Ben nu aan het voeren met de tijgers van 1 1/2 week oud totaal geen slijm.
Ik weet dat de tijgers ook te gebruiken zonder slijm. Alleen weet ik ook dat de karpers een voorkeur hebben voor het slijm. Ik vond het gewoon raar dat er geen slijm op kwam. Heb de nieuwe tijgers 48 uur geweekt en ruim een uur gekookt. Mischien dat dit wel helpt ik ben benieuwd ik laat ze nu 3 dagen staan zonder te kijken en hopen dat ze nu wel een keer slijmen.
Heb ik nog 1 vraag het water waar ik de tijgers in week daar kook ik dit ook in doen jullie dit ook? Onder het koken vul ik de pan dan bij met water. Zou dit het probleem zijn?
tijgers slijmen niet
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 09-05-2007 23:20
- Locatie: Someren
Dag Peter,
Volgens mij komt het goed als je er na het koken bruin bier en suiker bij doet.
Ik doe meestal 1 flesje bruin bier en 1 kilo suiker per 2 kilo tijgers.
Na een paar dagen heb je dan je slijmlaagje waar je zo op zat te wachten.
Suc6
Barry.
Volgens mij komt het goed als je er na het koken bruin bier en suiker bij doet.
Ik doe meestal 1 flesje bruin bier en 1 kilo suiker per 2 kilo tijgers.
Na een paar dagen heb je dan je slijmlaagje waar je zo op zat te wachten.
Suc6
Barry.
-
- Berichten: 569
- Lid geworden op: 10-01-2004 17:08
Ik zeg nog steeds, andere emmer!!!!
- robin de graaf
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 27-06-2004 20:50
- Locatie: heemskerk
- Contacteer:
haal je je tijgers wel uit eht water, Als ze onder water leggen slijmen ze ook niet..
Wouter Bos schreef:"Ik begrijp dat niet, mensen die vissen. Volgens mij heb je dan zo'n slecht huwelijk"
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Ik haal de tijgers niet uit het water want anders slijmt het natuurlijk nooit toch?
en wat matthijs zegt klopt helemaal ik heb ze nu in andere emmers gedaan en ze slijmen nu wel niet veel met dikke klonten maar het is wel slijmerig.
alleen wat robin zegt heb ik nog nooit gehoord????
iemand die daar andes over denkt?
en wat matthijs zegt klopt helemaal ik heb ze nu in andere emmers gedaan en ze slijmen nu wel niet veel met dikke klonten maar het is wel slijmerig.
alleen wat robin zegt heb ik nog nooit gehoord????
iemand die daar andes over denkt?
vr gr peter
-
- Berichten: 273
- Lid geworden op: 03-05-2007 16:12
als ik het goed gelezen heb moeten ze IN WATER liggen.
anders lijken ze me niet te slijmen idd.
TIJGERNOTEN
* Tijgernoten minimaal 48 uur voorweken
* Tijgernoten hebben een kooktijd van 1 uur
* Tijgernoten na de kook nog twee a drie dagen laten na weken zorgt voor de bekende slijm tijgers
* Suiker toevoegen tijdens de kook bevordert het slijm proces
* Toevoegingen zoals bruin bier geven het aas net iets meer, maar het is zeker niet een must
* Tijgernoten zijn een echt zomer aas
* Tijgernoten kunnen na een sessie gewoon ingevroren worden, wil je ze na de kook invriezen vries ze dan met hun kookvocht in
* Tijgernoten zijn op sommige wateren een superieur aas, op wateren waar er niet mee gevist wordt is het aanbevolen ze eerst een aantal dagen op te starten
* Tijgernoten en hennep zijn een echte killer
* Tijgernoten zijn perfect voor het opstarten en onderhouden van voersessies
* Tijgernoten zijn niet goedkoop, 25 kilo wordt geleverd vanaf 45 euro. Maar wil je kwaliteit kies dan voor de grotere noten, de prijs is dan ongeveer 60 euro de 25 kilo
* Tijgernoten zijn minder witvis gevoelig
* Zet de tijgernoot zo doeltreffend mogelijk in, knip bijvoorbeeld de zijkanten van je haakaas eraf. Dat zorgt voor extra visualiteit
* Tijgernoten zijn een zeer zoet aas
anders lijken ze me niet te slijmen idd.
TIJGERNOTEN
* Tijgernoten minimaal 48 uur voorweken
* Tijgernoten hebben een kooktijd van 1 uur
* Tijgernoten na de kook nog twee a drie dagen laten na weken zorgt voor de bekende slijm tijgers
* Suiker toevoegen tijdens de kook bevordert het slijm proces
* Toevoegingen zoals bruin bier geven het aas net iets meer, maar het is zeker niet een must
* Tijgernoten zijn een echt zomer aas
* Tijgernoten kunnen na een sessie gewoon ingevroren worden, wil je ze na de kook invriezen vries ze dan met hun kookvocht in
* Tijgernoten zijn op sommige wateren een superieur aas, op wateren waar er niet mee gevist wordt is het aanbevolen ze eerst een aantal dagen op te starten
* Tijgernoten en hennep zijn een echte killer
* Tijgernoten zijn perfect voor het opstarten en onderhouden van voersessies
* Tijgernoten zijn niet goedkoop, 25 kilo wordt geleverd vanaf 45 euro. Maar wil je kwaliteit kies dan voor de grotere noten, de prijs is dan ongeveer 60 euro de 25 kilo
* Tijgernoten zijn minder witvis gevoelig
* Zet de tijgernoot zo doeltreffend mogelijk in, knip bijvoorbeeld de zijkanten van je haakaas eraf. Dat zorgt voor extra visualiteit
* Tijgernoten zijn een zeer zoet aas
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
een ding snap ik dan niet:
''tijgernoten moeten minimaal 48 uur geweekt worden''
ik week ze altijd 24uur
''en een kooktijd van minimaal een uur''
ik kook ze 45min
kdenk dus dat het niet egt klopt met MINIMAAL
''tijgernoten moeten minimaal 48 uur geweekt worden''
ik week ze altijd 24uur
''en een kooktijd van minimaal een uur''
ik kook ze 45min
kdenk dus dat het niet egt klopt met MINIMAAL
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
mischien handing om te vermelden dat die van jou wel of niet slijmen dayo??.
Ik heb ze langer laten weken en langer gekookt maar krijg hier door wel een beter slijm resultaat.
Het is niet dat ik echt dikke klonten slijm krijg alleen word het een beetje papperig. ik heb de onderwater films gezien. door de ogen van de karper 1,2 die slijmlaag was vele malen dikker dan de mijne!!.
Ik ben er toch van overtuigd dat mijn noten gewoon oud en verrot zijn.
zal binnenkort eens een kilo ergens anders weg halen mischien dat ik daar een beter resultaat op krijg.
Ik heb ze langer laten weken en langer gekookt maar krijg hier door wel een beter slijm resultaat.
Het is niet dat ik echt dikke klonten slijm krijg alleen word het een beetje papperig. ik heb de onderwater films gezien. door de ogen van de karper 1,2 die slijmlaag was vele malen dikker dan de mijne!!.
Ik ben er toch van overtuigd dat mijn noten gewoon oud en verrot zijn.
zal binnenkort eens een kilo ergens anders weg halen mischien dat ik daar een beter resultaat op krijg.
vr gr peter