geen spijt van krijgen moest je deze bestellen . Deze bollen kan je alleen bij edyy bestellen want het is zijn eigen samengestelde bol . De prijs bedraagt 3,9 euro/kg geloof ik .
Mvg Tom.
Mvg Tom.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Remco zegt het ;
Zelf draaien en goed drogen.
Vangen ze dan ook nog, dan heb je driedubbel eer van je werk.
Zou het zelf niet anders willen, kunnen wel hoor..
Zelf draaien en goed drogen.
Vangen ze dan ook nog, dan heb je driedubbel eer van je werk.
Zou het zelf niet anders willen, kunnen wel hoor..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Beter goed gekookt dan slecht gevangen
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Tom Aerts schreef:Je kan ze in nederland bestellen bij een hengelsport winkel die proline freezers verkoopt of nog een betere optie kan je ze bij eddy stercks bestellen en bij zijn thuis afhalen . De wachttijd van de bollen is ongeveer 3 weken . Moest ik dan bollen kiezen bij eddy dan zou ik voor de red devil 1 gaan echt super bollen . Daar ga je vast en zeker geen spijt van krijgen moest je deze bestellen . Deze bollen kan je alleen bij edyy bestellen want het is zijn eigen samengestelde bol . De prijs bedraagt 3,9 euro/kg geloof ik .
Mvg Tom.
Hoi Tom. Belgie is mij een beetje te ver weg om de Boilies af te halen.
Ik kom uit het Noorden.
Gr Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Henk ter Maat schreef:Remco zegt het ;
Zelf draaien en goed drogen.
Vangen ze dan ook nog, dan heb je driedubbel eer van je werk.
Zou het zelf niet anders willen, kunnen wel hoor..
Hoi , zelf draaien is ook een goede optie. Maar ik heb nog nooit boilies gedraaid. Ik heb wel alle materiaal voor het draaien. En tevens hoe weet ik of ik een super mix heb. Ik ga in augustus 2 weken naar frankrijk, en zit te denken om ongeveer 25 kilo boilies mee te nemen. Als ik deze zelf ga draaien, dan moet ik hopen dat ik een goede recept heb. Ik zit te denken aan Monstercrab, og Fish-carlic. Mischien is er wel iemand die zijn recept kwijt wil.
groetjes Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
- Edward van Berkum
- Berichten: 2799
- Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Edward van Berkum schreef:Zoek en gij zult vinden!
http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=38236
Groet,
Edward
Hoi Edward, daar heb ik al gekeken maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
Daar staan zoveel recepten. Maar welke neem ik he'
Gr Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Henk,
Freezerbaits of eigen gedraaide bollen moet je hetzelfde mee doen.
ruim 2 weken goed drogen.. dan blijven ze echt wel goed..
neem wel een boortje mee omdat sommige freezers echt keihard kunnen worden. (eigen gedraaide trouwens ook).
simpel receptje:
25% maismeel
20% soja ontvet
25% griesmeel
15% vismeel (liefst LT-vismeel)
5% Robin Red
3% Knoflookpoeder
2% zout
5% ei-albumine.
draait lekker en stinkt een uur in de wind.
misschien een beetje olie of aminol erdoor en je bent er al.
Gr. Remko
Freezerbaits of eigen gedraaide bollen moet je hetzelfde mee doen.
ruim 2 weken goed drogen.. dan blijven ze echt wel goed..
neem wel een boortje mee omdat sommige freezers echt keihard kunnen worden. (eigen gedraaide trouwens ook).
simpel receptje:
25% maismeel
20% soja ontvet
25% griesmeel
15% vismeel (liefst LT-vismeel)
5% Robin Red
3% Knoflookpoeder
2% zout
5% ei-albumine.
draait lekker en stinkt een uur in de wind.
misschien een beetje olie of aminol erdoor en je bent er al.
Gr. Remko
- Henk Robben
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 12-12-2006 13:54
- Locatie: uut Grunn. (Stadskanaal)
Remko Oude Elferink schreef:Henk,
Freezerbaits of eigen gedraaide bollen moet je hetzelfde mee doen.
ruim 2 weken goed drogen.. dan blijven ze echt wel goed..
neem wel een boortje mee omdat sommige freezers echt keihard kunnen worden. (eigen gedraaide trouwens ook).
simpel receptje:
25% maismeel
20% soja ontvet
25% griesmeel
15% vismeel (liefst LT-vismeel)
5% Robin Red
3% Knoflookpoeder
2% zout
5% ei-albumine.
draait lekker en stinkt een uur in de wind.
misschien een beetje olie of aminol erdoor en je bent er al.
Gr. Remko
Remco bedankt, ik zit nu te denken om ze zelf te draaien. Dat recept van jou is op basis van Fish en knoflook. En als ik monstercrab flavour wil gebruiken. Kan dat met dezelfde recept?
En je schrijft een beetje olie of aminol, wat is een beetje op 1 kilo??
Gr Henk.
Wie vissen in de bomen ziet, vindt de hemel in het water.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Henk,
Een borrelglas is een beetje, ofwel 50ml.
Monstercrab flavour kan prima in dit recept.
Een borrelglas is een beetje, ofwel 50ml.
Monstercrab flavour kan prima in dit recept.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- remon van dusschoten
- Berichten: 473
- Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
- Locatie: Nijkerk
[quote="Henk Robben"][quote="Remko Oude Elferink"]Henk,
Freezerbaits of eigen gedraaide bollen moet je hetzelfde mee doen.
ruim 2 weken goed drogen.. dan blijven ze echt wel goed..
neem wel een boortje mee omdat sommige freezers echt keihard kunnen worden. (eigen gedraaide trouwens ook).
simpel receptje:
25% maismeel
20% soja ontvet
25% griesmeel
15% vismeel (liefst LT-vismeel)
5% Robin Red
dit vangt zeker het proberen waard ga voor aminol is een toppertje
3% Knoflookpoeder
2% zout
5% ei-albumine.
draait lekker en stinkt een uur in de wind.
misschien een beetje olie of aminol erdoor en je bent er al.
Gr. Remko[/quote]
Remco bedankt, ik zit nu te denken om ze zelf te draaien. Dat recept van jou is op basis van Fish en knoflook. En als ik monstercrab flavour wil gebruiken. Kan dat met dezelfde recept?
En je schrijft een beetje olie of aminol, wat is een beetje op 1 kilo??
Gr Henk.[/quote]
Freezerbaits of eigen gedraaide bollen moet je hetzelfde mee doen.
ruim 2 weken goed drogen.. dan blijven ze echt wel goed..
neem wel een boortje mee omdat sommige freezers echt keihard kunnen worden. (eigen gedraaide trouwens ook).
simpel receptje:
25% maismeel
20% soja ontvet
25% griesmeel
15% vismeel (liefst LT-vismeel)
5% Robin Red
dit vangt zeker het proberen waard ga voor aminol is een toppertje
3% Knoflookpoeder
2% zout
5% ei-albumine.
draait lekker en stinkt een uur in de wind.
misschien een beetje olie of aminol erdoor en je bent er al.
Gr. Remko[/quote]
Remco bedankt, ik zit nu te denken om ze zelf te draaien. Dat recept van jou is op basis van Fish en knoflook. En als ik monstercrab flavour wil gebruiken. Kan dat met dezelfde recept?
En je schrijft een beetje olie of aminol, wat is een beetje op 1 kilo??
Gr Henk.[/quote]
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen